Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Εφές – Ολυμπιακός 77-69

Εφές – Ολυμπιακός 77-69

olympiakos efes spanoulis

olympiakos-efes-spanoulis

Με τους Τάιλερ Χάινεϊκατ και Τόμας Ερτέλ να πραγματοποιούν εξαιρετική εμφάνιση, η Αναντολού Εφές κατάφερε να υπερασπιστεί την έδρα της επί του Ολυμπιακού (77-69), ο οποίος εκτός από το παιχνίδι έχασε και τον Έρικ Γκριν λίγο πριν από το φινάλε του πρώτου ημιχρόνου με ενοχλήσεις στον αριστερό δικέφαλο.

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε ιδανικά, με τους Παπανικολάου και Πρίντεζη να “γράφουν” το 0-4, τον Οσμάν να μειώνει στο καλάθι και τον Σπανούλη ύστερα να αναλαμβάνει δράση σημειώνοντας πολύ γρήγορα το 2-10, αναγκάζοντας τον Βέλιμιρ Περάσοβιτς να καλέσει εσπευσμένα τάιμ-άουτ.

Οι Τούρκοι με 5 σερί πόντους βρήκαν ρυθμό. Πρίντεζης και Σπανούλης λίγες επιθέσεις αργότερα ανέβασαν τη διαφορά στο +6 (9-15), για να έρθει ο άλλοτε παίκτης του Ολυμπιακού, Μπράιαντ Ντάνστον και με δίποντο να δώσει ώθηση στην τουρκική ομάδα, η οποία ισοφάρισε σε 15-15. Το πρώτο δεκάλεπτο “έκλεισε” με τους “μπλε” να προηγούνται για 7 (22-15) χάρη στον “καυτό” Τόμας Ερτέλ.

Λίγα λεπτά αργότερα, η Εφές “εκτόξευσε” το προβάδισμά της στο +13 (30-17), ωστόσο Γκριν και Ουότερς με διαδοχικά σουτ πίσω από τα 6.75 μείωσαν σε 30-23, με αποτέλεσμα οι “ερυθρόλευκοι” να αποκτήσουν ρυθμό και στις δύο πλευρές του παρκέ. Το 34-30 δια χειρός Γκριν δεν άργησε να έρθει, με τον Κροάτη τεχνικό των γηπεδούχων να βλέπει τη διψήφια διαφορά να εξανεμίζεται μέσα σε λίγες κατοχές. Ο Αμερικανός παίκτης του Γιάννη Σφαιρόπουλου (Γκριν) αποχώρησε σ’ εκείνο το σημείο με ενοχλήσεις στον αριστερό δικέφαλο και δεν επανήλθε στον αγώνα.

Οι δύο ομάδες πήγαν στ΄αποδυτήρια στο 43-36, με τους Τούρκους να έχουν ξεκάθαρα το μομέντουμ του παιχνιδιού και να έχουν βάλει σε… περιπέτειες τους πρωταθλητές Ελλάδος. Στο δεύτερο μέρος κι ενώ τα πράγματα εξελίσονταν θετικά για τον Ολυμπιακό έχοντας μειώσει στους 3 με καλάθι του Πρίντεζη (43-40), οι γηπεδούχοι με πολυφωνία στην επίθεση έκαναν (ξανά) το +10 (52-42) και κατάφεραν να πάρουν τον έλεγχο του παιχνιδιού. Ο Παπαπέτρου με τρίποντο διαμόρφωσε το 54-48, προτού οι Χάινεϊκατ και Ερτέλ σκοράρουν για το 58-50, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ του τρίτου δεκαλέπτου.

Μπαίνοντας στα τελευταία 10 και καθοριστικά λεπτά της αναμέτρησης, το τρίποντο του Αγραβάνη και οι 5 διαδοχικοί πόντοι του Ιωάννη Παπαπέτρου έδωσαν “φτερά” και ταυτόχρονα “ξεμπλόκαραν” τον Ολυμπιακό που με την απουσία του Γκριν είχε χάσει ένα σημαντικό μέρος της επίθεσης του. Οι παίκτες του Περάσοβιτς ναι μεν έχαναν συνεχώς την υπέρ τους διαφορά, όχι όμως και το προβάδισμα, το οποίο διατηρούσαν σταθερά με συνεχόμενα δίποντα.

3 λεπτά πριν από το φινάλε, ο Ντάνστον έκανε το 70-63, με τον Ερτέλ να παίρνει τη σκυτάλη (72-65) και παρόλο που ο Μπιρτς μείωσε στους 5, ο Χάινεϊκατ με σουτ πίσω από τη γραμμή του τριπόντου “έγραψε” το 75-67, “σφραγίζοντας” ουσιαστικά τη νίκη της Αναντολού Εφές επί του Ολυμπιακού.

EΦΕΣ (Περάσοβιτς): Τόμας 2, Χάνεϊκατ 11 (1), Μπαλμάι, Μπράουν 9, Οσμάν 8, Γκρέιντζερ 7 (2), Ερτέλ 18, Μουτάφ, Πολ 11 (1), Ντάνστον 11.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ
(Σφαιρόπουλος): Γκριν 5 (1), Μπιρτς 6, Γιανγκ 4, Παπαπέτρου 8 (2), Σπανούλης 11 (1), Ουότερς 5 (1), Αγραβάνης 7 (1), Μιλουτίνοβ, Πρίντεζης 16, Παπανικολάου 5 (1), Μάντζαρης 2, Αθηναίου.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Σταθόπουλος
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Ολυμπιακός: Κρίθηκε ανέτοιμος ο Παπανικολάου

Χωρίς Παπανικολάου κόντρα στη Μπαρτσελόνα. Ο Ολυμπιακός  υποδέχεται  την Μπαρτσελόνα (21:3…