Κεντρική NBA Σαρωτικοί “πολεμιστές”
NBA

Σαρωτικοί “πολεμιστές”

green warriors grizzlies

green-warriors-grizzlies

Δίχως “φρένα” συνεχίζεται η πορεία των Ουόριορς και στην post season όπου μετρούν πλέον 5 νίκες σε ισάριθμα ματς, μετά και την εύκολη επικράτηση κόντρα στους Γκρίζλις με 101-86 στο Game 1 της σειράς για την ημιτελική φάση της Δυτικής Περιφέρειας. Οι “πολεμιστές” ήταν καταιγιστικοί από το πρώτο λεπτό επιβάλλοντας πλήρως το νόμο τους κόντρα στις “αρκούδες” που δεν κατάφεραν να ορθώσουν ανάστημα.

gasol-green

Η ομάδα του Στιβ Κερ έπαιξε εξαιρετική άμυνα περιορίζοντας τη δημιουργία των Γκρίζλις από το λόου ποστ (που είναι και το μεγάλο τους όπλο) ωθώντας τους Γκασόλ και Ράντολφ να παίρνουν πολλές προσπάθειες οι οποίες ήταν βεβιασμένες και τα σουτ που επιχειρούσαν, ως επί των πλείστων, υπό πίεση. Οι γηπεδούχοι σούταραν με 51% εντός παιδιάς και 46% από το τρίποντο όταν οι αντίπαλοι τους είχαν 45% και 25%, αντίστοιχα, ενώ αμφότεροι έκαναν 13 κλεψίματα όμως οι Ουόριορς τα μετουσίωσαν με μεγαλύτερη συνέπεια σε γρήγορους πόντους (21 πόντοι από αιφνιδιασμό έναντι 16).

curry

Ο Στεφ Κάρι ήταν απολαυστικός ολοκληρώνοντας την αναμέτρηση με 22 πόντους (4/10 διπ.-4/8 τρ.-2/2 βολές), 3 ριμπάουντ, 7 ασίστ και 4 κλεψίματα, έχοντας άξιους συμπαραστάτες τους Κλέι Τόμπσον (18π.-3ρ.-6ασ.) και Ντρέιμοντ Γκριν (16π.-4ρ.-3ασ.-2κλ.).

Από το Μέμφις, ηγήθηκε η τριάδα των Μαρκ Γκασόλ (21π.-9ρ.-3ασ.-3κλ.), Ζακ Ράντολφ (20π.-9ρ.-5ασ.) και Τόνι Άλεν (15π.-4ρ.-3ασ.-3κλ.) με την υπόλοιπη ομάδα να μη παρέχει σημαντικές βοήθειες. Ο Νικ Καλάθης, που ξεκίνησε βασικός, δεν έκανε καλό παιχνίδι και τα βρήκε “σκούρα” απέναντι στον Κάρι τον οποίο δεν κατάφερε ποτέ να περιορίσει, παρά σε ελάχιστες περιπτώσεις. Έμεινε άποντος (0/3 διπ.-0/1τρ.-0/2 βολές) τα 21 λεπτά που πάτησε και σημείωσε 1 ριμπάουντ, 2 ασίστ και 3 κλεψίματα στην στατιστική του. Χωρίς πόντο τελείωσε το ματς και ο Κώστας Κουφός ο οποίος πρόλαβε όμως να κατεβάσει 4 ριμπάουντ και να μοιράσει 1 ασίστ σε 6 λεπτά συμμετοχής.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…