Κεντρική Basket League Άρης “Ο Άρης ζει!”

“Ο Άρης ζει!”

aggelou aris

aggelou-aris

Ο Βαγγέλης Αγγέλου, στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου, μετά τη νικηφόρα αναμέτρηση του Άρη επί της ανταγωνιστικής Νέας Κηφισιάς, σχολίασε: “Το χτίζω και το κερδίζω, έχουν κοινό το ζω. Αυτή η ομάδα ζει! Στο μπάσκετ να γινόταν ότι σχεδιάζαμε. Το μπάσκετ είναι θέμα ενστίκτου και αντίδρασης και οι 11 χαμένες βολές της Κηφισιάς έγιναν σε σύνολο 26 και εμείς σουτάραμε κάτω από 20.

Όχι ότι έγινε κάτι, δεν έχω κανένα παράπονο από την διαιτησία, απλά το επισημαίνω. Ο Άρης στο “δε φοβάται” είναι κανόνας του. Δεν στέλνει δεύτερο παίκτη ποτέ στην άμυνα που παίζουν οι νεαροί του… Εμείς έχουμε να διαχειριστούμε την καθημερινότητα που είναι σκληρή και το ξέρετε, δεύτερον την πίεση του Αλεξανδρείου που λυγίζει ακόμα και μεγάλους παίκτες και προπονητές, τρίτον να ωριμάσουν και να χαλυβδώσουν οι παίκτες. Αν κάποιος επιβιώσει στον Άρη, το επόμενο του βήμα θα είναι πολύ καλύτερο.

Ο έμπειρος τεχνικός αναφέρθηκε και στην αναμέτρηση με τον ΠΑΟΚ, τονίζοντας: “Οι έμπειροι άδειασαν μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ. Οι παίκτες που στον ΠΑΟΚ είχαν το 80% των πραγμάτων μας σήμερα ήταν σε πίεση και πήραμε μεγάλη βοήθεια από τα υπόλοιπα παιδιά, τα οποία ανέλαβαν ευθύνη, δείγμα ομαδικού πνεύματος και φυσικά είχαμε και τύχη. Η άμυνα με αλλαγές στα σκριν που επέλεξε η Κηφισιά έδωσε τα επιθετικά ριμπάουντ. Αυτό κυνηγάς, την ανισορροπία στο σουτ.

Κρατάμε την καταπληκτική εμφάνιση του Τσακαλέρη στο δεύτερο μέρος και το επόμενο κομμάτι ήταν της διαχείρισης των τελευταίων στιγμών, εκεί όπου η ομάδα έδειξε ωριμότητα και εφάρμοσε το “παθαίνω για να μαθαίνω“. Είπα στον πρόεδρο ότι είναι πολύ μεγάλη νίκη η σημερινή. Του είχα πει μέσα στη βδομάδα πως το χτίζω και το κερδίζω έχουν κοινό το “ζω“. Αυτή η ομάδα ζει! Υπάρχουν λάθη και μέσα από τα λάθη χαλυβδώνεται και είναι δίκαια η κριτική, αλλά ο χαρακτήρας μας δίνει τη δύναμη να συνεχίσουμε”.

Εκ μέρους των παικτών ο Νίκος Γκίκας, σχολίασε: “Ξεκινήσαμε αρκετά δυνατά, προσπαθήσαμε να επιβάλλουμε τον ρυθμό μας, βγάλαμε ελεύθερα σουτ, πήραμε καλές επιλογές, οι οποίες όμως ήταν άστοχες ως επί το πλείστον. Στο δεύτερο ημίχρονο μπήκαμε μουδιασμένοι, χάσαμε τη διαφορά, δεν πτοηθήκαμε όμως και συνεχίσαμε στο πλάνο που υπήρχε, δηλαδή να μη σταματήσουμε να πιέζουμε, να κουράσουμε τους χειριστές της Κηφισιάς.

Το καταφέραμε. Αν και είχαμε μειονέκτημα γιατί εμείς στην περιφέρεια είμαστε πολύ λιγότερο έμπειροι σε σχέση με την Κηφισιά που έχει παίκτες, οι οποίοι έχουν 10-15 χρόνια στην Α1, δείξαμε χαρακτήρα, πιέσαμε τον αντίπαλο και με τη δύναμη του κόσμου και του συμπαίκτη – γιατί ο ένας πιστεύει στον άλλον – πετύχαμε μεγάλα καλάθια όλοι μας. Στη τελευταία φάση σούταρε ο παίκτης της Κηφισιάς με κακές προδιαγραφές αν και δεν θα πρεπε να σουτάρει καθόλου…”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Στόχος μας να παίξουμε ως Άρης»

Το σύνθημα για τη συνέχεια του Άρη έδωσε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Άρης έκλεισε με νίκη την κ…