Κεντρική Αρθρογράφοι Νικολάου Η ήττα δεν ήταν φάρσα

Η ήττα δεν ήταν φάρσα

oaka adeio

oaka - adeio

nikolaouΕίναι γεγονός ότι η… φάρσα για βόμβα στο ΟΑΚΑ μόνο θλίψη προκαλεί. Η “είδηση” είναι βέβαιο ότι έχει κάνει τον γύρο του κόσμου. Σε μια χώρα, που δείχνει να βουλιάζει στον πολιτικοκοινωνικό βούρκο της, το ελληνικό μπάσκετ έδειχνε φωτεινή εξαίρεση στον κανόνα.

Η διακοπή του αγώνα Παναθηναϊκού – Μπαρτσελόνα, έτσι όπως συνέβη, προκαλεί τρόμο, με την έννοια ότι τα γήπεδα, και δη τα κλειστά, σε τέτοιου τύπου φαινόμενα, είχαν μείνει αλώβητα. Αποτελούσαν κατά κάποιο τρόπο “άβατον”, ή “Ιερό”. Ο άθλιος που τηλεφώνησε και αναστάτωσε δεκαπέντε χιλιάδες κόσμο, φιλάθλους, αθλητές, προπονητές, παράγοντες, στελέχη και προφανώς από κάπου χασκογελά.

Δεν επιθυμούμε να συνδέσουμε απαραίτητα το σημερινό γεγονός με τα άθλια γεγονότα με πρωταγωνιστές τους Καμμένους, τους Χαϊκάληδες, τους κατηγορούμενους… πρωθυπουργούς και τους τραπεζίτες-δωροδοκούντες. Πολύ πιθανό, πιθανότερο (;), να επρόκειτο για αρρωστημένο οπαδό άλλης ομάδας, αλλά δεν έχουμε την διάθεση ούτε καν να υπαινιχθούμε ο,τιδήποτε.

Να πάμε στο ματς. Σ’ αυτό έπρεπε να εστιάσουμε και εμείς, αλλά παρασυρθήκαμε από την αποψινή αθλιότητα. Η Μπαρτσελόνα (με όπλο την εξαιρετική άμυνα) ήταν ανώτερη κατά κράτος. Η (εύκολη…) ήττα του Παναθηναϊκού μόνο φάρσα δεν ήταν. Θα ήταν παράλογο και βιαστικό να γράψουμε με ευκολία ότι η απουσία του Δημήτρη Διαμαντίδη ήταν το γεγονός που στοίχισε.

Αίσθησή μας είναι ότι πέρα από τον πανικό, που προκαλείται στα σόσιαλ μίντια μεταξύ των οπαδών του Παναθηναϊκού για την επόμενη ημέρα (ήτοι δίχως τον Διαμαντίδη) της ομάδας τους, η Μπαρτσελόνα έχει το υλικό για να κάνει πολλά φέτος. Δείχνει πλουραλισμό η καταλανική ομάδα. Δείχνει ικανή για να φτάσει ψηλά στην διοργάνωση.

Μαύρη… εμφάνιση δεν την λες μεταφορικά, παρά μόνο κυριολεκτικά λόγω του χρώματος της τρίτης φανέλας του «τριφυλλιού», που δεν απεδείχθη γούρικη. Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς δεν βρήκε λύσεις στους προβληματισμούς, που έβαλε ο ομόλογός του. Η πίεση του δευτέρου μέρους δεν έφερε ουσιαστικά αποτέλεσμα.

Κατά τα λοιπά, στο “πράσινο” στρατόπεδο μάλλον θα πρέπει να επικρατεί ηρεμία. Ούτε βαθμολογικοί λόγοι υπάρχουν για να δημιουργηθούν υποψίες ότι τίθεται εν αμφιβόλω η πορεία της ομάδας στην Ευρωλίγκα. Ακολουθεί το ντέρμπι πρωταθλήματος με τον Ολυμπιακό και είμαστε βέβαιοι, πως ελάχιστα απασχολεί (ακόμα και τους “ερυθόλευκους“) το τι συνέβη απόψε…

Στη συνέχεια της διοργάνωσης, ο Παναθηναϊκός θα έχει ένα παραπάνω κίνητρο να παίξει κανονικά και να επιδιώξει να πάρει ρεβάνς. Καλύτερα απόψε, παρά αργότερα τέτοιο ματς με την “Μπάρτσα“…

geonikol@hotmail.com

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Νικολάου
Περισσότερα σε Νικολάου

Δειτε επισης

Το σοκ στη χώρα του Οξύλου

“Αν η οικογένεια δεν έχει οικονομικές δυνατότητες, να σκεφτούν ώριμα και σοβαρά τι ά…