Κεντρική Basket League ΕΣΑΚΕ “Παραδοσιακές δυνάμεις”

“Παραδοσιακές δυνάμεις”

asimakopoulos mavrokefalidis

asimakopoulos-mavrokefalidis

Στην πιο ενδιαφέρουσα αναμέτρησης της σημερινής αγωνιστικής ημέρας, ο Πανιώνιος συγκρούεται με τον Άρη στα πλαίσια της 8ης “στροφής” της Α1, σε ένα κλασικό ντέρμπι του πρωταθλήματος. Αμφότεροι αναζητούν πάση θυσία τη νίκη για διαφορετικούς λόγους.

Ο Πανιώνιος σε κάθε αγώνα παίζει για την παραμονή του στην κατηγορία καθώς το 0-6 με το οποίο ξεκίνησε το πρωτάθλημα έχει στενέψει επικίνδυνα τα περιθώρια. Μετά τη νίκη την περασμένη αγωνιστική θέλει να τρέξει ένα νικηφόρο σερί για αντισταθμίσουν την άσχημη αφετηρία. Στο αντίπαλο “στρατόπεδο”, ο Άρης προέρχεται από δύο σερί ήττες και θέλει να πανηγυρίσει ξανά τη νίκη και να τονωθεί ψυχολογικά εν όψει της συνέχειας.

Ένας παίκτης που έχει φορέσει τις φανέλες και των δύο ομάδων, αλλά τώρα δεν αγωνίζεται στην Α1, μίλησε στην επίσημη ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ για το μεγάλο παιχνίδι. Ο Αντώνης Ασημακόπουλος, που έχει βρει μπασκετική “στέγη” στην Κω με τα χρώματα του Ιπποκράτη, έκανε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα (1997-98) στην πλατεία της Νέας Σμύρνης ενώ με τα “κιτρινόμαυρα” αγωνίστηκε για συνολικά τέσσερις σεζόν (2004-06 και 2012-14), όντας και αρχηγός.

“Ο Πανιώνιος άργησε να δημιουργήσει ρόστερ και να βρει τα… πατήματα του στην σεζόν. Αντίθετα ο Άρης είναι πιο έτοιμος και αυτό του δίνει πλεονέκτημα στον αγώνα του Σαββάτου (29/11). Η παρουσία ξένων παικτών στον Άρη μετά από δύο χρόνια που η ομάδα βασιζόταν στους Έλληνες, έχει αλλάξει τον τρόπο που προσεγγίζει το παιχνίδι. Θεωρώ, ωστόσο, ότι η μέχρι τώρα παρουσία του είναι πολύ καλή, έστω και εάν είχε το… στραβοπάτημα της προηγούμενης αγωνιστικής με την εντός έδρας ήττα από τον Κολοσσό. Είναι κάτι που μπορεί να συμβεί σε κάθε ομάδα μέσα στην σεζόν”, τόνισε αρχικά ο 38χρονος φόργουορντ και συνέχισε:

“Ο Πανιώνιος διαθέτει έμπειρους παίκτες και καταξιωμένους. Και αυτό είναι το βασικό “όπλο” του για να καλύψει το… χαμένο έδαφος. Οι έμπειροι παίκτες ξέρουν τι θέλουν στο γήπεδο, μπορούν να βάλουν το “εγώ” τους κάτω από το “εμείς” και γνωρίζουν τον τρόπο για να παίρνουν τα αποτελέσματα“.

Σχετικά με το στοιχείο που θα κρίνει την έκβαση του αγώνα, σχολίασε: “Νομίζω ότι και για τους δύο αντιπάλους είναι η άμυνα. Διότι ο Άρης πρέπει να ανακόψει τον ενθουσιασμό του Πανιωνίου, που προέρχεται από τα δεδομένα ότι την προηγούμενη αγωνιστική πέτυχε την πρώτη νίκη του στο Πρωτάθλημα και ότι αγωνίζεται εντός έδρας, και ο Πανιώνιος δεν πρέπει να επιτρέψει στον Άρη να επιβάλλει τον ρυθμό του και να σκοράρει εύκολα καλάθια στον αιφνιδιασμό” και κατέληξε: “Το Πρωτάθλημα χρειάζεται αυτές τις δύο ομάδες, τον Πανιώνιο και τον Άρη, να είναι ισχυρές, γιατί είναι από τις παραδοσιακές δυνάμεις στον ελληνικό χώρο. Εκείνα που χρειάζεται το ελληνικό μπάσκετ είναι ανταγωνιστικούς αγώνες χωρίς βία και τον ηττημένο να χειροκροτεί τον νικητή“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε ΕΣΑΚΕ

Δειτε επισης

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 77-71

Νίκησε ο Παναθηναϊκός με… απόφαση Σλούκα. Τραγική η διαιτησία. Σ’ ένα ματς με διαφορετική …