Κεντρική Basket League Αγώνες ΑΕΝΚ – ΠΑΟΚ 95-86

ΑΕΝΚ – ΠΑΟΚ 95-86

tsaldaris charalabidis

tsaldaris-charalabidis

Με νίκη συνδυάστηκε το ντεμπούτο του Μιχάλη Κακιούζη με τη φανέλα της Νέας Κηφισιάς, καθώς το συγκρότημα του Ηλία Παπαθεοδώρου, επικράτησε του ΠΑΟΚ με 95-86, για την 9η αγωνιστική του πρωταθλήματος Basket League ΟΠΑΠ, έχοντας τους Κρόκερ (29 π.) και Βασίλιεβιτς (24 π.) σε εξαιρετική μέρα.

Στο κλειστό “ΖηρίνειοΑΕΝΚ και ΠΑΟΚ πρόσφεραν θέαμα στους φιλάθλους, με τους Κηφισιώτες τελικά να φεύγουν με το –σημαντικό- ροζ φύλλο αγώνα. Οι Θεσσαλονικείς αν και προσπάθησαν δεν κατάφεραν να πάρουν τη νίκη, καθώς η κούραση έκανε την εμφάνισή της (στο δεύτερο ημίχρονο).

Με το πόδι πατημένο στο “γκάζι” μπήκε στην αναμέτρηση η Νέα Κηφισιά, θέλοντας να “καθαρίσει” την υπόθεση νίκη από την αρχή. Το συγκρότημα του Ηλία Παπαθεοδώρου θέλησε να εκμεταλλευτεί την βαριά ήττα του ΠΑΟΚ στο Eurocup. Ο “δικέφαλος” έδειχνε να τα έχει χαμένα από την δυναμική των γηπεδούχων με την έναρξη του αγώνα. Οι Κηφισιώτες πήραν από νωρίς μια διαφορά 5 πόντων (14-9), με τον Κρόκερ (12 π.) να παίζει μόνος του.

Οι Θεσσαλονικείς μετά το μουδιασμένο ξεκίνημά τους, όχι μόνο μείωσαν αλλά πήραν και το προβάδισμα έχοντας τους Κούπερ και Μπόγρης (10 έκαστος) σε καλή μέρα. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους “ασπρόμαυρους” να προηγούνται με 22-19.

Θεαματικό και γρήγορο μπάσκετ παρακολουθούσαν οι φίλαθλοι στο κλειστό “Ζηρίνειο“. Νέα Κηφισιά και ΠΑΟΚ έκαναν ότι περνούσε από το χέρι τους ώστε να πάρουν μια ικανή διαφορά που θα τους έδινε τη νίκη. Οι Θεσσαλονικείς δεν έχασαν το προβάδισμα σε κανένα σημείο στην δεύτερη περίοδο, με τους γηπεδούχους να μένουν κοντά στο σκορ, μη επιτρέποντας στους αντιπάλους τους να ανοίξουν την “ψαλίδα”.

Κρόκερ (ΑΕΝΚ), Μπόγρης και Κούπερ (ΠΑΟΚ) συνέχιζαν να είναι οι πρωταγωνιστές των ομάδων τους. Το ημίχρονο έκλεισε με τον ΠΑΟΚ να είναι μπροστά για τρεις πόντους (41-38) και τους Κηφισιώτες να προσπαθούν.

Με τον ίδιο ακριβώς ρυθμό που μπήκαν οι παίκτες της Κηφισιάς στο πρώτο δεκάλεπτο, επέστρεψαν και από τα αποδυτήρια. Η “παρέα” του Ηλία Παπαθεοδώρου “έτρεξε” ένα σερί 8-0 και ανέκτησε το προβάδισμα (46-43). Οι Θεσσαλονικείς επηρεασμένοι από την βαριά ήττα στο Eurocup, αλλά κυρίως από την κούραση των συνεχόμενων αγώνων, δεν είχαν απάντηση στο ξέσπασμα διαρκείας των γηπεδούχων, με αποτέλεσμα να μείνουν πίσω στο σκορ (57-50).

Δυο συνεχόμενα εύστοχα τρίποντα από Τσόχλα και Δέδα στο τελευταίο λεπτό του τρίτου δεκαλέπτου, έδωσαν ένα νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση. Η Νέα Κηφισιά –για πρώτη φορά στο παιχνίδι- πήγε προηγούμενη στην τέταρτη και τελευταία περίοδο με 69-65.

Ο Βασίλιεβιτς “ντύθηκε” Κρόκερ στο δεύτερο ημίχρονο και βοηθούσε τα μέγιστα (σε άμυνα και επίθεση) ώστε η Νέα Κηφισιά να μένει μπροστά στο σκορ. Οι Θεσσαλονικείς ενώ είχαν βρει την λύση στο πρόβλημα που ακούει στο όνομα Κρόκερ, δεν μπορούσαν να σταματήσουν και τον Βασίλιεβιτς. Οι παίκτες του Σούλη Μαρκόπουλου προσπαθούσαν –εκτός από το να αμυνθούν- να παίρνουν σωστές αποφάσεις στην επίθεση. Οι Κηφισιώτες ήταν παθιασμένοι για το θετικό αποτέλεσμα και το έβγαζαν στο παρκέ.

Οι “ασπρόμαυροι” είχαν “παραδοθεί” στις ορέξεις των γηπεδούχων, καθώς η κούραση δεν τους επέτρεπε να διεκδικήσουν τίποτα παραπάνω. Οι Κηφισιώτες έφτασαν στη –σημαντική για την συνέχεια- νίκη, επικρατώντας με 95-86, έχοντας τους Βασίλιεβιτς και Κρόκερ σε καλή μέρα.

Διαιτητές: Αναστόπουλος, Αφεντουλίδης, Ανδρικόπουλος
Τα δεκάλεπτα: 19-22, 38-41, 69-65, 95-86.
ΑΕΝΚ (Παπαθεοδώρου): Βασίλιεβιτς 24 (4), Λιακόπουλος 2, Κρόκερ 29 (3), Κομποδιέτας 3 (1), Σιούτης, Γκάρετ 2, Γούντς 12, Τσαλδάρης 10 (2), Αντεγκμπόγιε 3 (1), Κακιούζης 6 (2), Μπάρλος 4.
ΠΑΟΚ (Μαρκόπουλος): Πέιν 7, Κούπερ 20 (3), Χαραλαμπίδης 2, Τσόχλας 8 (2), Βουτσίσεβιτς, Τσαϊρέλης 11 (1), Δέδας 9 (3), Μαργαρίτης 13 (1), Καλλές, Μπόγρης 16, Κασελάκης.

  • Μιντάουγκας Κουζμίνσκας ΑΕΚ

    AEK – ΠΑΟΚ 99-91

    Κιτρινόμαυρη επικράτηση με υπογραφή… Κουζμίνσκας Με πολυφωνία στην επίθεση και έναν …
  • Γιάννης Καστρίτης

    Basket League: Αυλαία στην 4η αγωνιστική του Top 6

    Ολοκληρώνεται σήμερα η 4η αγωνιστική του Top 6. Με το παιχνίδι ανάμεσα στον Άρη και τον Κο…
  • levin porter jr paok

    ΠΑΟΚ – Καρδίτσα 85-70

    Νίκη για ΠΑΟΚ με “όργια” του Κέβιν Πέτερ Τζούνιορ Ακόμη ένα βήμα για την είσοδ…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Καρδίτσα – Απόλλων Πάτρας 95-67

«Διέλυσε» τον Απόλλωνα Πάτρας η Καρδίτσα «Πάρτι» έκανε η Καρδίτσα απέναντι στον υποβιβασμέ…