Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο “Πότε θα πληρώσετε;”

“Πότε θα πληρώσετε;”

vasilakopoulos kaffes

vasilakopoulos-kaffes

Η ανοχή έφτασε στα όρια της. Και μπορεί πολλάκις ως τώρα (χωρίς φανφάρες και τυμπανοκρουσίες) ο πρόεδρος της ΟΔΚΕ, Ηλίας Καφφές, να “ενόχλησε” τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΟΚ, ζητώντας τα δεδουλευμένα των διαιτητών, τώρα όμως -κι αφού δεν υπάρχει κάποια πειστική απάντηση- ζητά “εντός της προσεχούς βδομάδας ενημέρωση για το πότε προτίθεται η Ομοσπονδία να καταβάλετε τα οφειλόμενα των διαιτητών εθνικών κατηγοριών“.

Στην επιστολή που εστάλη και στην ΕΟΚ, αλλά και στους συνδέσμους των διαιτητών, αναφέρεται σχετικά:

“Επανερχόμαστε στην υπ’ αρ 139 / 16-2-2015 επιστολή μας, που αφορούσε στις αποζημιώσεις των διαιτητών μας στα εθνικά πρωταθλήματα της ΕΟΚ, επειδή δεν πήραμε καμία απάντηση από εσάς.

Όπως σας έχουμε επισημάνει πολλάκις στο παρελθόν, οι αξιολογημένοι διαιτητές έχουν να πληρωθούν γι’ αγώνες που διαιτήτευσαν στα εθνικά πρωταθλήματα (αμοιβές διαιτησίας, ημεραργίες & έξοδα μετακίνησης) απ’ τον Δεκέμβριο του 2013.

Σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, που μαστίζει τη χώρα μας, οι διαιτητές μας έφθασαν σε οριακές καταστάσεις κι αρκετοί απ’ αυτούς σκέφτονται πολύ σοβαρά να σταματήσουν την ενασχόλησή τους με το λειτούργημα, που υπηρετούν πιστά όλα αυτά τα χρόνια. Όπως γίνεται αντιληπτό, εδώ κι αρκετό χρονικό διάστημα οι διαιτητές μας χρηματοδοτούν τα πρωταθλήματα της ΕΟΚ.

Οι οικονομικές εκκρεμότητες προς τους διαιτητές μας αποτελούν πρώτιστο μέλημα για τη διοίκηση της ΟΔΚΕ και γι’ αυτόν τον λόγο ο πρόεδρος μας πραγματοποίησε αλλεπάλληλες συναντήσεις, τόσο με τον ταμία της ΕΟΚ, κ. Μπασούρη, και τον υπάλληλο της, κ. Μορώνη, όσο και με τον Γενικό Γραμματέα, κ. Τσαγκρώνη.

Στο τελευταίο επιμορφωτικό μας σεμινάριο ο ταμίας της ΕΟΚ που προσκλήθηκε γι’ αυτό το λόγο, μας δήλωσε κατηγορηματικά “… μπορεί ο πρόεδρος σας κ. Καφφές να έγινε φορτικός στην Ομοσπονδία για τις οφειλόμενες αποζημιώσεις των διαιτητών (και καλά κάνει ως συνδικαλιστικό σας όργανο), αλλά εγώ σας μεταφέρω την διαβεβαίωση του προέδρου μας κ. Βασιλακόπουλου ότι, παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βρισκόμαστε -εξ’ αιτίας των περικοπών στη χρηματοδότησή μας απ’ την πολιτεία- θα προσπαθήσουμε το συντομότερο δυνατό να σας εξοφλήσουμε όσα περισσότερα μπορούμε απ’ τα οφειλόμενα…“.

Από τότε όμως, λόγω της εξέλιξης των πρωταθλημάτων, αυξήθηκαν ακόμα περισσότερο οι υποχρεώσεις της ΕΟΚ προς τους διαιτητές. Για τον λόγο αυτό, παρακαλούμε όπως εντός της προσεχούς βδομάδας μας ενημερώσετε για το πότε προτίθεστε να καταβάλετε τα οφειλόμενα των διαιτητών εθνικών κατηγοριών, προκειμένου με τη σειρά μας να ενημερώσουμε σχετικώς όλους τους Συνδέσμους της χώρας”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Ξέφραγο αμπέλι η διαιτησία

Η ελληνική διαιτησία βρίσκεται στο χαμηλότερο σημείο από καταβολής της. Το να υπάρχουν κακ…