Κεντρική Basket League Άρης “Αυτογνωσία και μετριοφροσύνη”

“Αυτογνωσία και μετριοφροσύνη”

aris pagkos priftis

aris-pagkos-priftis

Ο Άρης δυσκολεύτηκε για ένα ημίχρονο απέναντι στον μαχητικό Κόροιβο αλλά την επανάληψη ανέβασε κατακόρυφα την απόδοση του και πανηγύρισε τη νίκη με 80-59. Ο Δημήτρης Πρίφτης ήταν απόλυτα ικανοποιημένος από την εμφάνιση των παικτών του, ξεκαθάρισε ότι ακόμα απομένει πολύς χρόνος μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος και σημείωσε πως το ταλέντο της ομάδας είναι η μετριοφροσύνη.

Συγχαρητήρια στα παιδιά για τη νοοτροπία που έδειξαν. Γνωρίζαμε ότι είναι δύσκολο το παιχνίδι, γιατί ο Κόροιβος είναι σοβαρή ομάδα, αντιστέκεται και προσπαθεί να διαβάσει το παιχνίδι, ενώ έχει παίκτες που είναι πολύ έμπειροι. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν εκνευρισμένοι και θα έλεγα αγχωμένοι. Στο δεύτερο μέρος όμως παίξαμε σύμφωνα με τη φύση μας, που είναι σίγουρα αμυντική και είχαμε τον Σάσα που είναι από τους βασικούς μας πυλώνες, να πραγματοποιεί παραγωγικό τρίτο δεκάλεπτο, όπου με διαδοχικά τρίποντα μας έδωσε διαφορά” ήταν η αρχική τοποθέτηση του προπονητή των “κιτρινόμαυρων” και συνέχισε λέγοντας:

“Όλοι μπορούν να κερδίσουν όλους κι εκεί έγκειται και η σοβαρότητα της κάθε ομάδας για το πώς προσεγγίζει την κάθε αναμέτρηση. Συνεχίζουμε την προσπάθειά μας. Το πρόγραμμά μας είναι δύσκολο. Με κάνει χαρούμενο που κάποια παιδιά που προπονούνται και φάνηκε αυτό σήμερα που χρειάστηκε, ήταν παρόντες. Ο Δήμας και ο Πουλιανίτης βοήθησαν την ομάδα να είναι πιο συμπαγής και να αισθάνεται πιο ασφαλής. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για τις σκέψεις μας για το μέλλον. Δεν πρέπει να κάνουμε πρόωρες σκέψεις, το πρωτάθλημα είναι δύσκολο και μακρύ”.

Όσον αφορά την τελική ευθεία του πρωταθλήματος εξήγησε ότι: “Το ταλέντο μας είναι ότι ενώ δεν έχουμε περίσσιο ταλέντο σαν ικανότητα, εκτός του Σάσα, έχουμε αυτογνωσία και μετριοφροσύνη. Ο αρχικός μας στόχος δεν ήταν η τετράδα, στο δικό μου μυαλό ήταν να φτάσουμε ένα σκαλί πιο πάνω από πέρσι. Στο πίσω μέρος υπάρχουν πολλές σκέψεις αλλά μέχρι να φτάσουμε στο στόχο μας, πρέπει να αισθανθούμε πιο ασφαλείς και να έχουμε σύνεση.

Το πρόγραμμά μας είναι δύσκολο, έχουμε μόλις μία αναμέτρηση εντός έδρας που πρέπει να κερδίσουμε με τον Πανιώνιο και δύο αγώνες με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό που όλοι ξέρετε ότι έχουν δεδομένες δυσκολίες. Έχουμε επίσης τρεις εκτός έδρας αναμετρήσεις με καλές ομάδες που παλεύουν. Είναι δύσκολη η αποστολή μας μέχρι το τέλος. Πρέπει να είμαστε φειδωλοί στα λόγια μας. Το σημείο που έχει φτάσει η ομάδα οφείλεται στους ίδιους τους παίκτες”.

Από πλευράς παικτών, ο Τάσος Δήμας, συμπλήρωσε: “Ήταν ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, είχαμε την απουσία του Μούρτου και ο Πάσαλιτς χρεώθηκε νωρίς με 3 φάουλ. Δεν παίξαμε καλή άμυνα στο πρώτο ημίχρονο, όμως στην επανάληψη ήμασταν καλή και μαζί με κάποια μεγάλα σουτ και την ώθηση του Βεζένκοφ, πήραμε τη νίκη. Καλή συνέχεια στον Κόροιβο. Ο καθένας πρέπει να είναι έτοιμος να βοηθήσει. Έχουμε συγκεκριμένους ρόλους στην ομάδα τόσο εγώ όσο και ο Πουλιανίτης“.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Άρης

Δειτε επισης

Καστρίτης: «Ο Άρης έκανε τεράστιες υπερβάσεις φέτος»

Στην αστοχία της ομάδας του στάθηκε ο Γιάννης Καστρίτης. Ο Γιάννης Καστρίτης στις δηλώσεις…