Κεντρική Basket League Αγώνες Ρέθυμνο – ΑΕΝΚ 54-55

Ρέθυμνο – ΑΕΝΚ 54-55

aenk panygiriki

aenk-panygiriki

Ο Κακιούζης έφερε την “άνοιξη” και η ΑΕΝΚ έκανε δεύτερη συνεχόμενη νίκη…
Με φόρα από την εμφατική νίκη επί του ΠΑΟΚ (9η αγωνιστική) η Νέα Κηφισιά έκανε και δεύτερη συνεχόμενη νίκη και μάλιστα εκτός έδρας. “Θύμα” της αυτή τη φορά ήταν το Ρέθυμνο. Οι “ερυθρόλευκοι” επικράτησαν με 55-54 και ανέβηκαν στον βαθμολογικό πίνακα. Οι Κρητικοί “πλήρωσαν” την αστοχία τους και ηττήθηκαν για δεύτερη συνεχόμενη φορά.

Με φόρα μπήκαν οι Κηφισιώτες στην αναμέτρηση, παίρνοντας από νωρίς το προβάδισμα και δείχνοντας τις προθέσεις τους. Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου είχαν επιθετικό πλουραλισμό, εν αντιθέσει με τους Κρητικούς που έπαιρνε σκορ κυρίως από τον Λάτοβιτς (6 από τους 10 πόντους). Μετά από ένα ξέσπασμα του Ρεθύμνου όπου ισοφάρισε (8-8) οι φιλοξενούμενοι “έτρεξαν” ένα σερί 6-0 και ανέκτησαν το προβάδισμα (8-14).

Οι παίκτες του Θανάση Γιαπλέ δεν κατάφεραν –παρά τις προσπάθειές τους- να μειώσουν το σκορ και η διαφορά των 6 πόντων διατηρήθηκε μέχρι το τέλος του πρώτου δεκαλέπτου (10-16). Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν επιβάλει τον ρυθμό τους και εκμεταλλεύτηκαν την αστοχία των γηπεδούχων.

Παρά το αποφασισμένο ξεκίνημα (5-0) των Ρεθυμνιωτών και την μείωση του σκορ (15-16) με την έναρξη της δεύτερης περιόδου, οι φιλοξενούμενοι όχι μόνο δεν τα “έχασαν” αλλά πάτησαν και το “γκάζι” και άνοιξαν τη διαφορά. Όσες προσπάθειες των Κρητικών να μειώσουν τη διαφορά, έβρισκαν απέναντί τους τους “ερυθρόλευκους“. Οι Κηφισιώτες χωρίς να αντιμετώπιζαν ιδιαίτερο πρόβλημα έμεναν μπροστά στο σκορ.

Μάλιστα προς το τέλος του πρώτου ημιχρόνου η “παρέα” του κόουτς Παπαθεοδώρου, πήρε “αέρα” 7 πόντων (23-30), προβληματίζοντας τους Κρητικούς. Οι γηπεδούχοι το μόνο που κατάφεραν πριν πάνε οι δυο ομάδες στα αποδυτήρια, ήταν να μειώσουν με ένα εύστοχο τρίποντο του Κουμπούρα και να διαμορφώσουν το σκορ ημιχρόνου (26-30).

Σαν να μην έγινε ποτέ η διακοπή (14λεπτη) της ανάπαυλας, επέστρεψαν οι Κηφισιώτες από τα αποδυτήρια. Με το ίδιο πάθος και την ίδια ενέργεια “έτρεξαν” ένα σερί 6-0 και έστειλαν με το “καλημέρα” τη διαφορά 7 πόντους (29-36), αφού πρώτα είχε ευστοχήσει ο Γκάμπριελ σε τρίποντο. Οι Κρητικοί στερούσαν σε ρυθμό και σε συνδυασμό με την αστοχία και τα ριμπάουντ ήταν συνεχώς πίσω στο σκορ.

Μετά τα μισά της τρίτης περιόδου οι παίκτες του Θανάση Γιαπλέ ανέβασαν τον ρυθμό τους, ρίχνοντας τη διαφορά στους 3 πόντους (39-42), με τους “ερυθρόλευκους” να αντιμετώπιζαν επιθετικό πρόβλημα. Οι Ρεθυμνιώτες “πάτησαν” στον πρόβλημα των φιλοξενούμενων και ολοκλήρωσαν το τρίτο δεκάλεπτο όντας πίσω στο σκορ για 2 πόντους (42-44).

Οι 6 συνεχόμενοι πόντοι από τον Γκάρετ για τους “ερυθρόλευκους” έδειξαν να “κλειδώνουν” την υπόθεση νίκη, αφού έστειλαν τη διαφορά στους 8 πόντους (42-50). Οι Κρητικοί “έβγαζαν” κούραση στο παρκέ του κλειστού “Μελίνα Μερκούρη“, με αποτέλεσμα οι φιλοξενούμενοι να κερδίζουν και στο ψυχολογικό κομμάτι. Ένα εύστοχο δίποντο του Γκάμπριελ μαζί με την βοήθεια του κόσμου, ήταν η αρχή της αντεπίθεσης. Οι Κρητικοί “έτρεξαν” ένα σερί 9-1 και έφεραν την αναμέτρηση στα ίσια (53-53) 2’ πριν το τέλος του αγώνα.

Η αναμέτρηση είχε γίνει Ρώσικη ρουλέτα. Το παιχνίδι πήγε στην διαδικασία των ελεύθερων βολών και εκεί η Νέα Κηφισιά ήταν πιο ψύχραιμη παίρνοντας το ροζ φύλλο αγώνα, επικρατώντας του Ρεθύμνου με 55-54.

Διαιτητές: Γκόντας, Καρακατσούνης, Μητσόπουλος
Τα δεκάλεπτα: 10-16, 26-30, 42-44, 54-55.
ΡΕΘΥΜΝΟ (Γιαπλές): Χαρτ 6, Καλλινικίδης 2, Κουμπούρας 7 (1), Αγγελόπουλος 3 (1), Ράιτ 4, Καλαμπόκης 13 (2), Λάτοβιτς 9, Αλεξάντερ, Άρμπετ, Γκάμπριελ 10 (1).
ΑΕΝΚ (Παπαθεοδώρου): Βασίλιεβιτς 2, Λιακόπουλος 9, Κρόκερ 9 (1), Κομποδιέτας 3 (1), Γκάρετ 9, Γούντς 2, Τσαλδάρης 7 (1), Αντεγκμπόγιε, Κακιούζης 6 (2), Μπάρλος 8.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Καρδίτσα – Απόλλων Πάτρας 95-67

«Διέλυσε» τον Απόλλωνα Πάτρας η Καρδίτσα «Πάρτι» έκανε η Καρδίτσα απέναντι στον υποβιβασμέ…