Κεντρική Basket League Κολοσσός H Hotels Το γιοφύρι της Ρόδου (vid)

Το γιοφύρι της Ρόδου (vid)

kleisto symis

kleisto-symis

Έχουν περάσει πέντε μήνες από τότε που ο πρόεδρος του ΕΣΑΚΕ, Γιώργος Χαλβατζάκης, συνοδευόμενος από το Γενικό Διευθυντή, Γιώργο Κονδύλη, επισκέφθηκαν το υπό κατασκευή κλειστό γυμναστήριο, στην Καλλιθέα Ρόδου. Τότε, τον Αύγουστο, υπήρχε αισιοδοξία ότι σύντομα ο Κολοσσός θα μπει στο νέο του σπίτι.

Αυτή η αισιοδοξία έχει δώσει τη θέση της στην… αδράνεια (όχι, φυσικά, από μέρους της λίγκας) και ο Κολοσσός εξακολουθεί να στεγάζεται στο “Βενετόκλειο“. Κι αν θυμηθούμε τη ρήση του Γιάννη Ιωαννίδη (“οι μεγάλες ομάδες θέλουν μεγάλα γήπεδα“), θα καταλήξουμε σε διόλου αισιόδοξο μήνυμα.

Το γιατί έχουν “παγώσει” (ή στην καλύτερη προχωρούν με αργούς ρυθμούς) οι εργασίες δεν το γνωρίζουμε. Ακούσαμε πως υπάρχει και μέσα στην ομάδα μια κουβέντα για το κατά πόσο το γήπεδο, που είναι έξω από την πόλη, θα “χαρακτηρίζει την ομάδα“, θα γίνει αποδεκτό από τον κόσμο. Ως έναν βαθμό λογικές αμφιβολίες και προβληματισμοί, όμως το κυρίαρχο θέμα ήταν να παραδοθεί το Παλέ, κάτι που δεν έγινε.

Μην νομίζετε ότι είναι προϊόν της κρίσης αυτή η καθυστέρηση. Την ίδια στιγμή στη Σύμη (απ’ όπου και η φωτογραφία) προχωρά με γρήγορους ρυθμούς το “Ιωάννης Καπνουλάς“. Ένα γήπεδο – στολίδι, με κεραμίδι από πάνω και παραδοσιακή εξωτερική εικόνα, για να “δένει” με το υπόλοιπο τοπίο, που έχει και αρχαιολογική αξία.

Καλώς γίνεται το κλειστό στη Σύμη και μακάρι να γίνει ένα σε κάθε πόλη, σε κάθε νησί, αλλά μιλάμε για ένα μέρος που τον Χειμώνα έχει με το ζόρι 3.000 άτομα και βέβαια δεν διαθέτει ομάδα στην Α1 κατηγορία.

Ο Κολοσσός είναι η μοναδική εκπρόσωπος του δωδεκανησιακού ομαδικού αθλητισμού σε επαγγελματική κατηγορία (να μην αδικήσουμε και τον Ιπποκράτη Κω, που παίζει στην Α1 γυναικών, αλλά κι αυτός σε “κοτέτσι” αγωνίζεται), οπότε ΠΡΕΠΕΙ να έχει το δικό του “σπίτι“.

Από τον Αύγουστο του 2013, οπότε και υπήρχε η αισιόδοξη σκέψη, μετά την επίσκεψη όχι μόνο των ανθρώπων του ΕΣΑΚΕ, αλλά και του βουλευτή Δωδεκανήσου, Βασίλη Υψηλάντη, τα έργα συνεχίζονται! Ούτε σε ταινία του συγχωρεμένου του Αγγελόπουλου δεν υπήρχε τόσο αργή πλοκή.

Μαθαίνουμε, δε, πως ούτε φύλακας έχει τοποθετηθεί κι εκφράζονται φόβοι ότι το γήπεδο θα… ρημάξει πριν καν χρησιμοποιηθεί. Στην Ελλάδα όλα μπορεί να συμβούν. Κι επειδή ομάδες όπως ο Κολοσσός δίνουν υπεραξία στο πρωτάθλημά μας, γράφουμε αυτό το κείμενο, μπας και ευαισθητοποιηθούν οι αρμόδιοι. Δεν αναφερόμαστε στους ανθρώπους του ΕΣΑΚΕ και της ΚΑΕ, αυτοί άλλωστε είναι που θέλουν να πατήσουν το παρκέ (το ποιο;), αλλά δεν μπορούν να κάνουν κάτι.

Ο Κολοσσός θέλει γήπεδο και το θέλει… χθες. Γιοφύρι (της Άρτας) δεν χρειάζεται το νησί.

Για να διαπιστώσετε το μέγεθος της κωλυσιεργίας, δείτε το παρακάτω βίντεο, αλλά και την ημερομηνία που τραβήχτηκε. Κι όμως, αυτό το γήπεδο ακόμα δεν έχει παραδοθεί προς χρήση στον Κολοσσό!!!

* Η φωτογραφία του κλειστού της Σύμης δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα “Δημοκρατική” και αναδημοσιεύτηκε από το 12sports.gr.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Κολοσσός H Hotels

Δειτε επισης

Μεγαλώνει το γήπεδο του Κολοσσού με… φόντο την Ευρώπη

Αυξάνεται η χωρητικότητα στο γήπεδο του Κολοσσού Το κλειστό γήπεδο του Κολοσσού στην Καλλι…