Κεντρική NBA Νέο κρούσμα… “Στέρλινγκ”
NBA

Νέο κρούσμα… “Στέρλινγκ”

bruce levenson hawks owner

bruce levenson-hawks owner

Δεν έχουν περάσει ακόμα έξι μήνες από την περίπτωση του Ντόναλντ Στέρλινγκ και τη δημόσια κατακραυγή που ακολούθησε για τα ρατσιστικά του σχόλια, που οδήγησαν το ΝΒΑ στο να τον αποκλείσει δια βίου από οτιδήποτε έχει σχέση με τη λίγκα και τον αναγκάσει να πουλήσει τους Κλίπερς στον Στηβ Μπάλμερ, και παρουσιάστηκε νέο κρούσμα!

Ο ιδιοκτήτης των Χοκς, Μπρους Λέβενσον, αποκάλυψε πως είχε αποστείλει πριν δύο χρόνια (το 2012) ένα μέιλ στους συνιδιοκτήτες και τον Τζένεραλ Μάνατζερ, Ντάνι Φέρι, σχετικά με τους πολλαπλάσιους μαύρους θεατές στο γήπεδο γεγονός που καθιστά τους άσπρους μειονότητα! Ο ίδιος, δήλωσε πως μετάνιωσε οικτρά που έγραψε ένα τέτοιο κείμενο γι αυτό το λόγο το απέστειλε και στο ΝΒΑ σαν απολογία και παράλληλα δήλωσε πως πουλάει το δικό του μερίδιο από τον οργανισμό νιώθοντας μετανιωμένος για αυτή του την πράξη.

Όπως ήταν φυσικό, η λίγκα, προεξάρχοντος του κομισάριου, Άνταμ Σίλβερ, ξεκίνησε άμεσα τις διαδικασίες για να απομακρυνθεί ο Λέβενσον, ο οποίος βέβαια (εν αντιθέσει με τον Στέρλινγκ) ήταν πλήρως συνεργάσιμος.

Μερικά αποσπάσματα από το μέιλ του Λέβενσον:

“Η θεωρία μου είναι ότι οι μαύροι θεατές τρομάζουν και διώχνουν τους λευκούς από το γήπεδο και δεν υπάρχουν αρκετοί εύποροι μαύροι ώστε να δημιουργήσουν έναν συγκεκριμένο πυρήνα. Μη με παρεξηγείται. Εγώ δεν έχω κάποιο θέμα ούτε έχω νιώσει άβολα. Αλλά οι λευκοί που έρχονται από τα νότια, δεν νιώθουν καλά με το να μπαίνουν στο γήπεδο ή σε ένα μπαρ και να είναι η μειονότητα“.

Και συνεχίζει το παραλήρημα λέγοντας:

“Το 70% των θεατών είναι μαύροι, οι τσίρλιντερς είναι μαύρες και ακούγεται συνέχεια χιπ χοπ μουσική. Στα άλλα γήπεδα δεν είναι έτσι. Χρειάζεται να γίνει αναπροσαρμογή σε πολλά ώστε η διαμονή στο γήπεδο να είναι πιο οικεία για έναν 40χρονο λευκό”.

Ο Λέβενσον γνωστοποίησε τόσο στο ΝΒΑ όσο και δημόσια πως έχει μετανιώσει και αποδέχεται πλήρως την πολιτική της λίγκας που δείχνει μηδενική ανοχή σε τέτοιες περιπτώσεις.

Ο Άνταμ Σίλβερ, εξέδωσε επίσημη ανακοίνωση, τονίζοντας:

“Όπως γνωρίζει ο κ. Λέβενσον, οι απόψεις που εξέφρασε είναι απολύτως απαράδεκτες και βρίσκονται σε πλήρη εναντίωση με τις αρχές που διέπουν το ΝΒΑ. Μου επεσήμανε πως έχει πραγματικά μετανιώσει και θέλει να απολογηθεί για αυτά που εξέφρασε.

Συγχαίρω τον κ. Λέβενσον που αυτοβούλως γνωστοποίησε το γεγονός στη λίγκα, που ήταν πλήρως συνεργάσιμος και φρόντισε να προτάξει το καλό και το συμφέρον των Χοκς, της κοινωνίας της Ατλάντα και του ΝΒΑ”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • mamba forever

    Mamba Forever

    “ΡΕ ΠΕΘΑΝΕ Ο ΚΟΜΠΙ”… Αυτό είναι το πρώτο μήνυμα που διαβάζω, ανοίγοντας το κινητό με…
  • battle for la

    Double Impact (vid, pics)

    Εάν κάτι έγινε διακριτό μέσα από τη φετινή free agency (πέραν της δραστικής αλλαγής “…
  • panathinaikos verolino1

    Όταν έγινε “πεντάστερος” (vid)

      Σήμερα συμπληρώνονται 10 χρόνια από την προσθήκη ακόμα ενός αστεριού, του πέμπτου, …
Περισσότερα από Νίκος Χροναίος
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…