Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Μονακό – Βαλένθια 79-78 (vid)

Μονακό – Βαλένθια 79-78 (vid)

kemba walker monaco valencia jpg

Νίκη δια πυρός και σιδήρου για τη Μονακό

Η Μονακό πήρε μία υπερπολύτιμη νίκη, με την οποία παραμένει ένα από τα φαβορί για το πλεονέκτημα έδρας. Οι Μονεγκάσκοι τα βρήκαν σκούρα απέναντι στη Βαλένθια, αλλά κατάφεραν να πάρουν στο τέλος τη νίκη με 79-78. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι στο μεγαλύτερο μέρος του, αλλά οι γηπεδούχοι χαμογέλασαν στο φινάλε και έμειναν σε τροχιά τετράδας.

Η Μονακό ήταν ισοπεδωτική στο πρώτο δεκάλεπτο της αναμέτρησης, καθώς μπήκε φουριόζα από τα αποδυτήρια. Οι Μονεγάσκοι με εξαιρετική εικόνα σε άμυνα και επίθεση δεν άφησαν περιθώρια στους παίκτες της Βαλένθια και από νωρίς πήρε διψήφιο προβάδισμα. Μεγάλος πρωταγωνιστής σ΄αυτό το διάστημα για τους γηπεδούχους ήταν ο Μπλόσομγκεϊμ, ο οποίος έκανε ότι ήθελε επιθετικά και σημείωσε 11 πόντους. Οι «νυχτερίδες» δεν μπόρεσαν να τον περιορίσουν και οι γηπεδούχοι με μεγάλη ευστοχία μέσα και έξω από τη ρακέτα προηγήθηκαν με 25-15.

Η δεύτερη περίοδος, όμως, δεν είχε την ίδια εικόνα. Όπως ήταν φυσικό η Βαλένθια έβγαλε αντίδραση και μπήκε ξανά στη διεκδίκηση του ματς. Οι «νυχτερίδες» ήταν πιο σκληροί στην άμυνα, ανάγκασαν τη Μονακό σε λάθη και κακές επιλογές, με αποτέλεσμα η διαφορά σταδιακά να πέσει. Η ισπανική ομάδα κατάφερε να πλησιάσει μέχρι και τους 2 πόντους (31-29), με τους γηπεδούχους όμως να μην χάνουν σε κανένα σημείο το προβάδισμα τους (38-34).

Το ντέρμπι στο Μονακό συνεχίστηκε και στο δεύτερο ημίχρονο. Η Μονακό άντεχε στην πίεση και είχε τα ηνία, αλλά δεν μπορούσε να ανακτήσει τη διαφορά του πρώτου δεκαλέπτου. Η Βαλένθια φανερά καλύτερη από το νωθρό της ξεκίνημα, βρήκε λύσεις και στις δύο πλευρές του παρκέ και μπήκε για τα καλά στη διεκδίκηση της νίκης (57-54). Η ισπανική ομάδα κατάφερε να φέρει το ματς στα ίσια (61-61), αλλά εκεί οι γηπεδούχοι έβγαλαν αντίδραση.

Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς με ένα γρήγορο επί μέρους 8-1 ανέκτησαν το προβάδισμα τους (69-61) και πήραν ξανά τον έλεγχο. H Βαλένθια επέστρεψε ξανά και διεκδίκησε μέχρι το τέλος της νίκης. Ο Τζόουνς 5” πριν το τέλος κέρδισε φάουλ με το σκορ στο 77-74. Ο Αμερικανός ευστόχησε στην πρώτη, αστόχησε επίτηδες στη δεύτερη, αλλά δεν μπόρεσαν οι Ισπανοί να πάρουν το ριμπάουντ. Στη συνέχεια ο Χολ με 2/2 βολές κλείδωσε τη νίκη για τη Μονακό, με τον Τζόουνς με τρίποντο να γράφει το τελικό 79-78.

Τα δεκάλεπτα: 25-15, 38-34, 57-54, 79-78

Δείτε εδώ το στατιστικό του αγώνα

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…