Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Κρήτη '14 Βουλγαρία – Γαλλία 76-77

Βουλγαρία – Γαλλία 76-77

france bulgaria kriti14

france-bulgaria-kriti14

Ηράκλειο, αποστολή
trigas-alex1Η Γαλλία έχασε το χθεσινό ματς με αντίπαλο τη Ρωσία ακριβώς με την εκπνοή, αλλά σήμερα είχε την “τιμητική” της, επικράτησε με τον ίδιο τρόπο της Βουλγαρίας με 77-76 και πέτυχε την πρώτη της νίκη στον τέταρτο όμιλο του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών.

Η αναμέτρηση εξελίχθηκε σε “θρίλερ”, κάτι απολύτως λογικό από τη στιγμή που και οι δύο ομάδες προέρχονταν από ήττα στην πρεμιέρα. Έτσι χρειάστηκε να φτάσουμε στα τελευταία δευτερόλεπτα προκειμένου να αναδειχθεί ο νικητής. Δύο παίκτες μετατράπηκαν σε πρωταγωνιστές για τους Γάλλους.

Ο Μπορίς Νταλό σκόραρε το κρίσιμο καλάθι, 4 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος και διαμόρφωσε το τελικό σκορ αφού ακολούθως ο Μουχαμαντού Τζαϊτέ επεφύλασσε μία μεγαλοπρεπέστατη τάπα στην προσπάθεια του Ντένισλαβ Βούτεφ, με συνέπεια η ομάδα του Ζαν Αϊμέ Τουπάν να κατακτήσει το ροζ φύλλο.

Χαρακτηριστικό του γεγονότος ότι ο αγώνας ήταν… ακατάλληλος για καρδιακούς ήταν ότι στο δεύτερο και στο τρίτο δεκάλεπτο το σκορ ήταν ισόπαλο (42-42, 61-61), κάτι που φανερώνει ότι οι διαφορές μεταξύ των δύο αντιπάλων ήταν ελάχιστες. Ήταν δεδομένο ότι όλα θα κρίνονταν στις λεπτομέρειες και σε μία απόφαση της… στιγμής.

Αυτή τη φορά η τύχη χαμογέλασε στους Γάλλους ενώ από την άλλη οι Βούλγαροι κρατούσαν τη νίκη στα χέρια τους, καθώς προηγήθηκαν με 76-75 στα 20 δευτερόλεπτα με μία ελεύθερη βολή του Στογιάνοφ. Όμως υπολόγιζαν χωρίς τους δύο “ήρωες” της γαλλικής ομάδας.

Ο Νταλό με 21 πόντους, ο Τζαϊτέ με 13 πόντους και 8 ριμπάουντ και ο Γιαμπουσελέ με 13 πόντους ήταν οι κορυφαίοι για τους Γάλλους. Στον αντίποδα ο Σάσα Βεζένκοφ με 24 πόντους, 13 ριμπάουντ και 5 ασίστ ήταν συγκλονιστικούς για τους ηττημένους που υπερείχαν στα ριμπάουντ (36 έναντι 29) ενώ άξιος συμπαραστάτης του ήταν ο Βούτεφ (21 πόντοι, 8 ριμπάουντ).

Τα δεκάλεπτα: 19-24, 42-42, 61-61, 76-77.
ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ (Ντέλεφ): Μαρίνοφ 1, Μιχαίλοφ 3 (1), Βεζένκοφ 24 (2 τριπ., 13 ριμπ., 5 ασισ.), Στογιάνοφ 9, Καραμφίλοφ, Μίνκοφ 4, Γκρόζεφ 10, Πεϊτσίνοφ, Βούτεφ 21 (1 τριπ, 8 ριμπ.), Γκαλάμποφ 4.
ΓΑΛΛΙΑ (Τουπάν): Ροζενφέλντ 7 (1), Σενέ, Ποντέν 2, Λαμπανσά 6 (2), Μπουτέιγ 7 (1), Λουουαού 2, Σασάν 6, Νταλό 21 (2), Μπιό, Τζαϊτέ 13 (8 ριμπ.), Γιαμπουσελέ 13 (1).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • jim valvano

    Η ολοκλήρωση

    “Ένα άτομο δεν ολοκληρώνεται έως ότου γίνει μέρος κάτι μεγαλύτερου από τον εαυτό του…
  • greg popovich

    Η σωστή επικοινωνία

    “Δεν μπορώ να πάρω όλες τις αποφάσεις για σένα. Δεν έχω 14 τάιμ άουτ. Παιδιά πρέπει …
  • jermaine oneil

    Το δέσιμο

    “Όταν οι καλύτεροι παίκτες σου είναι ενοχλημένοι μετά από ήττες, τότε δένονται καλά&…
Περισσότερα από Αλέξανδρος Τρίγκας
  • ethniki neon

    “Ευχαριστώ” απο ΕΟΚ

    Λίγες μετά το τέλος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στην Κρήτη και η Ελληνική …
  • pentada kriti14

    Πεντάδα από χρυσάφι

    Ηράκλειο, αποστολή Η αυλαία του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της Κρήτης έπεσε χθες το βράδυ…
  • jumpball turkey spain final kriti 14

    Τώρα ξεκίνησαν οι Τούρκοι

    Ηράκλειο, αποστολή Αποστολή εξετελέσθη για την Τουρκία! Αυτό που βροντοφώναζαν όλα τα μέλη…
Περισσότερα σε Κρήτη '14

Δειτε επισης

“Ευχαριστώ” απο ΕΟΚ

Λίγες μετά το τέλος του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Νέων Ανδρών στην Κρήτη και η Ελληνική …