Κεντρική Basket League Άρης “Να είμαστε προσγειωμένοι”

“Να είμαστε προσγειωμένοι”

priftis filiko kavala

priftis-filiko-kavala

Ο Άρης επιβλήθηκε του Ηλυσιακού και εξασφάλισε την πρόκρισή του στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ελλάδος. Ο προπονητής της ομάδας της Θεσσαλονίκης, Δημήτρης Πρίφτης, στάθηκε στις δηλώσεις του μετά το ματς στο καλό δεύτερο ημίχρονο που έκαναν οι “κίτρινοι”:

“Το παιχνίδι ήταν δύσκολο. Η απόδοσή μας στο πρώτο μέρος ήταν κακή και επιθετικά και αμυντικά. Στο δεύτερο μέρος αντιδράσαμε. Σε αντίθεση με το πρώτο, δεχτήκαμε μόνο 22 πόντους και μέσα από την άμυνα μπορέσαμε να βρούμε κάποια εύκολα καλάθια και να κερδίσουμε το ματς. Ο Ηλυσιακός είναι πολύ καλή ομάδα, παίζει σε υψηλό ρυθμό, απειλεί σε μεγάλο βαθμό από την περιφέρεια κι αυτό μας προβλημάτισε πολύ”, τόνισε αρχικά ο Έλληνας τεχνικός και πρόσθεσε:

“Ήταν μία εμφάνιση που μας προσγείωσε μετά το “Nick Galis Cup“, καθώς ανεξάρτητα από την έκβαση του σκορ, δεν είχαμε την απόδοση που είχαμε στο τουρνουά του Σαββατοκύριακου. Η εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου ήταν κατώτερη των προσδοκιών και φανέρωσε τις αδυναμίες μας. Γι’ αυτό λοιπόν πρέπει να είμαστε προσγειωμένοι, να σεβόμαστε κάθε αντίπαλο και να πηγαίνουμε μέρα με τη μέρα”.

“Με την ίδια σοβαρότητα”

Από την πλευρά των παικτών ο Τόρεϊ Τόμας ανέφερε: “Ήταν δύσκολο ματς αυτές οι ομάδες έχουν μεγάλο κίνητρο και βγαίνουν με μεγάλη ενέργεια στο παρκέ για να κερδίσουν μια ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας. Κάνουν ό,τι μπορούν να κερδίσουν. Έτσι πρέπει  να είσαι συγκεντρωμένος και να βγάλεις κι εσύ ενέργεια και επιθετικότητα για να πάρεις τη νίκη”, επισήμανε ο γκαρντ του Άρη και συνέχισε:

Στο πρώτο μέρος δεν παίξαμε τόσο καλά. Στο δεύτερο ήμασταν καλύτεροι, βγάλαμε περισσότερη ενέργεια και ήμασταν πιο σοβαροί. Δεν έχει σημασία με ποιον παίζουμε, πρέπει να έχουμε την ίδια σοβαρότητα απέναντι σε όλους τους αντιπάλους, διαφορετικά μπορεί να γίνει η ζημιά”.

Για την εμφάνισή του (είχε 23 πόντους με 5 τρίποντα), ο Τόμας σχολίασε: “Έπρεπε να είμαι επιθετικός, να συμβάλω στο να πάρουμε τον έλεγχο του αγώνα. Προσπαθώ σε κάθε ματς να είμαι ηγέτης, σήμερα πήρα περισσότερες προσπάθειες και τα μακρινά σουτ μου ήταν εύστοχα. Πάνω απ’ όλα είναι το καλό της ομάδας και γι’ αυτό προσπαθούμε όλοι”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Ο Άρης έκανε τεράστιες υπερβάσεις φέτος»

Στην αστοχία της ομάδας του στάθηκε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Γιάννης Καστρίτης στις δηλώσεις…