Κεντρική Διεθνή Οριστικά στην Κίνα ο Μπουρούσης!

Οριστικά στην Κίνα ο Μπουρούσης!

giannis bourousis panathinaikos olympiakos 1

giannis bourousis panathinaikos olympiakos 1

Ο Γιάννης Μπουρούσης πήρε την οριστική απόφαση να αλλάξει πλήρως παραστάσεις στην καριέρα του, καθώς ήρθε σε συμφωνία με την κινεζική, Ζειάνγκ Λάιονς. Ο Έλληνας σέντερ αποδεσμεύθηκε από τον Παναθηναϊκό την περασμένη Τρίτη, με την υπερφόρτωση από σέντερ στο ρόστερ των “πρασινών” να μαρτυρά ότι ο 33χρονος θα αποτελέσει παρελθόν. Ο Μπουρούσης είχε φθάσει και πέρσι κοντά στο να “μεταναστεύσει” στην Κίνα αλλά φέτος αποφάσισε να κάνει το βήμα αυτό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Μπουρούσης δεν συμφώνησε με τους Γκουαντόνγκ Σάουθερν Τάιγκερς, παρά το γεγονός ότι η ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας βρισκόταν σε διαπραγματεύσεις μαζί του.

Την περασμένη σεζόν, η νέα ομάδα του Έλληνα σέντερ τερμάτισε στην 4η θέση της κανονικής περιόδου στο κινεζικό πρωτάθλημα (CBA) αλλά αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο των πλέι-οφ με συνολικό σκορ 3-1.

Ο Μπουρούσης θα δώσει ξεχωριστή ποιότητα στο ρόστερ των Λάιονς αλλά δεν είναι ο πρώτος παίκτης διεθνούς εμβέλειας που θα φορέσει τη φανέλα της. Συγκεκριμένα, από την ομάδα έχουν περάσει παίκτες όπως ο Ρέιφερ Όλστον, ο Γουίλσον Τσάντλερ, ο Αλ Θόρντον, ο Γιοάν Πετρό και ο Τζέρεμι Πάργκο.

Τέλος, υπενθυμίζεται ότι η κανονική περίοδος στο κινεζικό πρωτάθλημα ολοκληρώνεται τον Φεβρουάριο, οπότε ο Μπουρούσης ίσως θα έχει την ευκαιρία να επιστρέψει σε ευρωπαϊκό έδαφος εντός της επόμενης χρονιάς

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε Διεθνή

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: «Ένα ακόμα παιχνίδι» (vid)

Δείτε όλα όσα έγιναν στο Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα. Ο Ολυμπιακός ήταν εντυπωσιακός, κ…