Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα Το πρώτο καλό νέο για τον Ολυμπιακό

Το πρώτο καλό νέο για τον Ολυμπιακό

Ολυμπιακός

Υπάρχουν (πάντα) ερμηνείες και γεγονότα. Όσον αφορά στο επικείμενο φάιναλ φορ, έχουμε μόνο ένα γεγονός: Την πρόκριση της Ρεάλ. Για την ώρα, όλα τα άλλα είναι στον… αέρα. Οι Μαδριλένοι «σφράγισαν» το εισιτήριο για το Βελιγράδι κι αυτό είναι καλό για τον Ολυμπιακό.

«Μα -θα μπορούσε να πει κανείς- είναι δυσκολότερος αντίπαλος από τη Μακάμπι». Ουδείς ασχολείται κι εξηγώ: Ο Ολυμπιακός μπορεί να συναντήσει τη Ρεάλ ΜΟΝΟ στον τελικό. Φυσικά, είναι απαραίτητη προϋπόθεση να ξεπεράσει το εμπόδιο της Μονακό και να βρεθεί στο φάιναλ φορ. Ως εκ τούτου, στον τελικό ΜΟΝΟ δύσκολο αντίπαλο θα έχει. Κι ο Ολυμπιακός ΜΟΝΟ αουτσάιντερ μπορεί να είναι. Αυτά είναι μη διαπραγματεύσιμα. Ποιο είναι το καλό;

Βγήκε από τη μέση η μοναδική ομάδα, που μπορούσε να στείλει… λαό στο Βελιγράδι. Όσοι έχουμε βιωματική εμπειρία χρόνων από φάιναλ φορ, γνωρίζουμε πως είναι λίγες οι ομάδες, που τις ακολουθεί ο κόσμος τους σε τέτοιου είδους (ακριβές) εκδηλώσεις. Οι δύο ελληνικές, η Μακάμπι κι η Φενέρ, με αυτή τη σειρά.

Κατακόκκινο το Βελιγράδι

Αν περνούσε η Μακάμπι θα υπήρχε… διχρωμία στις εξέδρες. Τώρα το Βελιγράδι θα είναι κατακόκκινο κι αυτό είναι καλό για τον Ολυμπιακό. Θα είναι σαν να παίζει εντός έδρας. Αφήστε που οι φίλοι του θα μπορούν με μεγαλύτερη ευκολία να βρουν εισιτήρια.

Κανείς δεν έχει διάθεση να βάλει το κάρο μπροστά από το άλογο. Το αγωνιστικό μέρος είναι άλλη συζήτηση, που θα την κάνουμε αύριο, έχοντας ενσωματώσει και τ’ αποτελέσματα του τρίτου γύρου. Το αν και κατά πόσο θα μπορέσει να πάει στο Βελιγράδι ο Ολυμπιακός, θα το απαντήσουν ο Μπαρτζώκας κι οι παίκτες του. Αν, όμως, πάει θα έχει «ερυθρόλευκο» γήπεδο.

Από τους άλλους δύο, ουδείς έχει ιδιαίτερες αξιώσεις για να μετακινήσει κόσμο στο Βελιγράδι. Η Εφές δεν φημίζεται για την εξέδρα της, η Αρμάνι είναι αμελητέα σε αυτόν τον τομέα, η Μπαρτσελόνα θα έχει ένα κομμάτι αλλά μικρό, η Μπάγερν μικρότερο. Ο μοναδικός αντίπαλος σε επίπεδο κόσμου για τον Ολυμπιακό, τέθηκε εκτός φάιναλ φορ.

Αυτονόητο είναι πως οι «ερυθρόλευκοι» θα έχουν τη συμπαράσταση των Σέρβων του Ερυθρού Αστέρα. Δεν χρειάζεται να παραβιάσουμε ανοιχτές πόρτες. Θα είναι καλό το κλίμα, θα υπάρχει ατμόσφαιρα ΣΕΦ και κανείς δεν μπορεί να αλλάξει αυτό το δεδομένο. Είπαμε: Αν κι εφόσον. Όμως, κι αυτό είναι επιπλέον κίνητρο για τους «κόκκινους».

Αντί επιλόγου: Αγωνιστικά η Ρεάλ είναι ήδη από τα φαβορί για την κατάκτηση της Ευρωλίγκας. Ας προβληματιστεί η Μπαρτσελόνα, που θα τη βρει (αν κι εφόσον περάσει) στον δρόμο της.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιώργος Κογκαλίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…