Κεντρική Ψαγμένα Προολυμπιακό Γυνακών: Σε τρεις ηπείρους και τέσσερις χώρες (pics)

Προολυμπιακό Γυνακών: Σε τρεις ηπείρους και τέσσερις χώρες (pics)

Προολυμπιακό τουρνουά Γυναικών

Προολυμπιακό τουρνουά μπάσκετ γυναικών το ΠΣΚ, σε τρείς ηπείρους και τέσσερις χώρες!

Το αντίστοιχο των ανδρών με τον όμιλο της Ελλάδας, όπου ως γνωστόν η εθνική μας ομάδα θα διεκδικήσει τον Ιούλιο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς αγώνες του Παρισιού, θα φιλοξενηθεί στην Ελλάδα και το ΣΕΦ.

Μεγάλο μπασκετικό γεγονός, όμως επειδή αφορά γυναίκες δεν είμαι αισιόδοξος ότι θα δούμε αναφορές στη χώρα μας. Δεκαέξι χώρες σέ τέσσερις ομίλους, που οι δύο θα γίνουν στην Ευρώπη, συγκεκριμένα στο Σοπρόν τής Ουγγαρίας και την Αμβέρσα στο Βέλγιο. Ένας στην Κίνα και ο τελευταίος στη Βραζιλία.

Προολυμπιακό τουρνουά

Συμμετέχουν οι ομάδες που έλαβαν τίς πρώτες θέσεις στα ηπειρωτικά πρωταθλήματα. Η Ευρώπη έχει τη μεγαλύτερη συμμετοχή καθώς συμμετέχουν οι έξι πρώτες του EuroBasket το οποίο διεξήχθη το καλοκαίρι σε Σλοβενία και Ισραήλ.

Απευθείας πρόκριση, παρότι συμμετέχουν στα τουρνουά, έχουν εξασφαλίσει η διοργανώτρια Γαλλία και η κάτοχος του Ολυμπιακού τίτλου ΗΠΑ με επικεφαλής την Μπριάνα Στιούαρτ.

Μπριάνα Στιούαρτ Προολυμπιακό τουρνουα

Επίσης η εθνική Γερμανίας τής Ελληνοκαναδής κόουτς Λίζας Θωμαΐδη, η οποία ως γνωστόν θα είναι η επόμενη αντίπαλος τής εθνικής μας τον Νοέμβριο στα παράθυρα του EuroBasket 2025 το οποίο θα διεξαχθεί στην Ελλάδα.

Εθνική Γερμανίας Προολυμπιακό τουρνουά

Από τίς 16 ομάδες θα περάσουν εκτός Γαλλίας και ΗΠΑ, δέκα όπου θα αποτελέσουν τη δωδεκάδα στο μπάσκετ γυναικών των Ολυμπιακών αγώνων και θα μείνουν εκτός οι τέσσερις τελευταίες των ομίλων.

Ο πιο αμφίρροπος όμιλος είναι αυτός του Σοπρόν με Ουγγαρία, Καναδά, Ιαπωνία και Ισπανία με τη Μέγκαν Γκούσταφσον στο ρόστερ της.

Προολυμπιακό τουρνουά

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μιχάλης Κυριακάκης
Περισσότερα σε Ψαγμένα

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…