Κεντρική Διεθνή Παγκόσμιο Κερ: «Υπέροχη η Λιθουανία, άξιζε τη νίκη»

Κερ: «Υπέροχη η Λιθουανία, άξιζε τη νίκη»

κερ λιθ 1 jpg

Τι δήλωσε ο Στιβ Κερ.

Το δικό του σχόλιο για την ήττα των ΗΠΑ από τη Λιθουανία έκανε ο Στιβ Κερ.

Διαβάστε όσα είπε:

«Ήταν ένας σπουδαίος αγώνας. Η Λιθουανία πήρε φωτιά στο ξεκίνημα. Παλέψαμε, ανταγωνιστήκαμε σαν τρελοί, αλλά δεν ήταν αρκετό. Ευτυχώς η ήττα δεν μας πληγώνει όσον αφορά τον στόχο του χρυσού μεταλλίου, όμως μας βοηθάει να αποκτήσουμε εμπειρία στο μπάσκετ της FIBA. Υπάρχουν σπουδαίες ομάδες που εκτελούν, η Λιθουανία ήταν υπέροχη απόψε και άξιζε την νίκη.

Δεν είχαμε καλή επικοινωνία στην άμυνα, όμως βελτιωθήκαμε στο δεύτερο μέρος, παίξαμε με περισσότερη σκληράδα και είχαμε τις ευκαιρίες μας. Όμως η Λιθουανία έβαλε δύσκολα σουτ, εκτός ισορροπίας. Τους το δίνω. Θα μάθουμε από αυτό το ματς, θα δούμε το βίντεο και τι πρέπει να διορθώσουμε. Και θα συνεχίσουμε από εκεί.

Δεν παίξαμε καλά απέναντι στο Μαυροβούνιο, θέλαμε να είμαστε καλύτεροι, όμως η Λιθουανία μας έριξε γροθιά στο στόμα. Δεν είναι ότι δεν ήμασταν έτοιμοι. Είναι ότι η Λιθουανία έκανε το τέλειο πρώτο δεκάλεπτο. Μας έδειξε πώς πρέπει να παίζουμε για να πετύχουμε το στόχο μας. Παίξαμε αρκετά με δύο ψηλούς στο πρώτο μέρος, έχουμε συνδυασμούς, το θέμα με το μπάσκετ της FIBA είναι ότι πρέπει να αλλάξεις κάτι, όταν νιώσεις ότι πρέπει να αλλάξεις κάτι. Δεν ήταν πετυχημένες κάποιες επιλογές μας, αλλάξαμε πεντάδες, είχαμε ένα καλό δεύτερο μέρος, όμως είχαμε μείνει πολύ πίσω.

Δεν ήταν καλό το βράδυ για τον Όστιν Ριβς, τον έβγαλα επειδή είχε φάουλ, όμως δεν είμαι καθόλου προβληματισμένος από εκείνον. Μας είπαν ότι είχαμε προκριθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όμως αυτό δεν απαλύνει τον πόνο μας γι’ αυτή την ήττα. Τουλάχιστον δεν χρειάζεται να μπούμε σε προολυμπιακά, ωστόσο ούτε που σκέφτομαι τόσο μακριά. Κοιτάζω μόνο το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Μου αρέσει αυτό που συνέβη απόψε, γιατί όλα γίνονται φέτος πολύ γρήγορα. Είναι διαφορετικό μπάσκετ από το NBA, μιλάμε γι’ αυτό κάθε μέρα, ολη μέρα. Πρέπει να καταλάβουμε πόσο καλές είναι οι άλλες ομάδες. Όπως η Λιθουανία που σουτάρει, κόβει και είναι καλά προπονημένη. Δεν θα κοιμηθούμε απόψε, ελπίζω αυτό να είναι ένα μάθημα για εμάς. Δεν μπορώ να πω τι θα έκανα διαφορετικά αν έπαιζα ξανά αυτό το ματς, γιατί μπορεί και να αντιμετωπίσουμε τη Λιθουανία ξανά».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Παγκόσμιο

Δειτε επισης

Νέντοβιτς: «Δεν μετανιώνω που δεν πήγα στο Mundobasket»

Στην Εθνική Σερβίας αναφέρθηκε ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Ο Νεμάνια Νέντοβιτς σε δηλώσεις που πα…