Κεντρική Basket League Παναθηναϊκός Στο μυαλό τού Εργκίν Αταμάν…

Στο μυαλό τού Εργκίν Αταμάν…

Αταμάν, Ναν, Βιλντόζα

Ποιον θα παραγκωνίσει για να χωρέσει τον Ναν ο Αταμάν.

Τα δεδομένα: Ο Παναθηναϊκός έχει περισσότερους παίκτες απ’ όσους μπορεί να χωρέσει στην περιφέρεια και πλέον -μετά τους τραυματισμούς- λιγότερους απ’ όσους χρειάζεται στις θέσεις «3 και 4». Ο Εργκίν Αταμάν θα δυσκολευτεί περισσότερο στη διαχείριση των «κοντών», απ’ ότι στο να… γεμίσει τις κενές θέσεις. Το ζήτημα είναι πως δεν χωρούν όλοι και κάποιος θα πάει πίσω στο ροτέισον.

Ο Κέντρικ Ναν είναι ο παίκτης, που έρχεται να δώσει λάμψη στον Παναθηναϊκό. Είναι βέβαιο ότι ο Αταμάν θα του δώσει τα σκήπτρα και μαζί με τον Κώστα Σλούκα θα ηγηθούν της περιφερειακής γραμμής της ομάδας. Αυτό σημαίνει ότι θα παραγκωνιστεί ο Λούκα Βιλντόζα; Η απάντηση είναι ΟΧΙ.

Ο Τούρκος προπονητής θέλει να έχει παίκτες πρώτης γραμμής, όπως είχε και στην Εφές. Γι’ αυτό και δεν σκοπεύει, παρότι του έχει ασκήσει κατά καιρούς αυστηρή κριτική, να αφήσει τον Αργεντίνο πίσω, πόσο μάλλον να τον απελευθερώσει. Ο Αταμάν φέρεται να μην έχει καλή σχέση μαζί του, αλλά ο Βιλντόζα είναι παίκτης από το πάνω ράφι και θα ήταν παράξενο να τον «ακυρώσει» σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Ποιος είναι ο… άτυχος της παρέας

Ο Ναν θα χρειαστεί διάστημα προσαρμογής, αλλά τόσο αυτός, όσο κι ο Αταμάν, θέλουν να μπει γρήγορα στην εξίσωση. Αυτός που θα… πληρώσει το μάρμαρο είναι ο Κάιλ Γκάι. Μπορεί να έχει δείξει καλά στοιχεία, να έχει αφήσει υποσχέσεις, αλλά σε αυτόν τον Παναθηναϊκό μετρούν τα… μεγέθη (βλέπε ονόματα).

Ο σχεδιασμός λέει ότι ο Γκάι θα πάει πιο πίσω στο ροτέισον, μια κι ο Γκραντ είναι πιο πολυσύνθετος στο παιχνίδι του κι έχει αυξημένο ένστικτο επιβίωσης. Ο Γκριγκόνις θα μεταφερθεί στο «3» και δεν θα κουνηθεί από εκεί, αφενός γιατί δεν χωράει στην περιφέρεια, αφετέρου γιατί οι «πράσινοι» ξέμειναν από 3άρια.

Ο Αταμάν έχει μάθει να χρησιμοποιεί και δύο, και τρεις σταρ (όχι πάντα με επιτυχία), γνωρίζοντας ότι η καλή απόδοση του ενός, βάζει πίεση στον άλλον και κάνει συνολικά καλύτερη την ομάδα. Όταν λειτουργεί αυτό το σχέδιο, τα αποτελέσματα είναι εντυπωσιακά, αν κρίνουμε από την πορεία τής Εφές. Υπήρξε κι η περσινή περίοδος, που ήταν αποτυχημένη, αλλά αυτό μπορεί να λειτουργήσει κι ως εφαρμοσμένη πρακτική για τον Τούρκο κόουτς. Να έμαθε, να κατάλαβε τι δεν πήγε καλά.

Όπως και να ‘χει ο Βιλντόζα παραμένει στο κεντρικό ταμπλό, με τον Σλούκα να είναι ηγέτης στην περιφέρεια (αυτό πρέπει να το αποδεχθεί ο Αργεντινός), περιμένοντας τον Ναν, για να δημιουργήσουν μια πολλά υποσχόμενη τριπλέτα. Ο Αταμάν, βάσει όσων προαναφέραμε, θα έχει σε κάθε σημείο τού αγώνα, τουλάχιστον έναν σταρ στην πεντάδα, που θα μπορεί να παίρνει τις αποφάσεις.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λένα Καραλή
Περισσότερα σε Παναθηναϊκός

Δειτε επισης

Μέχρι το 2026 στην Παρτίζαν ο Ομπράντοβιτς

Στην Παρτιζάν μέχρι το 2026 ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς. «Κάτοικος» Βελιγραδίου γι’ άλλα δ…