Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Περιορισμός του Τζέιμς”

“Περιορισμός του Τζέιμς”

sakota1

sakota

Η ΑΕΚ δείχνει πως έχει αρχίσει να ρολάρει και μετά το σπουδαίο “διπλό” στην Κηφισιά υποδέχεται τον Κολοσσό Ρόδου θέλοντας να επεκτείνει το νικηφόρο σερί στα τρία παιχνίδια.

Ο Ντράγκαν Σάκοτα σημείωσε τη σημασία περιορισμού του Μάικ Τζέιμς που αποτελεί το “πολυβόλο” των Ροδιτών και υπογράμμισε τη σημασία της άμυνας και του επιθετικού πλουραλισμού.

“Θέλουμε να συνεχίσουμε την καλή προσπάθεια. Πιστεύουμε ότι ο Κολοσσός δεν είναι ίδια ομάδα με αυτή που ήταν στην προετοιμασία. Έδειξε (στον αγώνα) με τον Άρη ότι χρειάζεται το σεβασμό μας. Μας περιμένει πολλή δουλειά. Ο Κολοσσός – όπως και ο Απόλλων Πατρών – διαθέτει Αμερικανούς παίκτες οι οποίοι είναι καλοί ατομικά.

Έχει στο ρόστερ έναν παίκτη ο οποίος είναι πρώτος σκόρερ του Πρωταθλήματος και ο οποίος βάζει τη μπάλα στο καλάθι με πολλούς τρόπους. Σίγουρα και οι ψηλοί του Κολοσσού κάνουν σωστή δουλειά. Πρόκειται για μία ομάδα που “χτυπάει” από όλες τις πλευρές έχοντας έναν παίκτη που ανά πάσα στιγμή μπορεί να πάρει το παιχνίδι μόνος του“, είπε ο τεχνικός της “Ένωσης” και κατέληξε:

“Πρέπει να έχουμε την διάθεση να παίξουμε σωστή άμυνα, όπως στα προηγούμενα δύο παιχνίδια. Αυτό θεωρώ ότι είναι το πιο σημαντικό. Θα στηριχθούμε σίγουρα στην ομαδικότητα. Όλοι ξέρουν ότι έχουμε την απουσία ενός πλέι μέικερ και πρέπει να βρούμε άλλες λύσεις”.

Ο Μιχάλης Καμπερίδης, από την πλευρά του, υποστήριξε: “Είναι ουσιαστικά μία νέα αρχή για την ομάδα. Το ματς με τον Κολοσσό έχει τεράστια βαθμολογική σημασία για μας μετά την εκτός έδρας νίκη με τη Νέα Κηφισιά. Για να μπορέσουμε να κρατήσουμε αυτή τη νίκη, πρέπει να πάρουμε το θετικό αποτέλεσμα και στον αγώνα με τον Κολοσσό“.

Πρέπει να περιορίσουμε τους ταλαντούχους στο “ένας εναντίον ενός” παίκτες του Κολοσσού. Σχεδόν όλοι οι παίκτες του είναι επικίνδυνοι έξω από τη γραμμή των 6,75, όπου σουτάρουν με πολύ καλά ποσοστά. Θα στηριχθούμε στην πολύ καλή και σκληρή άμυνα, όπου θα προσπαθήσουμε να τους περιορίσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο ενώ πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι και στα ριμπάουντ”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…