Κεντρική NBA Και επίσημα “κέλτης” ο Χέιγουορντ!

Και επίσημα “κέλτης” ο Χέιγουορντ!

gordon hayward celtics

gordon hayward celtics

Το “θρίλερ” της υπόθεσης του Γκόρντον Χέιγουορντ έφθασε, επιτέλους, στο τέλος του, με τον 26χρονο σταρ να οδεύει προς Βοστόνη μεριά! Ο πρώην παίκτης της Γιούτα θα συνεχίσει την καριέρα του στους Μπόστον Σέλτικς, οι οποίοι εμπλούτισαν το ρόστερ τους με έναν παίκτη πρώτης γραμμής, ο οποίος μπορεί να κάνει τη διαφορά και να τους οδηγήσει στους Τελικούς!

Ο παίκτης είχε τονίσει ότι θα αποφασίσει εντός της χθεσινής μέρας, σχετικά με το ποιος θα είναι ο επόμενος σταθμός της καριέρας του, με τον ρεπόρτερ του ESPN, Κρις Χέινς να μεταδίδει πρώτος ότι ο Χέιγουορντ έχει συμφωνήσει με τους “κέλτες”. Στη συνέχεια, όμως, ο ατζέντης του παίκτη διέψευσε ότι οι δύο πλευρές έχουν δώσει τα χέρια, με ένα “πέπλο” μυστηρίου να πλανάται και πάλι. Εν τέλει, όμως, το The Vertical μετέφερε τις οριστικές εξελίξεις, τονίζοντας ότι ο Χέιγουορντ θα βάλει την υπογραφή του σε max συμβόλαιο ύψους 128 εκατομμυρίων δολαρίων για 4 χρόνια! Αξίζει να σημειωθεί ότι η 4η χρονιά του συμβολαίου είναι player-option, κάτι που σημαίνει ότι ο παίκτης θα μπορεί να βγει στην ελεύθερη αγορά όταν θα έχει συμπληρώσει 10 χρόνια προϋπηρεσίας στο NBA, ώστε να “κυνηγήσει” ένα supermax συμβόλαιο.

Οι all-around δυνατότητες του Χέιγουορντ θα δώσουν μια πλήρως ξεχωριστή πνοή στο παιχνίδι των Σέλτικς. Την περασμένη σεζόν είχε 21.9 πόντους, 5.4 ριμπάουντ και 3.5 ασίστ ανά αγώνα με εξαιρετικά ποσοστά ευστοχίας. Πρόκειται για έναν πολύ ευέλικτο παίκτη, ικανό να παίξει τόσο με την μπάλα στα χέρια, όσο και δίχως αυτή, είναι ικανότατος εκτελεστής, κερδίζει αρκετά φάουλ και μπορεί να προσαρμοστεί σε κάθε συνθήκη. Η motion επίθεση του Μπραντ Στίβενς πρόκειται να τον βολέψει αφάνταστα, καθώς θα έχει την άνεση να κινείται χωρίς την μπάλα και να κάνει το παιχνίδι του, έχοντας πληθώρα ελεύθερου χώρου, προκειμένου να δράσει αποτελεσματικά.

Ουδείς δεν πρέπει να λησμονεί ότι ο Χέιγουορντ θα “ξανασμίξει” με τον κόουτς Στίβενς μετά την κοινή πορεία τους στο πανεπιστήμιο του Μπάτλερ. Είχαν φθάσει, μάλιστα, μια ανάσα μακριά από την απόλυτη έκπληξη και την κατάκτηση του τίτλου το 2010 αλλά το σουτ του Χέιγουορντ από το κέντρο είχε σταματήσει στη στεφάνη, με αποτέλεσμα το Ντιουκ να πάρει τη νίκη. Οι δύο άνδρες έχουν αφήσει μια δουλειά στη μέση, όπως ανέφερε ο ίδιος ο Χέιγουορντ με γράμμα του στο Players’ Tribune και η δουλειά αυτή αφορά στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Σέλτικς ενδέχεται να αποχαιρετήσουν τον Κέλι Ολίνικ, ο οποίος έχει μείνει ελεύθερος, με σκοπό να “χωρέσει” ομαλά το συμβόλαιο του Χέιγουορντ στο σάλαρι καπ της ομάδας.

Όσον αφορά τους Τζαζ, οι “μορμόνοι” έχασαν τον ηγέτη τους αλλά δεν πτοούνται, εξακολουθώντας να έχουν μια ομάδα με παίκτες εγνωσμένης αξίας και έναν εκπληκτικό κόουτς (Κουίν Σνάιντερ), ο οποίος έχει “χτίσει” ένα ρόστερ που υπηρετεί στο έπακρο τη φιλοσοφία του. Ο Ότο Πόρτερ εμφανίζεται ως ο επικρατέστερος παίκτης, ώστε να αντικαταστήσει τον Χέιγουορντ, παρά το γεγονός ότι υπέγραψε συμβόλαιο με τους Μπρούκλιν Νετς πριν από μερικές ώρες.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Μάριος Φορτούνης
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Σλούκας: «Αφιερώνουμε τη νίκη στον Πάρη»

Εξαιρετικά αφιερωμένη στον Πάρη Δερμάνη η νίκη του Παναθηναϊκού επί της Μακάμπι, από τον Κ…