Κεντρική Basket League Άρης- Παναθηναϊκός 65-80

Άρης- Παναθηναϊκός 65-80

Κέντρικ Ναν Άρης - Παναθηναϊκός

Πέρασε από τη Θεσσαλονίκη και έφυγε για τελικούς ο Παναθηναϊκός

Δια πυρός και σιδήρου πέρασε από το Αλεξάνδρειο ο Παναθηναϊκός AKTOR (65-80) βγάζοντας αντίδραση στο σκληρό παιχνίδι του Άρη και παίρνοντας το εισιτήριο για τους τελικούς της Basket League.

Ο Εργκίν Αταμάν επέλεξε την ίδια πεντάδα με το Game 1, δηλαδή τους Γκραντ, Ναν, Γκριγκόνις, Μήτογλου και Μπαλτσερόφσκι. Οι «πράσινοι» επιχείρησαν εξαρχής να χτυπήσουν μέσα στη ρακέτα και προηγήθηκαν 6-9 μετά από 5 λεπτά αγώνα. Ωστόσο, ήταν πολλοί άστοχοι από την περιφέρεια (0/4) τρίποντα, είχαν κακή κυκλοφορία της μπάλας και ο Άρης το εκμεταλλεύτηκε για να προηγηθεί στο τέλος της πρώτης περιόδου με 15-13, έχοντας πρωταγωνιστές τους Γκάλινατ και Ντε Σόουζα.

Ο Καστρίτης επέλεξε ένα κοντό σχήμα στην έναρξη του δεύτερου δεκαλέπτου, με αποτέλεσμα ο Παναθηναϊκός να κυριαρχήσει στα ριμπάουντ. Παράλληλα, το σκληρό παιχνίδι των γηπεδούχων είχε ως φυσιολογικό αποτέλεσμα να συμπληρώσουν 5 φάουλ μέσα σε 1 λεπτό, αλλά και να υπάρχει μεγάλη ένταση και νευρικότητα στο παιχνίδι, το οποίο έγινε κάκιστο ποιοτικά. Μέσα στο χάος, ήρθε ο Χουάντσο Ερνανγκόμεθ να πετύχει τα μοναδικά τρίποντα του Τριφυλλιού στο ημίχρονο (2/11) και με 10 δικούς του πόντους στην περίοδο να δώσει τη δυνατότητα στην ομάδα του να ξεφύγει με +8 (28-36) μετά από 20 λεπτά αγώνα.

Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με στόχο να χτυπήσει μέσα στο καλάθι και τα κατάφερε. Με συνεχόμενους πόντους του Μήτογλου αρχικά, αλλά δύο σερί τρίποντα του Γκραντ εν συνεχεία, έφτασε τη διαφορά στο μέγιστο βαθμό της (38-55). Ο Άρης αντέδρασε και πάλι με τους Ντε Σόουζα και Τολιόπουλο για να μειώσει στους 10 (47-57), πριν ο Ναν με τρίποντο διαμορφώσει το 49-60 στο τέλος της τρίτης περιόδου.

Με τον Λεσόρ να τροφοδοτείται συνέχεια κάτω από το αντίπαλο καλάθι και να τελειώνει φάσεις, ο Παναθηναϊκός συνέχισε να διατηρεί μια διψήφια διαφορά στο «Αλεξάνδρειο» (53-66 στο 34′). Ένα ξέσπασμα σε άμυνα και επίθεση στο επόμενο δίλεπτο, έβαλε οριστικά τέλος στο ματς, με τους «πράσινους» να πηγαίνουν στο +21 (53-74) και να ετοιμάζονται για τους τελικούς κόντρα στον Ολυμπιακό.

Τα δεκάλεπτα: 15-13, 28-36, 49-60, 65-80

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Χρήστος Τσάλτας
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Ελλάδα – Πολωνία 78-73

Θετικό το πρώτο «τεστ» της Εθνικής Ελλάδας. Η Εθνική Ανδρών βρέθηκε να χάνει με διψήφια δι…