Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Χάποελ Ιερ. – Νίμπουρκ 94-84

Χάποελ Ιερ. – Νίμπουρκ 94-84

bracey wright hapoel jerusalem

bracey-wright-hapoel-jerusalem

Το εισιτήριο για τα ημιτελικά του προκριματικού γύρου της Ευρωλίγκας πήρε η Χάποελ Ιερουσαλήμ, χωρίς να συναντήσει ιδιαίτερα προβλήματα απέναντι στη Νίμπουρκ, της οποία επιβλήθηκε με 94-84.

Η τσέχικη ομάδα κατάφερε να φανεί ανταγωνιστική μόνο στην πρώτη περίοδο, την οποία έκλεισε πίσω στο σκορ με 3 πόντους (24-21). Από εκεί και πέρα, ανέλαβε δράση ο Μπρέισι Ράιτ που ηγήθηκε στην επίθεση της Χάποελ και κατάφερε να την στείλει ακόμα και στο +15 (44-29), ενώ η Νίμπουρκ μείωσε με τη λήξη του ημιχρόνου στους 9 (48-39).

Στο ίδιο τέμπο κινήθηκαν οι δύο ομάδες και στο τρίτο δεκάλεπτο, με την Χάποελ να είναι αυτή που κατάφερνε όχι μόνο να διατηρεί, αλλά και να διευρύνει τη διαφορά της, με τους Τζόουνς και Κίτσεν να παίρνουν τη σκυτάλη από τον Ράιτ, την ώρα που Ράντσικ και Ουάσινγκτον έμοιαζαν να μην έχουν τα απαραίτητα στηρίγματα για να ανατρέψουν την κατάσταση για λογαριασμό της Νίμπουρκ. Έτσι, το σκορ έφτασε ακόμα και στο 71-48 και η υπόθεση-νίκη έδειξε να έχει κριθεί.

Στο σημείο αυτό, η ομάδα της Τσεχίας έπαιξε το τελευταίο της χαρτί με άμυνα ζώνης, η οποία εγκλώβισε την Χάποελ και κατάφερε να βελτιώσει την αμυντική της επίδοση και να βρει ρυθμό και στην άλλη άκρη του γηπέδου. Με τον τρόπο αυτό, χάλασε το ρυθμό της αντιπάλου της, γεγονός που αποδείχθηκε καθοριστικό ακόμα κι όταν άλλαξε εκ νέου την αμυντική της προσέγγιση και ροκάνισε τη διαφορά

Η Νίμπουρκ έτρεξε επιμέρους σκορ 23-6 και έφτασε στο -6 (77-71), δίνοντας νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Η Χάποελ “ταρακουνήθηκε” από την αντίδραση των Τσέχων και επιστράτευσε την άμυνα που της επέτρεψε να αποκτήσει διαφορά ασφαλείας και με ένα σερί 6-0, αποσπάστηκε με +12 (83-71).

Ο εξαιρετικός αλλά άστοχος Ουάσινγκτον (1/7 τρίποντα) και ο Σίμονς που πήρε… μπρος πάλεψαν για τη  Νίμπουρκ, ωστόσο, η ψυχραιμία της Χάποελ στις κρίσιμες στιγμές και ορισμένες βεβιασμένες επιλογές των Τσέχων στο φινάλε δεν τους επέτρεψαν να διεκδικήσουν με αξιώσεις τη νίκη-πρόκριση μέχρι το φινάλε.

Τα δεκάλεπτα:24-21, 48-39, 72-56, 94-84.
ΧΑΠΟΕΛ ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ (Φράνκο): Γκάφνεϊ 12, Κίτσεν 15 (5 ριμπ., 5 ασίστ), Ελιγιάχου 12, Τζόουνς 16, Χαλπερίν, Τίμορ, Ράιτ 22 (1), Γκριν 2, Σμιθ 12.
ΝΙΜΠΟΥΡΚ (Κεμζούρα):Μπέντα 3, Ουάσινγκτον 18 (1 τρ., 10 ασίστ), Χρούμπαν 4, Γουέλς 10, Χούσκα 7 (1), Σίμονς 18 (4), Ράντσικ 13 (6 ριμπ.), Κριζ 9.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • George Printezis

    Η άλλη πλευρά του “Πρι” (vid)

    Την ευκαιρία να γνωρίσουν καλύτερα τον Γιώργο Πρίντεζη έχουν οι φίλοι του Ολυμπιακού. Ο υπ…
  • Brad Oleson Barcelona Olympiacos

    “Παθιασμένοι”

    Διαφορετικός και παθιασμένος θα εμφανιστεί απόψε (22:00, ΝΕΡΙΤ) κόντρα στη Μπαρτσελόνα ο Ο…
  • navarro dunston

    Ώρα διπλού στη Βαρκελώνη

    Τη δεύτερη ευκαιρία για να “σπάσει” την έδρα της Μπαρτσελόνα θα έχει ο Ολυμπια…
Περισσότερα από Θάνος Πούλος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπασκόνια – Βίρτους Μπολόνια 89-77

Ο Χάουαρντ έδωσε το εισιτήριο στη Μπασκόνια για την πρόκριση. Η Μάρκους Χάουανρτ έκανε ότι…