Κεντρική Διεθνή Σπουδαίο διπλό για Άλμπα

Σπουδαίο διπλό για Άλμπα

ulm alba

ulm-alba

Την δέκατη έκτη φετινή της νίκη στο πρωτάθλημα Γερμανίας πανηγύρισε η Άλμπα Βερολίνου η οποία πέτυχε σπουδαίο διπλό επί της Ουλμ με 92-87 στο πλαίσιο της 20ης αγωνιστικής.

Οι Βερολινέζοι είχαν τα ηνία του αγώνα σχεδόν σε όλη την διάρκειά του ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ήταν μπροστά στο σκορ με 44-31 με την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι προσπάθησαν να αντιδράσουν, μείωσαν σε 61-55 με την λήξη της τρίτης περιόδου αλλά εντέλει δεν μπόρεσαν να αποφύγουν την ένατη ήττα τους στο πρωτάθλημα. Ο Ντέιβιντ Λόγκαν με 24 πόντους (5/10 τρίποντα) και 5 ασίστ ήταν σούπερ για τους φιλοξενούμενους ενώ από τους ηττημένους ξεχώρισε ο Ντάνιελ Τάις με 23 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Με ανατροπή η Μπάμπεργκ

Αν και τα… χρειάστηκε η Μπάμπεργκ έκαμψε την αντίσταση της Μπρεμερχάβεν εντός έδρας με 78-74 και κατέκτησε το δέκατο έκτο φετινό ροζ φύλλο. Οι πρωταθλητές ανέτρεψαν την εις βάρος τους κατάσταση στο τελευταίο δεκάλεπτο αφού πρώτα βρέθηκαν πίσω στο σκορ με 63-55 στο 30’. Ακολούθως οι γηπεδούχοι που είχαν μόλις 1/12 (8%) στα τρίποντα έκαναν επιμέρους σκορ 23-11 στην τέταρτο περίοδο και “καθάρισαν” με πρωταγωνιστές τον Ελίας Χάρις (21 πόντοι, 5 ριμπάουντ) και τον Άντον Γκαβέλ (19 πόντοι, 6 ασίστ). Από τους ηττημένους που είχαν 13 περισσότερα ριμπάουντ (39 έναντι 26) και υποχώρησαν στο 7-13 ο Ντέρικ Άλεν πέτυχε 14 πόντους.

Εύκολα η Μπάγερν

Αφού ανέβασε… στροφές στο δεύτερο ημίχρονο η Μπάγερν Μονάχου συνέτριψε εκτός έδρας τη Μπέιροϊτ με 75-51 και παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας με ρεκόρ 18-2. Συγκεκριμένα στην επανάληψη οι “Βαυαροί” πραγματοποίησαν επιμέρους σκορ 43-21 και μετέτρεψαν το ματς σε “περίπατο”. Μάλιστα οι φιλοξενούμενοι δέχτηκαν μόλις 8 πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο. Ο Μπράις Τέιλορ (15 πόντοι, 4 ριμπάουντ) και ο Μάλκολμ Ντιλέινι (14 πόντοι, 5 ριμπάουντ, 5 ασίστ) ήταν οι κορυφαίοι για τους νικητές. Από την άλλη ο Ρόναλντ Μπάρελ τελείωσε τον αγώνα με 14 πόντους και 5 ριμπάουντ.

Νίκες για Τούμπιγκεν, Μίτελντοϊτσερ

Στο 4-16 ανέβηκε η Τούμπιγκεν η οποία διέσυρε εκτός έδρας την Βούρζμπουργκ με 82-63. Οι φιλοξενούμενοι ήταν καταιγιστικοί από το δεύτερο δεκάλεπτο και μετά και πήραν εύκολα το διπλό έχοντας 14/29 (48%) στα τρίποντα. Ο Μπόγκνταν Ραντοσάβλιεβιτς (22 πόντοι) και ο Άλεξ Χάρις ήταν φανταστικοί για τους νικητές. Ο Ντομινίκ Γουέιτερς (17 πόντοι, 6 ασίστ) διασώθηκε από τους γηπεδούχους. Τέλος την ένατη νίκη της πανηγύρισε η Μίτελντοϊτσερ η οποία εκμεταλλεύτηκε την έδρα της με αντίπαλο τη Χάγκεν (76-70). Ο Μάρκους Χάτεν με 17 πόντους ήταν το πρώτο “βιολί” για τους γηπεδούχους ενώ από τους φιλοξενούμενους ο Χένρι Ντάγκατ είχε 18 πόντους.

Τα αποτελέσματα και το υπόλοιπο πρόγραμμα της 20ης αγωνιστικής:
Βούρζμπουργκ – Τούμπιγκεν 63-82
Ουλμ – Άλμπα Βερολίνου 87-92
Μίτελντοϊτσερ – Χάγκεν 76-70
Μπάμπεργκ – Μπρεμερχάβεν 78-74
Μπέιροϊτ – Μπάγερν Μονάχου 51-75
Τρίερ – Άρτλαντ (9/2)
Βόννη – Λούντβιγκσμπουργκ (9/2)
Μπραουνσβάιγκ – Ράστα (9/2)
Όλντενμπουργκ – Φρανκφούρτη (9/2).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
  • uros slokar

    Ανακοινώθηκε ο Σλόκαρ

    Ενίσχυση στην φροντ λάιν για την Εστουντιάντες η οποία ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα την …
  • vujosevic partizan

    Το ξανάκανε (vid)

    Η Παρτιζάν ηττήθηκε εκτός έδρας από την Χάποελ Ιερουσαλήμ για την 3η αγωνιστική του Eurocu…
  • ivan lazarev zenit

    Τα αποτελέσματα (Eurocup)

    Στο ντέρμπι των αήττητων του πέμπτου ομίλου η Μπάνβιτ επιβλήθηκε εντός έδρας της Άσεσοφτ Π…
Περισσότερα από Κυριάκος Χατζόγλου
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Στη Νεπτούνας του Γιώργου Βόβορα μετακομίζει ο Καμπερίδης

Ο Γιώργος Καμπερίδης ανακοινώθηκε από τη Νεπτούνας του Βόβορα. Ο Γιώργος Καμπερίδης μετακό…