Κεντρική NBA Βεζένκοφ: «Προσπαθώ να κυνηγήσω τα όνειρά μου»

Βεζένκοφ: «Προσπαθώ να κυνηγήσω τα όνειρά μου»

Σάσα Βεζένκοφ Κινγκς

Για τις εντυπώσεις από το NBA έως τώρα μίλησε ο Σάσα Βεζένκοφ.

Ο Σάσα Βεζένκοφ παραχώρησε συνέντευξη σε Μέσο της Βουλγαρίας και μίλησε για τις έως τώρα εντυπώσεις του από την Αμερική και το ΝΒΑ. Ο Βούλγαρος διεθνής αναφέρθηκε στην προσαρμογή του, για το όνειρο που κυνηγά αλλά και για το μπάσκετ στη Βουλγαρία. Η συζήτηση έγινε στο περιθώριο του αγώνα των Κινγκς με τους Μπουλς στο Σικάγο, τον οποίο παρακολούθησαν πολλοί Βούλγαροι φίλαθλοι.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Σάσα Βεζένκοφ:
«Είμαι ακόμα τραυματίας. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να πάρω μέρος στον αγώνα, αν και το ήθελα πολύ, γιατί ήταν ξεχωριστό για μένα. Η υποστήριξη τόσων Βουλγάρων είναι απίστευτη. Υπήρχαν μάλιστα πολλοί Έλληνες, αλλά ήταν πολύ περισσότεροι οι Βούλγαροι.

Ακόμη και οι συμπαίκτες μου είπαν ‘ουάου’. γιατί δεν είχαν δει ποτέ τόση υποστήριξη. Είμαι πολύ χαρούμενος, χάρη στον Ντάνι Ίλιτς. Βοήθησε σε όλη την οργάνωση και με βοήθησε σε όλη τη διάρκεια της παραμονής μου στο Σακραμέντο. Το Σικάγο είναι μια πολύ ωραία πόλη, ήμασταν σε ένα ελληνικό εστιατόριο για να θυμηθούμε πώς είναι η Ελλάδα. Είμαι πολύ χαρούμενος.

Στη Βουλγαρία είμαστε πίσω δυστυχώς. Τις δεκαετίες του ’80 και του ’90 το μπάσκετ ήταν θρησκεία για εμάς, αλλά μετά ή μείναμε πίσω ή προχώρησαν οι άλλοι. Δεν ξέρω ποιος είναι ακριβώς ο λόγος, αλλά είμαστε πίσω στις πιο σημαντικές ηλικίες – από 14 έως 19 ετών. Πρέπει να καταλάβουμε γιατί το βουλγαρικό μπάσκετ δεν είναι καν σε ένα μέσο επίπεδο αυτή τη στιγμή.

Όλα είναι διαφορετικά εδώ – τα προπονητικά κέντρα, το επίπεδο, το ταλέντο. Στην Ευρώπη βλέπουμε πιο έντονα ματς, όπου υπάρχουν περισσότερη τακτική και είναι πιο σημαντικά τα αποτελέσματα. Το NBA είναι περισσότερο ένα σόου, υπάρχουν περισσότερα highlights εδώ, ενώ στην Ευρώπη μετράει περισσότερο το αποτέλεσμα και η νίκη.
Προσπαθώ να προσαρμοστώ. Η Αμερική είναι κάτι πολύ διαφορετικό και πολύ μεγάλο. Δεν είμαι 20 χρονών πια, όταν προσαρμόζεσαι πιο γρήγορα. Οι συμπαίκτες μου και η οικογένειά μου είναι εκεί για μένα. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ. Προσπαθώ να κυνηγήσω τα όνειρά μου και να κερδίσω περισσότερα λεπτά», ήταν τα σημαντικότερα απ’ όσα δήλωσε.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Η Τσινέκε στο Μεξικό… σημαίνει και εκτός Εθνικής ομάδας(;)

Η Έλενα Τσινέκε συνεχίζει στο Μεξικό, τί σημαίνει αυτό για τη συμμετοχή της στην Εθνική Η …