Κεντρική Διεθνή Jump10 Οι κανονισμοί

Οι κανονισμοί

jump10 new logo

jump10 new logo

Το JUMP10 είναι προ των πυλών. Η ελληνική ομάδα ταξιδεύει για να φτάσει στη Σαγκάη (μέσω Παρισιού) και το eBasket θα σας μεταφέρει τον παλμό των αγώνων, τη δράση (εκτός γηπέδου) του Γιάννη Αντετοκούνμπο κι όλα όσα θα γίνουν μέχρι τις 20 Αυγούστου.

Το μπάσκετ είναι ένα, όπως κι αν παίζεται, αλλά έχει παντού διαφορετικούς κανονισμούς. Δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση το JUMP 10, το οποίο έχει τους… δικούς του νόμους, κάτι μεταξύ 5Χ5 και 3Χ3. Στόχος να μην είναι σε καμία στιγμή του ανιαρό…

Οι αγώνες διαρκούν δύο ημίχρονα των 12 λεπτών και οι τελικοί δύο των 15 λεπτών. Στην κανονική περίοδο η ομάδα που θα φτάσει πρώτη στους 15 πόντους κερδίζει (αντίστοιχα στους τελικούς είναι στους 21 πόντους), ανεξάρτητα από τον χρόνο που απομένει για να τελειώσει το ημίχρονο.

Ο νικητής παίρνει… έναν βαθμό (ανά ημίχρονο). Αν μια ομάδα νικήσει στο πρώτο ημίχρονο και χάσει στο δεύτερο, το ματς πηγαίνει σε δίλεπτη παράταση. Νικήτρια είναι η ομάδα που θα συγκεντρώσει δύο βαθμούς, είτε στην κανονική περίοδο (να νικήσει και τα δύο ημίχρονα, δηλαδή), είτε αν χρειαστεί παράταση.

Αν οι ομάδες τελειώσουν ισόπαλες την παράταση, τότε παίζεται το… “χρυσό καλάθι” και νικά αυτή που θα το πετύχει πρώτη.

Η ταχύτητα είναι ζητούμενο γι’ αυτό κι οι ομάδες έχουν ένα τάιμ άουτ 60” ανά ημίχρονο, το οποίο δεν μεταφέρεται. Επίσης έχουν ένα τάιμ άουτ 30” στην παράταση. Υπάρχει πεντάλεπτη ξεκούραση ανάμεσα στα δύο ημίχρονα.

Ο χρόνος είναι μεικτός και τρέχει (εξαιρούνται βολές και αλλαγές). Ο παίκτης αποβάλλεται στα τέσσερα φάουλ (στον τελικό στα πέντε). Κάθε επίθεση διαρκεί 18” (για να περάσουν το κέντρο έχουν 8”) και μετά από επιθετικό ριμπάουντ υπάρχει επίθεση 12 δευτερολέπτων.

Απαγορεύεται η άμυνα ζώνης (χρεώνεται αρχικά με παρατήρηση και μετά με τεχνική ποινή).

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
  • jump10 new

    Ταξιδέψτε ΔΩΡΕΑΝ στη Σαγκάη

    Η μεγάλη ώρα για δύο τυχερούς πλησιάζει. Η ελληνική ομάδα, η οποία θα ταξιδέψει στις αρχές…
  • besiktas yelsiriresoun

    Γελσιγκιρεσούν-Μπεσίκτας 58-82 (pics)

    Η Μπεσίκτας κατάφερε να πετύχει την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της στο τουρκικό πρωτάθλημα.Η …
  • andy yuegang wu3

    Ο Mr. JUMP10 (pics)

    Αν δεν μας τον είχαν συστήσει, δύσκολα θα μπορούσαμε να αντιληφθούμε ότι ήταν ο ιδιοκτήτης…
Περισσότερα σε Jump10

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Για προβοκάτσια κάνει λόγο η ΚΑΕ

Ανακοίνωση για την τιμωρία στο BCL με τον Προμηθέα έβγαλε η ΚΑΕ ΑΕΚ. Με ανακοίνωση η ΚΑΕ Α…