Κεντρική Ασίστ Εκτός παρκέ Θάνος Πλεύρης για έξαρση κορονοϊού: «Δεν υπάρχει λόγος να επιστρέψουμε σε μέτρα»

Θάνος Πλεύρης για έξαρση κορονοϊού: «Δεν υπάρχει λόγος να επιστρέψουμε σε μέτρα»

Ρεβεγιόν Πλεύρης υγείας
«Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει λόγος να επιστρέψουμε σε μέτρα» ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης, αναφορικά με την έξαρση των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα μας τις τελευταίες ημέρες.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πλεύρης χαρακτίρησε «λογικό» το να υπάρχει αύξηση κρουσμάτων όπως αυτή που καταγράφηκε στην έκθεση του ΕΟΔΥ την Τρίτη, τονίζοντας ότι «άρση μέτρων έχουν κάνει όλες οι χώρες».

«Λογικό ήταν να έχουμε αύξηση των κρουσμάτων, όχι μόνο λόγω της άρσης των μέτρων αλλά και επειδή ο κορονοϊός κινείται με κύματα. Όπου έχουμε κύμα όπως στην Πορτογαλία είχε κρούσματα αλλά όχι αύξηση στους θανάτους.

Έχουμε αύξηση στις νοσηλείες που είναι απολύτως ελεγχόμενη ενώ στους σκληρούς δείκτες όπως οι διασωληνώσεις είμαστε σε διψήφιο νούμερο» ανέφερε μεταξύ άλλων στην ΕΡΤ το πρωί της Τετάρτης ο υπουργός Υγείας.

Σε ερώτηση για το ενδεχόμενο λήψης μέτρων ο Θάνος Πλεύρης απάντησε ότι «δεν υπάρχει λόγος αυτή τη στιγμή να επιστρέψουμε στα μέτρα. Μας απασχολούν τα μέτρα αλλά σε συνδυασμό με την πίεση».

Όσον αφορά τον υπερδιπλασιασμό των κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο ο υπουργός Υγείας παρατήρησε ότι «είχαμε πολλά περισσότερα τεστ και είναι λογικό γιατί έχουμε μεγάλο αριθμό τουριστών και άρα κινητικότητας του ιού».

Παράλληλα υπενθύμισε ότι «τα μέτρα έχουν αρθεί ως υποχρεωτικά αλλά υπάρχει η σύσταση για χώρους σε συνωστισμό ειδικά για τους πιο ευάλωτους. Επειδή δεν υπάρχει το διοικητικό πρόστιμο δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει η σύσταση για τήρηση των μέτρων».

Για τη συνέχεια της πανδημίας και το τι μπορεί να συμβεί από το φθινόπωρο ο Θάνος Πλεύρης είπε ότι «έχουμε μπει στη φάση συνύπαρξης με τον ιό επειδή η ιστορία των πανδημιών δείχνει ότι γίνονται πιο μεταδοτικές αλλά λιγότερο θανατηφόρες».

«Παρακολουθούμε την πίεση. Μέτρα μπορεί να υπάρχουν αλλά δεν θα παραπέμπουν σε οριζόντια όπως στις προηγούμενες φάσεις» πρόσθεσε ο υπουργός Υγείας.

Όπως υπογράμμισε «αν η πορεία του κορονοϊού δείξει ότι θα υπάρξει πίεση στο σύστημα υγείας θα είμαστε έτοιμοι αλλά θέλω να πιστεύω ότι η πορεία της πανδημίας θα φέρει πίεση αλλά δεν θα οδηγήσει σε μέτρα όπως αυτά που εφαρμόσαμε στο παρελθόν».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Εκτός παρκέ

Δειτε επισης

Ο Αναστόπουλος… επιστρέφει στην Ευρώπη

Ο Παναγιώτης Αναστόπουλος ξανά στο προσκήνιο. Είναι από εκείνους τους ανθρώπους που εκών ά…