Κεντρική NBA Πρόκριση για Νικ και Κώστα (vid)
NBA

Πρόκριση για Νικ και Κώστα (vid)

koufos grizzlies blazers

koufos-grizzlies-blazers

Οι Χοκς παρά τα προβλήματα τραυματισμών και χωρίς να δείξουν ξανά ιδιαίτερα καλό πρόσωπο, πήραν τη νίκη κόντρα στους Νετς και έκαναν το 3-2 στη σειρά, στοχεύοντας πλέον στο διπλό πρόκρισης στο Μπρούκλιν σε δύο ημέρες. Από την άλλη, οι “δικοί” μας Νικ Καλάθης και Κώστας Κουφός βρίσκονται στα ημιτελικά της Δυτικής Περιφέρειας καθώς οι Γκρίζλις επιβλήθηκαν των Μπλέιζερς και κατέκτησαν τη σειρά με 4-1.

Τα αποτελέσματα:
Ατλάντα Χοκς – Μπρούκλιν Νετς 107-97
Μέμφις Γκρίζλις – Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς 99-93

“Πύρρειος” νίκη

teague-williams

Οι Χοκς έπαιξαν σαν την ομάδα που θαυμάσαμε όλη τη σεζόν κατά την πρώτη περίοδο όταν και έχτισαν διαφορά 17 πόντων (33-17) αλλά η συνέχεια ήταν εντελώς διαφορετική. Οι Νετς ξεκίνησαν μια μεγάλη αντεπίθεση και πλησίασαν στο -2 (84-82) 7 λεπτά πριν το τέλος του αγώνα. Τότε οι τραυματίες Τιγκ και Χόρφορντ ανέλαβαν δράση (ξανά) και με μεγάλα σουτ έδωσαν τη νίκη στην ομάδα τους με 107-97 και πλέον χρειάζονται ακόμα μια (3-2) για να περάσουν στον επόμενο γύρο όπου τους περιμένουν εδώ και μέρες οι Ουάσινγκτον Ουίζαρντς.

Πρώτος σκόρερ ήταν ο ΝτεΜάρι Κάρολ (24π.-7ρ.-3ασ.) με τους Αλ Χόρφορντ (20π.-15ρ.-5ασ.) και Τζεφ Τιγκ (20π.-8ασ.-3κλ.) να είναι αυτοί που καθόρισαν το τελικό αποτέλεσμα. Και οι τρεις προαναφερθέντες έπαιζαν με πρόβλημα τραυματισμού! Η “κολόνα” της ομάδας είχε εξαρθρωμένο δάκτυλο στο δεξί χέρι ενώ οι έτεροι δύο τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια του αγώνα (χέρι και αστράγαλο αντίστοιχα).

Το Μπρούκλιν έδειξε εξαιρετικά ανταγωνιστικό πρόσωπο για ακόμα μια φορά και δείχνει πως μπορεί να οδηγήσει τη σειρά σε έβδομο παιχνίδι. Ο Άλαν Άντερσον “βομβάρδισε” το καλάθι των “γερακιών” με 23 πόντους και 4/4 τρίποντα (!), με τους Τζάρετ Τζακ (18π.-4ρ.-6ασ.) και Τζο Τζόνσον (18π.-9ρ.-4ασ.) να ακολουθούν.

Και τώρα… Ουόριορς

gasol-leonard

Οι Γκρίζλις παρ’ ότι δεν αγωνίστηκαν στα υψηλά τους στάνταρ και δυσκολεύτηκαν πολύ, βρήκαν τον τρόπο να επιβάλλουν το “νόμο” τους στην τελευταία περίοδο και να επικρατήσουν των Μπλέιζερς με 99-93, παίρνοντας το εισιτήριο για την επόμενη φάση όπου θα διασταυρώσουν τα “ξίφη” τους με τους Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. Η αναμέτρηση ήταν αμφίρροπη αλλά οι γηπεδούχοι διατηρούσαν μια ισχνή υπεροχή καθ΄όλη τη διάρκεια την οποία προστάτεψαν μέχρι την κόρνα της λήξης.

Ο Μαρκ Γκασόλ (26π.-14ρ.-3ασ.-2κοψ.) ως συνήθως ήταν το σημείο αναφοράς για το συγκρότημα του Ντέιβιντ Γιέργκερ με τους Ζακ Ράντολφ (16π.-8ρ.) και Κόρτνι Λι (20π.) να τον πλαισιώνουν. Ο Νικ Καλάθης, που ξεκίνησε ξανά βασικός εν τη απουσία του Κόνλι, δεν ήταν τόσο καλός όσο στο τελευταίο παιχνίδι μένοντας στους 4 πόντους (3/8 διπ.-0/2 τρ.) αλλά συνεισέφερε με 4 ριμπάουντ και ισάριθμες ασίστ, στα 29 λεπτά που πάτησε παρκέ. Ο Κώστας Κουφός, από την άλλη, αγωνίστηκε μόνο για 9 λεπτά χωρίς να προλάβει να σημειώσει πόντο (0/2 τρ.) αλλά μάζεψε 7 “σκουπίδια” και έκανε 1 κλέψιμο.

Εκ του Πόρτλαντ, το οποίο παρουσιάστηκε κατώτερο των περιστάσεων σε όλη τη σειρά, ηγήθηκε ο Σι Τζέι ΜακΚόλουμ που έκανε ρεκόρ καριέρας με 33 πόντους (5/9 διπ.-7/11 τρ.-2/4 βολές)!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…