Κεντρική Basket League Αγώνες ΑΕΝΚ – Απόλλων Π. 72-54

ΑΕΝΚ – Απόλλων Π. 72-54

kifisia apollon patron

kifisia-apollon-patron

Σαν να μην πέρασε μια μέρα…
Η Νέα Κηφισιά συνέχισε από εκεί που είχε σταματήσει –πριν την διακοπή του πρωταθλήματος- και πήρε την τρίτη της σερί νίκη. Ο Απόλλωνας εμφανώς επηρεασμένος από την διακοπή, δεν κατάφερε να γίνει ανταγωνιστικός (σχεδόν σε κανένα σημείο του αγώνα), με αποτέλεσμα να έρθει με σχετική ευκολία η νίκη για τους “ερυθρόλευκους” με 72-54.

Από τα πρώτα λεπτά στο πρώτο δεκάλεπτο η Νέα Κηφισιά έδειξε ποιος θα ήταν το “αφεντικό” στην αναμέτρηση. Οι “ερυθρόλευκοι” επέβαλαν από νωρίς τον ρυθμό τους, παίρνοντας τα ηνία στο σκορ. Οι παίκτες του Απόλλωνα έμοιαζαν επηρεασμένοι από την διακοπή του πρωταθλήματος, μη μπορώντας να ακολουθήσουν τον ρυθμό των γηπεδούχων.

Οι παίκτες του Ηλία Παπαθεοδώρου δεν αντιμετώπισαν καμία προσπάθεια αντίδρασης από τους Πατρινούς και ήταν συνεχώς μπροστά στο σκορ. το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τους “ερυθρόλευκους” να έχουν “χτίσει” μια διαφορά “ασφαλείας” 11 πόντων (21-10).

Ο στόχος των παικτών του Νίκου Βετούλα (μετά το κακό πρώτο δεκάλεπτο) ήταν να μειώσουν τη διαφορά και να κλείσουν το ημίχρονο όντας κοντά στο σκορ. Οι Πατρινοί προσπάθησαν και κατάφεραν να “ρίξουν” τον ρυθμό του αγώνα, κάτι που τους ευνόησε. Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν χάσει τη συγκέντρωσή τους και μαζί της έχαναν τη διαφορά που είχαν “χτίσει” στο πρώτο δεκάλεπτο.

Μια επιθετική αφλογιστία και των δυο ομάδων “βοήθησε” τους Πατρινούς να ψαλιδίσουν –κυρίως με τον Μπόλντς– την διαφορά και να μειώσουν στους 6 πόντους, διαμορφώνοντας το σκορ ημιχρόνου 32-26.

Με την επιστροφή των δυο ομάδων από τα αποδυτήρια και την ανάπαυλα του ημιχρόνου, η Νέα Κηφισιά έβαλε “ταφόπλακα” στα όνειρα του Απόλλωνα περί νίκης, καθώς “έτρεξε” ένα σερί 14-0 και έστειλε τη διαφορά στους 20 πόντους (46-26). Οι Πατρινοί πέτυχαν το πρώτο τους καλάθι στο τρίτο δεκάλεπτο στο 5ο λεπτό. Οι “ερυθρόλευκοι” έβαλαν τις βάσεις για την τρίτη τους συνεχόμενη νίκη στο πρωτάθλημα.

Οι εφτά συνεχόμενοι πόντοι των Πατρινών στο τέλος του τρίτου δεκαλέπτου, μείωσαν τη διαφορά στους 15 πόντους. Οι “ερυθρόλευκοι” είχαν χαλαρώσει με αποτέλεσμα να δώσουν τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους να “ελπίζουν”. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τη Νέα Κηφισιά να προηγείται με 52-37.

Η δουλειά των παικτών του κόουτς Παπαθεοδώρου στην τέταρτη και τελευταία περίοδο, να διατηρήσουν τη μεγάλη διαφορά και να φτάσουν στη νίκη ήταν σχετικά εύκολη. Ακόμα πιο εύκολη την έκανε η “αδρανοποίηση” των Πατρινών. Οι παίκτες του Απόλλωνα δεν είχαν την ψυχική δύναμη να κάνουν την ύστατη προσπάθεια επιστροφής, με αποτέλεσμα οι “ερυθρόλευκοι” να πάρουν τη νίκη πιο εύκολα από όσο πίστευαν.

Το μοναδικό ενδιαφέρον στο κλειστό “Ζιρήνειο” ήταν το τελικό σκορ, καθώς το νικητή τον γνώριζαν από το τρίτο δεκάλεπτο. Ένα τελικό ξέσπασμα των Πατρινών διαμόρφωσε το τελικό 72-54, με τους “ερυθρόλευκους” να παίρνουν το ροζ φύλλο αγώνα.

Διαιτητές: Σχινάς – Μπήτης – Ξενικάκης
Τα δεκάλεπτα: 21-10, 32-26, 52-37, 72-54.
ΑΕΝΚ (Παπαθεοδώρου): Βασίλιεβιτς 6 (2), Λιακόπουλος 10 (1), Κρόκερ 14 (2), Κομποδιέτας, Σιούτης 3 (1), Γκάρετ 9, Γούντς 12, Τσαλδάρης 6, Αντεγκμπόγιε, Κακιούζης 10, Μπάρλος 2.
ΑΠΟΛΛΩΝ Π. (Βετούλας): Χιλ, Αργυρόπουλος 5 (1), Ντάνιελ 5, Γουίλσον 15 (3), Λιανός, Πέτροβιτς, Πελεκούδας 6, Μολφέτας 2, Νηφόρας 2, Τρεπάλοβιτς 4, Χοτ 2, Μόλντς 13.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

Καρδίτσα – Απόλλων Πάτρας 95-67

«Διέλυσε» τον Απόλλωνα Πάτρας η Καρδίτσα «Πάρτι» έκανε η Καρδίτσα απέναντι στον υποβιβασμέ…