Κεντρική Basket League Αγώνες Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 97-85

Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 97-85

Mitoglou panathinaikos paok 1 jpg

Ο Παναθηναϊκός δυσκολεύτηκε, αλλά πήρε τη νίκη απέναντι στον εξαιρετικό ΠΑΟΚ

Ο Παναθηναϊκός αν και ζορίστηκε κατάφερε να πανηγυρισει ακόμη μια νίκη στη Basket League. Οι πράσινοι επικράτησαν του εξαιρετικού ΠΑΟΚ με 97-85, καθαρίζοντας το ματς στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Ο Δικέφαλος του Βορρά έβαλε δύσκολα ήταν εξαιρετικός στο μεγαλύτερο μέρος του ματς, αλλά στο τέλος λύγισε από την ποιότητα του τριφυλλιού.

Ο Μήτογλου ήταν καυτός στο ξεκίνημα και πέτυχε και τους πέντε πρώτους πόντους του Παναθηναϊκού (5-3). Στην αντίπερα ανάλογη παρουσία είχε ο Γκίλμορ, ο οποίος με έξι συνεχόμενους πόντους έδωσε προβάδισμα στον ΠΑΟΚ (6-9). Οι δύο ομάδες συνέχισαν να είναι κοντά στο σκορ μέχρι και το τέλος του δεκαλέπτου, με τον Δικέφαλο του Βορρά να έχει συνεχώς τα ηνία του σκορ (17-22).

Η εξαιρετική εμφάνιση του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε και στη δεύτερη περίοδο και έφτασε το προβάδισμα του στους 9 πόντους (17-26). Ο Ναν πάλευε μόνος του για τον Παναθηναϊκό, αλλά δεν ήταν αρκετός για το τριφύλλι (27-36). Ο Αταμάν σε εκείνο το σημείο έριξε στο παρκέ τον Μαντζούκα, ο οποίος τον δικαίωσε και με προσωπικό σερί μείωσε τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή της (35-36). Οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν την ανατροπή τους, αλλά ο Μπελιάουσκας με τρίποντο στο φινάλε του ημιχρόνου ισοφάρισε και οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με το σκορ 45-45.

Ο Παναθηναϊκός μπήκε μεταμορφωμένος στο δεύτερο μέρος και χωρίς να δυσκολευτεί ανέβασε για πρώτη φορά τη διαφορά σε διψήφια επίπεδα (60-50). Ο Καλαϊτζακης ήταν από τους πρωταγωνιστές του τριφυλλιού σε αυτό το διάστημα και η διαφορά εκτοξεύτηκε ακομω και στους 16 πόντους (66-50). Ο ΠΑΟΚ απέδειξε, όμως, σε ακόμη ένα ματς ότι δεν τα παρατάει και με μικρό σερί “έσπασε” το ψυχολογικο φράγμα των 10 πόντων (70-62). Οι γηπεδούχοι, όμως, απάντησαν με κρεσέντο του Μήτογλου και έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο μπροστά με 74-62.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε να ασκεί πίεση στον Παναθηναϊκό και δεν έχασε την επαφή με το σκορ (78-71). Ο Δικέφαλος του Βορρά έκανε μια πραγματικά σπουδαία εμφάνιση. Μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα κατάφερε τη διαφορά 14 πόντων να την ρίξει στους 3 (80-77). Χαρακτηριστικό της πίεσης που δέχθηκε το τριφύλλι ήταν το γεγονός ότι ο Αταμάν στα τελευταία λεπτά είχε στο παρκέ όλα του τα βαριά όπλα. Ο ΠΑΟΚ πλησίασε και στους 2 (82-80), αλλά η απάντηση ήταν άμεση από τους γηπεδούχους με σερί 10-0 (91-80).

Οι πράσινοι με αυτό τον τρόπο καθάρισαν το ματς και πήραν τη νίκη με 97-85

Τα δεκάλεπτα: 17-22, 45-45, 74-62, 97-85

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Αγώνες

Δειτε επισης

ΕΟΚ: Ακατάλληλοι, ανεπαρκείς, επικίνδυνοι

Φανταστείτε να μην ήταν το κορυφαίο πρωτάθλημα της ΕΟΚ η Elite League… Λοιδορούσαμε τους (…