Κεντρική NBA Μια “ανάσα” από το τριπλ-νταμπλ ο… MVP, Λούκα Ντόντσιτς! (vid)
NBA

Μια “ανάσα” από το τριπλ-νταμπλ ο… MVP, Λούκα Ντόντσιτς! (vid)

luca doncic 1

Μπορεί να μην είχε και τα καλύτερα ποσοστά ευστοχίας (5/13 σουτ) αλλά ο Λούκα Ντόντσιτς κατόρθωσε να γεμίσει τη στατιστική του γραμμή και να συμβάλλει στη νίκη των Ντάλας Μάβερικς επί των Νιου Όρλεανς Πέλικανς με 122-119.

Συγκεκριμένα, ο Σλοβένος “μάγος” τελείωσε το ματς με 21 πόντους, 10 ριμπάουντ κι 9 ασίστ σε 31 λεπτά συμμετοχής, με τον κυριότερο όγκο των πόντων του να σημειώνονται πίσω από τη γραμμή των βολών (11/12). Ο Ντόντσιτς κέρδισε δύο φάουλ πίσω από τη γραμμή του τριπόντου ενώ, είχε 3/4 βολές στα τελευταία 30 δευτερόλεπτα της αναμέτρησης, οι οποίες χάρισαν τη νίκη στο Ντάλας, καθώς ο Άντονι Ντέιβις είχε 0/2 τρίποντα και δεν κατόρθωσε να σώσει την παρτίδα για τη Νέα Ορλεάνη.

Τα highlights του Ντόντσιτς

https://www.youtube.com/watch?v=dCsqf1eiLEc

Ο Ντόντσιτς χρησιμοποίησε το πικ-εν-ρολ ως κυριότερο “όπλο”, διαβάζοντας άψογα το παιχνίδι και με τον ΝτιΆντρε Τζόρνταν να είναι ο άμεσος επωφελούμενος από το court-vision του νεαρού σταρ. Ο Τζόρνταν είχε 7/7 σουτ στην αναμέτρηση, με σχεδόν όλες τις προσπάθειές του να τροφοδοτούνται από τις πάσες ακριβείας του πρώην αστέρα της Ρεάλ Μαδρίτης.

https://twitter.com/ESPNNBA/status/1078126611302662144

Το hype των φίλων του Ντάλας για τον Λούκα Ντόντσιτς, μάλιστα, τους οδήγησε στο να ξεστομίσουν μια πολύ γνώριμη φράση, τη στιγμή που ο σπουδαίος ρούκι βρισκόταν στη γραμμή των βολών!

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Αφεντικό στο Λος Άντζελες οι Μάβερικς

Προβάδισμα με 3-2 για τους Μάβερικς και τον Ντόνσιτς. Με μια εμφατική εμφάνιση οι Ντάλας Μ…