Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Στα όρια νέων σκληρών μέτρων η Αττική

Στα όρια νέων σκληρών μέτρων η Αττική

Στα όρια νέων σκληρών μέτρων βρίσκεται η Αττική με την επιτροπή λοιμωξιολόγων να αποφασίζει αν θα ενταχθεί στις κόκκινες περιοχές. Σε περίπτωση που κοκκινίσει, αναμένεται να εφαρμοστούν μία σειρά από σκληρά μέτρα, όπως και σε πολλές περιοχές ανά την επικράτεια που το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει επιβαρυμένο – Απαγόρευση κυκλοφορίας με τη δύση του ήλιου.

Παρόλο που ήταν δεδομένο το άνοιγμα Γυμνασίων και Λυκείων, φαίνεται πως θα εξεταστεί εκ νέου. Παράλληλα, φαίνεται πως αυτή η εξέλιξη θα επηρεάσει και την λειτουργία των καταστημάτων καθώς θα σταματήσουν τα «ελεύθερα» ψώνια και θα επιστρέψει είτε το click away είτε το click in shop.

Οι μεταλλάξεις και η αυξητική τάση που έχουν τα κρούσματα τρομάζουν ειδικούς και κυβέρνηση, οι οποίοι ετοιμάζονται για κάθε ενδεχόμενο τις επόμενες μέρες. Ήδη για πολλούς επιστήμονες το τρίτο κύμα κορονοϊού στην Ελλάδα είναι δεδομένο, ενώ τις τελευταίες μέρες παρατηρείται μία ελαφριά αύξηση εισαγωγών στα νοσοκομεία λόγω Covid.

Για τους παραπάνω λόγους, και για να μην χειροτερέψει η κατάσταση τις επόμενες μέρες, η κυβέρνηση σε συνεργασία με τους λοιμωξιολόγους είναι έτοιμη να δράσει, κοκκινίζοντας την Αττική όπου παρατηρείται αυξημένο ιικό φορτίο.

Απαγόρευση κυκλοφορίας από τη Δύση του Ηλίου
Τα μέτρα που ισχύουν στις κόκκινες περιοχές της Ελλάδας είναι συγκεκριμένα και μένει να φανεί αν θα ισχύσουν τα ίδια και στην πρωτεύουσα. Παρακάτω μπορείτε να δείτε τι ισχύει στις «κόκκινες» περιοχές της Ελλάδας.

Με βάση όσα ισχύουν στις υπόλοιπες «κόκκινες» περιοχές της χώρας, τα μέτρα στο επίπεδο αυξημένου συναγερμού είναι τα εξής:

Απαγόρευση μετακίνησης εκτός των ορίων του δήμου, εξαιρουμένης της μετακίνησης για λόγους υγείας.
Από τις 18:00 έως τις 05:00 απαγόρευση κυκλοφορίας, εξαιρουμένων των εργαζομένων και οι οποίοι θα μπορούν μόνο να μετακινούνται από την οικία τους προς την εργασία τους και αντιστρόφως με αποκλειστική άδεια του εργοδότη τους. Συνεπώς, ενδεχομένως και εδώ έχουμε αλλαγές στο ωράριο των καταστημάτων μέχρι τις 17:00 έστω και με τη μέθοδο click away.
Αναστολή πραγματοποίησης θρησκευτικών τελετών
Τα καταστήματα του λιανεμπορίου λειτουργούν με click away ή πλήρης αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

SMS 13032: Έτσι θα λειτουργεί το νέο σύστημα – Τι μήνυμα θα στέλνετε για τις αγορές σας (pic)

Τα εμπορικά καταστήματα μπορεί να είναι προς το παρόν κλειστά, η κυβέρνηση όμως φαίνεται ό…