Κεντρική Διεθνή “Φορτσάτη” για κούπα η Ρεάλ

“Φορτσάτη” για κούπα η Ρεάλ

rodriguez real zaragoza kipello

rodriguez-real-zaragoza-kipello

Χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα η Ρεάλ Μαδρίτης συνέτριψε την Σαραγόσα με 98-66 στον πρώτο ημιτελικό του Copa Del Rey και θα διεκδικήσει τον πρώτο τίτλο της σεζόν με αντίπαλο τον νικητή του ζευγαριού Μπαρτσελόνα – Βαλένθια (22:30).

Όπως αναμενόταν οι Μαδριλένοι επέβαλαν τον ρυθμό τους και “καθάρισαν” γρήγορα την… μπουγάδα από την στιγμή που έπαιξαν εξαιρετική άμυνα. Από την άλλη οι παίκτες της Σαραγόσα δεν έβαζαν τρίποντο ούτε με… αίτηση (είχαν συνολικά 2/17-11%) και μόνο με τον Γκιόργκι Σερμαντίνι να στέκεται στο… ύψος του δεν γίνεται να κερδίσεις την Ρεάλ.

Χρειάστηκε οι παίκτες του Πάμπλο Λάσο να κάνουν δύο μεγάλα σερί στο ξεκίνημα του αγώνα προκειμένου να γίνουν τα “αφεντικά” της αναμέτρησης. Αρχικά οι πρωταθλητές Ισπανίας προηγήθηκαν με 22-15 για το πρώτο δεκάλεπτο χάρη σε σερί 6-0 που πραγματοποίησαν. Ακολούθως ένα νέο σερί 11-0 εκτόξευσε την διαφορά στους 16 πόντους (33-17) στο 14’ και κάπου εκεί η σεμνή “τελετή” έλαβε τέλος.

Η Σαραγόσα δεν έδειχνε ικανή να γυρίσει την κατάσταση από την στιγμή ειδικά που δεν μπορούσε να ακολουθήσει το τέμπο που επέβαλαν οι αντίπαλοί της. Βέβαια το συγκρότημα του Χοσέ Λουίς Αμπός κατάφερε αρχικά να μειώσει σε 54-37 που ήταν το σκορ του ημιχρόνου επειδή έτρεξε επιμέρους σκορ 9-2.

Στο δεύτερο μέρος οι Μαδριλένοι μπήκαν αποφασισμένοι να τελειώσουν μία και καλή τον ημιτελικό και πράγματι αυτό συνέβη αν και δεν υπήρξε ποτέ αμφιβολία για την εμφανή ανωτερότητά τους. Η διαφορά έφτασε κοντά στους 30 πόντους ενώ από την πλευρά της Σαραγόσα ο Σερμαντίνι “πάλευε” ουσιαστικά μόνος του. Η τρίτη περίοδος έληξε με τον φωτεινό πίνακα να αναγράφει το 77-50.

Η τελευταία “πράξη” της αναμέτρησης κύλισε διαδικαστικά την ώρα που δόθηκε η δυνατότητα στον Πάμπλο Λάσο να χρησιμοποιήσει όλους τους παίκτες. Το τελικό 98-66 έστειλε την Ρεάλ στον τελικό με τους Μαδριλένους να δείχνουν “φορτσάτοι” για την κούπα. Έξι παίκτες σημείωσε διψήφιο αριθμό πόντων για τους νικητές.

Πρώτος σκόρερ ήταν ο Ρούντι Φερνάντεθ με 16 πόντους ενώ ο Νίκολα Μίροτιτς πρόσθεσε 15 πόντους και 5 ριμπάουντ. Σπουδαίος ήταν και ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ ο οποίος έκανε νταμπλ-νταμπλ (13 πόντοι, 11 ασίστ). Ο Γιάννης Μπουρούσης τελείωσε τον αγώνα με 4 πόντους (4/4 βολές, 0/1 δίποντα, 0/1 τρίποντα), 5 ριμπάουντ και 1 ασίστ σε 18 λεπτά και 42 δευτερόλεπτα. Στην αντίπερα όχθη ο Σερμαντίνι πέτυχε 19 πόντους (5/5 βολές, 7/8 δίποντα) και “κατέβασε” 8 ριμπάουντ.

Ρεάλ Μαδρίτης – Σαραγόσα 98-66
Τα δεκάλεπτα: 22-15, 54-37, 77-50, 98-66
ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (Λάσο): Ντρέιπερ 7 (1), Φερνάντεθ 16 (3), Ρέγιες 11, Ντίεθ, Μίροτιτς 15 (1), Ροντρίγκεθ 13 (1), Κάρολ 12 (2), Ντάρντεν, Γιουλ 12 (2), Μπουρούσης 4, Σλότερ 6, Μεϊρί 2.
ΣΑΡΑΓΟΣΑ (Αμπός): Τζόουνς 6, Σέρχι Γκαρθία, Ρολ 4, Στέφανσον 7 (1), Ρούντεζ 11 (1), Λομπάρτ 4, Σανικίτζε 7, Σερμαντίνι 19, Τομάς 4, Ταμπού, Φοντέτ 4.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…