Κεντρική Basket League ΑΕΚ “Η καλύτερη εμφάνιση”

“Η καλύτερη εμφάνιση”

sakota

sakota

Σαν σίφουνας πέρασε η ΑΕΚ από την Πάτρα, καθώς για την 19η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α1, επιβλήθηκε του Απόλλωνα με 89-48. Χαρούμενος ήταν ο τεχνικός της ένωσης, Ντράγκαν Σάκοτα, στην συνέντευξη Τύπου μετά από τέλος του παιχνιδιού, ενώ μαζί του ήταν και ο υιός Σάκοτα, ο Ντούσαν.

Αναλυτικά όσα δήλωσαν:

Χάρηκα για τη σημερινή νίκη. Ήταν σημαντική για εμάς ώστε να κρατηθούμε ψηλά στη βαθμολογία, απέναντι σε έναν αντίπαλο που αν δεν βλέπαμε το σημερινό παιχνίδι θα λέγαμε τα καλύτερα λόγια. Δυστυχώς για αυτούς έπεσαν σε μια μέρα που κάναμε την καλύτερη εμφάνιση μέχρι τώρα. Δεύτερο, είδα πάρα πολλούς φίλους μετά από 23 χρόνια που ήλθαν και στο ξενοδοχείο. Χάρηκα πάρα πολύ που τους είδα. Είδα ότι το ίδιο με αγαπάνε, όπως τότε που πέρασα μία από τις πιο ωραίες χρονιές στη ζωή μου εδώ στην Πάτρα. Το τρίτο είναι για τον Ντούσαν.

Θυμάμαι τα πρώτα βήματα που έκανε σ’ αυτό το παρκέ. Ήταν σε ηλικία 6 χρονών. Σήμερα, μετά από 23 χρόνια έκανε από τα καλύτερα παιχνίδια του. Αυτά είναι πράγματα που μένουνε μετά το παιχνίδι. Κάναμε σωστά την δουλειά μας. Διαβάσαμε το περιφερειακό παιχνίδι και με τα άστοχα σουτ το θέμα ήταν να πάρουμε τα ριμπάουντ. Η δουλειά έγινε πιο εύκολη απ’ ότι περιμέναμε.

Είχαμε την Πάτρα σήμερα σε μεγάλη εκτίμηση. Ίσως μεγαλύτερη από ότι χρειαζόταν για να κερδίσουμε. Νίκο Βετούλα καλή συνέχεια. Τυχαίνουν καμιά φορά τα αποτελέσματα με έναν τρόπο που κανείς δεν θέλει να βλέπει. Κι εμείς είχαμε τέτοιο παιχνίδι και σίγουρα θα έχουμε και στο μέλλον…” .

Ο Ντούσαν Σάκοτα ανέφερε: “Προφανώς ήμαστε χαρούμενοι για το αποτέλεσμα. Γνωρίζαμε πόσο σημαντικό ματς ήταν αυτό για εμάς. Ίσως το πιο σημαντικό της χρονιάς μέχρι τώρα. Ξέραμε πόσο καλή και ταλαντούχα ομάδα είναι ο Απόλλωνας. Η άποψη μου είναι ότι μετά τον Ολυμπιακό και τον Παναθηναϊκό είναι η ομάδα με το μεγαλύτερο ταλέντο που είχαμε να αντιμετωπίσουμε. Πιστεύω ότι η αντίδρασή μας στην προκειμένη περίπτωση ήταν η ιδανική. Συνεχίζουμε έτσι, με αυτοπεποίθηση για την επόμενη Κυριακή, τον επόμενο δύσκολο αγώνα. Νικήσαμε για δύο λόγους.  Νομίζω ότι κλείσαμε τα ατού του Απόλλωνα, κάναμε πάρα πολύ καλό σκάουτινγκ.

Κλείσαμε όλες τις λύσεις που προσπαθούν να δώσουν στο ένας εναντίον ενός και τη συνεργασία με δύο παίκτες, που είναι το επιθετικό ταλέντο τους. Πιστεύω ότι τα κάναμε όλα αυτά που είπαμε στην προπόνηση. Ειδικά στην άμυνα. Στην επίθεση ξεκινήσαμε αργά με πρόθεση να βάλουμε την μπάλα μέσα και μετά μας άνοιξαν το γήπεδο τα σουτ, οπότε πιστεύω ότι το αποτέλεσμα ήταν ιδανικό για εμάς… Είχαμε πει από την αρχή ότι η κατάσταση είναι πολύ περίεργη. Σχεδόν κάθε δυο εβδομάδες άλλαζε το ρόστερ, έρχονταν παίκτες που έπρεπε να μάθουν το σύστημα. Αλλάξαμε και προπονητή πριν από τρεις μήνες. Είναι σχετικά λίγος ο χρόνος να προσαρμοστούμε και να δουλέψουμε όλοι μαζί. Οι προσδοκίες μας είναι να βελτιωνόμαστε κάθε εβδομάδα.

Πιστεύω ότι αυτό κάνουμε και από εβδομάδα θα γίνουμε ακόμα καλύτεροι… Στόχος της ΑΕΚ πάντα ήταν και θα είναι ο πρωταθλητισμός. Να φτάσουμε όσο πιο ψηλά γίνεται. Είχαμε πει ότι μιλώντας για τους στόχους της ΑΕΚ είναι λίγο περίεργο θέμα. Θυμάστε πως ξεκινήσαμε το καλοκαίρι και πως ήμαστε τώρα. Αυτή τη στιγμή έχουμε βάλει στόχο να κοιτάζουμε κάθε παιχνίδι χωριστά και να κάνουμε ταμείο στο τέλος”.

  • ΑΕΚ

    Χωρίς κόσμο… ξανά η ΑΕΚ

    Τιμωρία για την ΑΕΚ, χωρίς κόσμο με το Λαύριο. Η ΑΕΚ θα αγωνιστεί με το Λαύριο στον τρίτο …
  • McRae Μαρούσι - ΑΕΚ

    Μαρούσι – ΑΕΚ 82-90

    Πέρασε από το Μαρούσι και… πετάει στην εξάδα η ΑΕΚ Η ΑΕΚ ήταν ανώτερη σε όλη τη διάρ…
  • ΑΕΚ γήπεδο

    ΑΕΚ: Στα έξι ανέβηκαν τα ban

    Ένα ακόμη ban πρόσθεσε η ΑΕΚ. Επέστρεψε στους εφιάλτες της η ΑΕΚ. Όπως ενημέρωσε η FIBA, α…
Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Σταύρος Ιωακείμ
Περισσότερα σε ΑΕΚ

Δειτε επισης

ΑΕΚ: Συλλυπητήρια στον Εργκίν Αταμάν

Η ΚΑΕ ΑΕΚ εξέφρασε τα συλλυπητήρια της στον Εργκίν Αταμάν. Μήνυμα συμπαράστασης στον προπο…