Κεντρική Basket League Ρέθυμνο “Καλό μάθημα η ήττα”

“Καλό μάθημα η ήττα”

giaples latovic

giaples-latovic

Στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου μετά το παιχνίδι κόντρα στον ΠΑΟΚ, ο τεχνικός του Ρεθύμνου, Θανάσης Γιαπλές, αναφέρθηκε στον διδακτικό χαρακτήρα της σημερινής ήττας της ομάδας του, ενώ περιμένει να δει από εδώ και στο εξής την ετοιμότητα των παικτών του, επισημαίνοντας πως είναι σημαντική η διαχείριση της ήττας. Πιο αναλυτικά δήλωσε:

“Συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ, η νίκη του ήταν ξεκάθαρη. Για μας αυτό είναι ένα πολύ καλό μάθημα. Κάθε τέτοια ήττα έχει δύο πλευρές. Το γιατί δεν καταφέραμε να κερδίσουμε, αλλά και το δημιουργικό κομμάτι να δεις τι έγινε λάθος. Όταν λέμε μία ομάδα έχει 9 νέους παίκτες, τι σημαίνει αυτό; Ένα πολύ καλό κι ένα πολύ κακό παιχνίδι. Δεν τρέξαμε ποτέ, δεν γίναμε πιεστικοί στην άμυνα. Θέλαμε κάποια κομμάτια στην επιθετική τακτική που δεν βγήκαν ποτέ. Να δούμε ποια θα είναι τώρα η αντίδραση παικτών, διοίκησης και κόσμου και να δούμε πως θα γίνει δημιουργική για μας αυτή η ήττα. Είναι σημαντικό να δούμε την διαχείριση τέτοιων αποτελεσμάτων. Το ματς κρίθηκε στις προσωπικές μονομαχίες και στο 1-1. Ο Χαραλαμπίδης δεν το συζητάμε για την ποιότητά του. Και ο Πέιν μας τιμώρησε όταν βρέθηκε μόνος του”.

Από την μεριά των παικτών το παρών στη συνέντευξη τύπου έδωσε ο Κένι Γκάμπριελ, ο οποίος στάθηκε στην άμυνα της ομάδας και το πόσο βελτίωση χρειάζεται: “Έπρεπε να είμαστε πιο δυναμικοί στην άμυνα. Και προσωπικά εγώ να είμαι ο καλύτερος στην άμυνα. Σαν ομάδα πρέπει να παίρνουμε καλύτερα τα ριμπάουντ και να βελτιώσουμε την άμυνά μας. Ο ΠΑΟΚ έχει πολύ έμπειρους παίκτες και όταν χρειάζονταν μεγάλα σουτ τα έκαναν”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χρήστος Τσάλτας
Περισσότερα σε Ρέθυμνο

Δειτε επισης

Οριστικό! Στο τοπικό το Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο μετά την αποχώρηση του Κωστή Ζομπανάκη αποχώρησε από την Basket League, αλλά κα…