Κεντρική Basket League Αγώνες Ελευσίνα – Άρης 72-60

Ελευσίνα – Άρης 72-60

skarafigkas raley ross

skarafigkas-raley-ross

Σε ένα παιχνίδι που χαρακτηρίστηκε από τις μεγάλες διακυμάνσεις που είχαν στην απόδοσή τους οι δύο ομάδες, ο Πανελευσινιακός επικράτησε στη “Γούβα” του Άρη με 72-60 και “έπιασε” τους “κίτρινους” στη βαθμολογία. Η ομάδα του Γιώργου Σκαραφίγκα ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης και έχοντας τους Μπράντις ΡάλεϊΡος (17π.) και Μανώλη Παπαμακάριο (14π.) ως κορυφαίους προσέθεσε ακόμη ένα ροζ φύλλο αγώνα στη συλλογή της.

Ο Άρης ήταν αυτός που πήρε κεφάλι στο σκορ στα πρώτα λεπτά, κυρίως γιατί είδε τον Ευθύμη Τσακαλέρη να κάνει ό,τι θέλει κοντά και μακριά από το καλάθι. Ο φόργουορντ των “κιτρίνων” ήταν αυτός που με συνεχόμενους πόντους έβαλε την ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου μπροστά στο σκορ (5-8), αλλά από μόνος του δεν έφτανε.

Και πως να φτάσει από τη στιγμή που οι “σταχυοφόροι” ισορρόπησαν το ρυθμό, πίεσαν περισσότερο στην άμυνα και με όπλο την… αστοχία των αντιπάλων τους, πέρασαν μπροστά στο σκορ (16-11 στο 8′).

Οι φιλοξενούμενοι προσπαθούσαν με νύχια και με δόντια να διατηρήσουν την επαφή τους με το σκορ, αλλά όσο τα περιφερειακά σουτ έβρισκαν σίδερο, κάτι τέτοιο δεν ήταν εφικτό.

Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως ο Άρης ξεκίνησε με 0/9 από την περιφέρεια, στοιχείο που επέτρεψε στον Πανελευσινιακό να διευρύνει το προβάδισμά του στο +15 (31-16) στο 16ο λεπτό.

Στα τελευταία τέσσερα λεπτά, όμως, η ομάδα του Βαγγέλη Αγγέλου είχε 3/3 στα σουτ τριών πόντων, έριξε τη διαφορά κάτω από τους δέκα πόντους (37-31) και μπήκε εκ νέου στη διεκδίκηση της νίκης.

Όσο γρήγορα μάζεψε τη διαφορά, εξίσου γρήγορα την… απώλεσε ο Άρης, ο οποίος στα πρώτα λεπτά της επανάληψης είδε τον Πανελευσινιακό να ξεμακραίνει στο σκορ. Οι “σταχυοφόροι” κυριάρχησαν πλήρως στην τρίτη περίοδο, και δη μετά το 23ο λεπτό, οπότε και οι Θεσσαλονικείς μείωσαν στους τέσσερις (42-38).

Από εκείνο το σημείο και μετά, η ομάδα του Γιώργου Σκαραφίγκα εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο την επιθετική δυστοκία των φιλοξενούμενων. Έτσι, διεύρυνε αισθητά το προβάδισμά της (49-42 στο 25′, 52-42 στο 28′, 57-43 στο 30′), με την περιφέρεια των γηπεδούχων να κάνει ό,τι θέλει στο παρκέ.

Η τελευταία περίοδος βρήκε τον Άρη να ακολουθεί στο σκορ αδυνατώντας να ρίξει τη διαφορά κάτω από τους δέκα πόντους. Ως εκ τούτου, ο Πανελευσινιακός διατηρήθηκε μπροστά στο σκορ και με κορυφαίο τον Μπράντις Ράλεϊ Ρος (17π.) πήρε το δίποντο που του επιτρέπει να… ανασάνει βαθμολογικά.

Διαιτητές: Χριστοδούλου – Γκούμας – Θεονάς.
Τα δεκάλεπτα: 19-13, 37-31, 57-43, 72-60.
ΠΑΝΕΛΕΥΣΙΝΙΑΚΟΣ (Σκαραφίγκας): Νίκου 8 (7 ασ.), Παπαμακάριος 14 (4), Αράπης, Ράλεϊ Ρος 17, Τζόουνς 8, Φαγιέ 6 (10 ριμπ.), Μελισσαράτος 8, Τέρνερ 8, Μάντζαρης 3 (1), Αβραμίδης.
ΑΡΗΣ (Αγγέλου): Μποχωρίδης, Χαντ 3 (1), Πελεκάνος 23 (1), Γκίκας 1, Τσακαλέρης 7, Ασημακόπουλος 2, Χαρίσης, Λαρεντζάκης 2, Σαρικόπουλος, Μούρτος 9, Αθηναίου 13 (2).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Καρδίτσα – Απόλλων Πάτρας 95-67

«Διέλυσε» τον Απόλλωνα Πάτρας η Καρδίτσα «Πάρτι» έκανε η Καρδίτσα απέναντι στον υποβιβασμέ…