Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Δώρο Πάσχα αναστολής: Πότε καταβάλλεται στους εργαζόμενους και Πώς υπολογίζεται

Δώρο Πάσχα αναστολής: Πότε καταβάλλεται στους εργαζόμενους και Πώς υπολογίζεται

Εκτός παρκέ

Έως την Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου 2021 καταβάλλεται η αναλογία του δώρου Πάσχα σε όσους εργαζόμενους η σύμβαση εργασίας τους τέθηκε σε αναστολή από την 1η Ιανουαρίου 2021 έως και την 31η Μαρτίου 2021. Για το διάστημα αναστολής των συμβάσεων εργασίας από 1 Απριλίου 2021 έως 30 Απριλίου 2021, το ποσό θα καταβληθεί στους δικαιούχους έως την 31η Μαΐου 2021.

Να σημειωθεί ότι το δώρο Πάσχα υπολογίζεται επί του ποσού της αποζημίωσης ειδικού σκοπού, του επιδόματος των 534 ευρώ, και πιστώνεται απευθείας στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων – εργαζομένων. Επίσης, έως τη Μεγάλη Τετάρτη θα λάβουν και από τον εργοδότη τους την αναλογία για την χρονική περίοδο κατά την οποία εργάστηκαν κανονικά, πάντα εντός του 4μήνου Ιανουάριος – Απρίλιος, με βάση υπολογισμού τον ονομαστικό μισθό τους.

Με βάση τα ισχύοντα, μισό δώρο Πάσχα θα λάβει ένας σημαντικός αριθμός εργαζομένων που βρίσκεται σε αναστολή σύμβασης εργασίας ολόκληρο το διάστημα από 1/1 έως 30/4/2021. Στη συγκεκριμένη περίπτωση οι εργαζόμενοι θα λάβουν την αναλογία, που αντιστοιχεί από το κράτος, με το ποσό να ανέρχεται στα 267 ευρώ (περίπου 67 ευρώ τον μήνα), όπως πρoκύπτει από τον υπολογισμό της βάσης της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 534 ευρώ.

Το Δώρο τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα

Όπως έχει γίνει γνωστό, τη Μεγάλη Τετάρτη 28 Απριλίου 2021 θα καταβληθεί το δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Αυτή είναι η καταληκτική ημερομηνία, κάτι που σημαίνει ότι εάν ο εργοδότης επιθυμεί να το καταβάλει και νωρίτερα από την συγκεκριμένη ημερομηνία. Για τον υπολογισμό του ποσού του δώρου Πάσχα λαμβάνεται υπ’ όψιν ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών, δηλαδή εάν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό.

Η χρονική περίοδος, που υπολογίζεται το επίδομα Πάσχα, αρχίζει από την 1η Ιανουαρίου και φτάνει μέχρι τις 30 Απριλίου. Έτσι, εάν ένας μισθωτός εργάζεται ολόκληρο το παραπάνω χρονικό διάστημα, δικαιούται να λάβει μισό μηνιαίο μισθό. Σε διαφορετική περίπτωση, ο εργαζόμενος δικαιούται να λάβει ένα μέρος του Δώρου, ανάλογα με το χρονικό διάστημα, που έχει εργαστεί από 1/1 έως 30/4. Αντίστοιχα, αν αμείβεται με ημερομίσθιο δικαιούται 15 ημερομίσθια, ή την αναλογία τους, εάν έχει εργαστεί μικρότερο χρονικό διάστημα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…