Κεντρική Basket League Αγώνες ΑΕΚ – Άρης 93-77

ΑΕΚ – Άρης 93-77

english aek aris

english-aek-aris

“Βασίλισσα” ξανά…
Η ΑΕΚ ήταν η μεγάλη νικήτρια του “κιτρινόμαυρου” ντέρμπι της 22ης αγωνιστικής της Basket League. Η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα, παίζοντας εξαιρετικό μπάσκετ, επιβλήθηκε του Άρη με 93-77 στο ΟΑΚΑ και έκανε αποφασιστικό βήμα για την είσοδο της στην τετράδα. Η Ένωση, μάλιστα, κάλυψε και τη διαφορά των 11 πόντων της ήττας της στον πρώτο γύρο στη Θεσσαλόνικη και πλέον φαντάζει ως το αδιαφιλονίκητο φαβορί για την κατάληψη της τέταρτης, ενώ “γλυκοκοιτάζει” και την τρίτη θέση, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ.

Κορυφαίοι για τους νικητές οι Ίνγκλις με 18 πόντους, Μενσά-Μπονσού με 16 πόντους και 12 ριμπάουντ και Μαλίκ Χέρστον με 16 πόντους. Τα καθοριστικότερα καλάθια, όμως, τα πέτυχε ο εξαιρετικός Αθηναίου, ο οποίος ολοκλήρωσε την αναμέτρηση με 14 πόντους. Από τον Άρη ξεχώρισε ο Βεζένκοφ με 23 πόντους και ο Νέιμικ με 20 πόντους. Μοναδικό μελανό σημείο του παιχνιδιού ο τραυματισμός του Ντελινινκάιτις.

Οι δύο ομάδες μπήκαν πολύ δυνατά στην αναμέτρηση. Ορμώμενη από τον κόσμο της η ΑΕΚ προσπάθησε να πάρει από νωρίς τα ηνία του παιχνιδιού, αλλά ο Άρης δεν την άφησε. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 12-7 στο 4′, ωστόσο οι φιλοξενούμενοι, με αιχμή του δόρατος στην επίθεση τον Νέιμικ, προσπέρασαν με 13-12 στο 6′, με το πρώτο δεκάλεπτο να βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες 21-21.

Η δεύτερη περίοδος ήταν παράσταση για ένα ρόλο, αυτόν της ΑΕΚ. Η ομάδα του Ντράγκαν Σάκοτα έπαιζε εξαιρετική άμυνα πάνω στον Βεζένκοφ (δεχόταν πολλά καλάθια, όμως, από τον Νέιμικ) και από το 14ο λεπτό (27-25) και μετά άρχισε το κονσέρτο για πολυβόλα από την γραμμή των 6,75. Ντελινινκάιτις, Χέρστον, Αθηναίου και Ίνγκλις βομβάρδιζαν το καλάθι του Άρη, εκτοξεύοντας τη διαφορά στο +13 (48-35) στο τέλος του ημιχρόνου. Στο σημειό αυτό, αξίζει να σημειωθεί πως η ΑΕΚ πέτυχε τους 27 από τους 48 πόντους της από την γραμμή του τρίποντου (9/17, ήτοι 52%).

vezenkov-aris-aek

Στην επανάληψη, ο Βεζένκοφ κατάφερε να βρει λύσεις απέναντι στην άμυνα της Ένωσης. Με επτά συνεχόμενους πόντους, ο ηγέτης του Άρη ψαλίδισε τη διαφορά στους 6 (48-42) στο 22′, κάνοντας το παιχνίδι και πάλι ντέρμπι. Από εκείνο το σημείο και μετά, η ΑΕΚ κρατούσε τον Άρη πίσω με 5-9 πόντους, αλλά αδυνατούσε να χτίσει ξανά διαφορά ασφαλείας. Ποπς Μενσά-Μπονσού, Χέρστον και Μιλόσεβιτς τραβούσαν το κουπί στην επίθεση για τους γηπεδούχους, την ίδια στιγμή που ο Βεζένκοφ είχε πάρει φωτιά και με τη βοήθεια του Τόμας κρατούσαν τον Άρη στη διεκδίκηση της νίκης. Το τρίτο δεκάλεπτο βρήκε μπροστά την ΑΕΚ με 67-62.

bonsou-aek-aris

Παρόμοια εικόνα και στο καθοριστικό τέταρτο δεκάλεπτο. Η ΑΕΚ διατηρούσε το προβάδισμα αλλά αδυνατούσε να ξεφύγει, καθώς ο Βεζένκοφ ήταν ασταμάτητος, κρατώντας  μόνος του τον Άρη στο παιχνίδι. Στα μίσα της τελευταίας περιόδου το σκορ ήταν 78-72, με τον φόργουορντ των φιλοξενούμενων να σημειώνει τους 8 από τους μέχρι εκέινο το σημείο 10 πόντους του Άρη στο τέταρτο δεκάλεπτο. Μία τρίποντη “βόμβα” του Αθηναίου και δύο βολές του Μενσά-Μπονσού επέτρεψαν στην ΑΕΚ να ξεφύγει με 11 πόντους (83-72) στό 36′, δείχνοντας πως θα καθαρίσει την υπόθεση νίκη.

athinaiou-aek-omadiki

Ο Άρης προσπάθησε να αντιδράσει, ωστόσο ο Αθηναίου με νέα τρίποντο και ο Μπονσού με μία βολή έστειλαν τη διαφορά στο +13 (87-74) στο 38′, με την ΑΕΚ να καθαρίζει οριστικά τη νίκη και να κυνηγάει να καλύψει και τη διαφορά των 11 πόντων, που είχε ηττηθεί στη Θεσσαλονίκη στον πρώτο γύρο, πράγμα που το κατάφερε, καθώς ο Ίνγκλις με τρίποντη “βόμβα” έγραψε το 91-75 41” πριν το τέλος της αναμέτρησης, σηκώνοντας στο πόδι το ΟΑΚΑ.

Τα δεκάλεπτα: 21-21, 48-35, 67-62, 93-77.
ΑΕΚ (Σάκοτα): Ουίλμπεκιν 10 (2 τριπ., 6 ασ.), Ντελινινκάιτις 7 (1), Σάκοτα 2, Χέρστον 16 (1), Σαρικόπουλος, Αθηναίου 14 (4), Μιλόσεβιτς 10 (1), Μενσά-Μπονσού 16 (12 ριμπ.), Ίνγκλις 18 (6).
ΑΡΗΣ (Πρίφτης): Πάσαλιτς 2, Ριντ 2, Τόμας 16 (2), Χαρίσης 2, Καραθανάσης, Βεζένκοφ 23 (2), Νέιμικ 20, Μούρτος 2, Σίμτσακ 2, Αντεγκμπόγιε 8.

  • ΑΕΚ

    Χωρίς κόσμο… ξανά η ΑΕΚ

    Τιμωρία για την ΑΕΚ, χωρίς κόσμο με το Λαύριο. Η ΑΕΚ θα αγωνιστεί με το Λαύριο στον τρίτο …
  • McRae Μαρούσι - ΑΕΚ

    Μαρούσι – ΑΕΚ 82-90

    Πέρασε από το Μαρούσι και… πετάει στην εξάδα η ΑΕΚ Η ΑΕΚ ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρ…
  • ΑΕΚ γήπεδο

    ΑΕΚ: Στα έξι ανέβηκαν τα ban

    Ένα ακόμη ban πρόσθεσε η ΑΕΚ. Επέστρεψε στους εφιάλτες της η ΑΕΚ. Όπως ενημέρωσε η FIBA, α…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Καρδίτσα – Απόλλων Πάτρας 95-67

«Διέλυσε» τον Απόλλωνα Πάτρας η Καρδίτσα «Πάρτι» έκανε η Καρδίτσα απέναντι στον υποβιβασμέ…