Κεντρική Διεθνή Κύπελλο με… επεισόδια (vid, pics)

Κύπελλο με… επεισόδια (vid, pics)

kipello apollon aponomi kipros

kipello-apollon-aponomi-kipros

Το δεύτερο Κύπελλο στην ιστορία του και το πρώτο μετά από δώδεκα ολόκληρα χρόνια πανηγύρισε ο Απόλλωνας ο οποίος επιβλήθηκε του ΑΠΟΕΛ με 76-69 στον 46ο τελικό που διεξήχθη στο “Τάσσος Παπαδόπουλος- Ελευθερία” στην Κύπρο.

Οι “κυανόλεκοι” μπορεί να κέρδισαν αλλά χαμένο βγήκε σίγουρα το… μπάσκετ καθώς όλοι περίμεναν “γιορτή” αλλά πάλι καλά που δεν θρηνήσαμε θύματα. Το ματς ξεκίνησε στις 15:00 και τελείωσε στις 18:30. Αλλά και πάλι καλά που τελείωσε… Οι παίκτες και οι προπονητές των δύο ομάδων δεν εξελίχθηκαν σε πρωταγωνιστές αφού αυτό τον ρόλο ανέλαβαν οι οπαδοί των δύο ομάδων. Η αναμέτρηση διακόπηκε δύο φορές και εντέλει ολοκληρώθηκε απλά και μόνο για να γίνει η απονομή και να μην κριθεί ο τίτλος στις δικαστικές αίθουσες. Και εξηγούμαστε.

Η πρώτη διακοπή συντελέστηκε στην αρχή του δευτέρου δεκαλέπτου όταν οι οργανωμένοι οπαδοί του Απόλλωνα εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο με συνέπεια να γίνουν επεισόδια μεταξύ των οπαδών των δύο ομάδων, με την ρίψη αντικειμένων αλλά και καπνογόνων που οδήγησε σε μία 45λεπτη παύση των αγωνιστικών πεπραγμένων.

Όμως τα πράγματα δεν έμειναν εκεί. Η δεύτερη διακοπή συνέβη 1 λεπτό και 19 δευτερόλεπτα πριν από την λήξη της αναμέτρησης όταν δύο φωτοβολίδες πετάχτηκαν από την μεριά που κάθονταν οι οπαδοί του ΑΠΟΕΛ προς τον αγωνιστικό χώρο και ενώ ο Απόλλωνας ήταν μπροστά στο σκορ με 76-69. Όλα έδειχναν ότι ο νικητής θα καθοριζόταν στις δικαστικές αίθουσες, ωστόσο μία ώρα αργότερα οι διαιτητές αποφάσισαν να ολοκληρωθεί κανονικά το παιχνίδι από την στιγμή που διέταξαν εκκένωση του γηπέδου.

Πράγματι το 40λεπτο συμπληρώθηκε αν και τίποτα δεν άλλαξε στο τελικό σκορ από την στιγμή που οι ομάδες απλά επανήλθαν για να εξαντληθεί ο χρόνος. Από εκεί και πέρα υπήρχε και αγώνας. Ο Απόλλωνας ήταν καλύτερος, είχε τα ηνία της αναμέτρησης στην μεγαλύτερη διάρκειά της και οι “γαλαζοκίτρινοι” κυνηγούσαν στο σκορ.

Μάλιστα οι “κυανόλευκοι” ήταν μπροστά στο σκορ με 38-32 με την λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Στην επανάληψη ο ΑΠΟΕΛ προσπάθησε να αντιδράσει και κατόρθωσε να μειώσει σε 59-56 με την λήξη της τρίτης περιόδου αφού εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την καλή του άμυνα. Οι “γαλαζοκίτρινοι” έφεραν το ματς στον… πόντο (59-58) με την έναρξη του τελευταίου δεκαλέπτου.

Ο Απόλλωνας διατήρησε το καθαρό του μυαλό και με σερί 8-0 ανέβασε την διαφορά στους 9 πόντους (67-58) στο 34’ ενώ ακολούθως την… αύξησε και στους 12 πόντους (71-59). Το συγκρότημα του Αντώνη Κωνσταντινίδη δοκίμασε να επιστρέψει ξανά, μείωσε σε 76-69 αλλά μέχρι εκεί… Άλλωστε μετά επενέβησαν οι γνωστοί… άγνωστοι, που αποφάσισαν να πάρουν τον νόμο στα χέρια τους και μετά την διακοπή δεν άλλαξε απολύτως τίποτα.

Σπουδαία εμφάνιση για τους νικητές πραγματοποίησε ο αρχηγός Γιώργος Παντούρης ο οποίος τελείωσε τον αγώνα με 16 πόντους, 8 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Άξιοι συμπαραστάτες του ήταν ο Μάικλ Ότζο με 18 πόντους και ο Νταμίρ Κρουπάλια με 12 πόντους και 9 ριμπάουντ. Στον αντίποδα ο Θαντέους Μακ Φάντεν σημείωσε 22 πόντους για τους ηττημένους ενώ ο Ανδρέας Γλυνιαδάκης πρόσθεσε 12 πόντους, 4 ριμπάουντ και 2 ασίστ στο ντεμπούτο με την φανέλα του ΑΠΟΕΛ.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από τα επεισόδια που “αμαύρωσαν” τον τελικό του Κυπέλλου Κύπρου.

epeisodia-telikos-gipedo

epeisodia-telikos-kipros

epeisodia-telikos-new

kipros-epeisodia-kipello

telikos-kipros-gipedo-skales

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…