Κεντρική Διεθνή Ευρωλίγκα ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ρεάλ Μαδρίτης 74-73: Σόου του Τζέιμς

ΤΣΣΚΑ Μόσχας – Ρεάλ Μαδρίτης 74-73: Σόου του Τζέιμς

CSKA REAL

Σε ένα μπασκετικό θρίλερ, η ΤΣΣΚΑ Μόσχας πήρε μία δύσκολη νίκη με επί της Ρεάλ Μαδρίτης, με τον Μάικ Τζέιμς να είναι ο πρωταγωνιστής για τους Ρώσους με 28 πόντους.

Η ΤΣΣΚΑ πήρε γρήγορα ένα προβάδισμα με 6-0 στο 2’, με τον Σενγκέλια να έχει τέσσερις πόντους. Στην συνέχεια η Ρεάλ αντέδρασε και στον 5ο λεπτό της αναμέτρησης κατάφερε να ανατρέψει το σκορ και να βρεθεί μπροστά με 8-9. Οι δύο ομάδες συνέχισαν να ανταλλάζουν καλάθια, με την «βασίλισσα» να προηγείται στο τέλος του δεκαλέπτου με τρεις πόντους (17-20), τους Τόμπκινς και Σενγκέλια να έχουν οκτώ και εννέα πόντους αντίστοιχα.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο ο Αλοθέν μπήκε στον αγώνα στην θέση του Λαπροβίτολα, με την απουσία του Φακούντο Καμπάτσο να είναι αισθητή. Η Ρεάλ κατάφερε να ανοίξει την διαφορά στους εννέα πόντους (17-26), προτού ο Κλάιμπερν μειώσει με τρίποντο. Στο 16’ ο Γιούλ κατάφερε να φτάσει την διαφορά για πρώτη φορά σε διψήφιο αριθμό (25-36), πετυχαίνοντας δύο συνεχόμενα τρίποντα.

Η απάντηση ήρθε και πάλι από τους Κλάιμπερν και Τζέιμς, που με πέντε πόντος έφερε το παιχνίδι στους έξι (30-36). Η άμυνα της ΤΣΣΚΑ κατάφερε να «μπλοκάρει» την επίθεση των Ισπανών, ενώ κατάφεραν στο 18’ να φέρουν το παιχνίδι στον ένα πόντο (35-36). Ο Ταβάρες έκανε το 35-38, σταματώντας το σερί δέκα συνεχόμενων πόντων της ΤΣΣΚΑ, το οποίο ήταν και το σκορ του ημιχρόνου.

Οι γηπεδούχοι ήταν καλή στην έναρξη του τρίτου δεκαλέπτου, παίρνοντας και πάλι το προβάδισμα με τον Κλάιμπερν, προτού ο Τόμπκινς βάλει και πάλι μπροστά στο σκορ τους Ισπανούς στο 23’ (41-42). Την ώρα που ο Σενγκέλια συνέχισε να τα «σπάει» από την γραμμή των 6.75μ, ο Κλάιμπερν έκανε το 51-47 στο 27’. Ο Τζέιμς με πέντε δικούς του πόντους έκανε το 56-52 για την ΤΣΣΚΑ, προτού πάλι ο Κλάιμπερν διαμορφώσει το 58-55 του τρίτου δεκαλέπτου.

Ο Ταβάρες συνέχισε να συνεισφέρει σε άμυνα και επίθεση για την Ρεάλ, ενώ ο Γιουλ έκανε το 63-64, προτού απαντήσει με τρίποντο ο Τζέιμς για το 66-64 στο 35’. Με περίπου δύο λεπτά να απομένουν στον αγώνα, ο Τζέιμς έκανε το 70-66, φτάνοντας τους 24 πόντους. Με 1:54 λεπτά να απομένουν, ο Χάκετ υπέπεσε σε αντιαθλητικό φάουλ, με τον Ντεκ να το εκμεταλεύεται και να κάνει με 2/2 βολές το 70-68.

Ο Γιούλ είχε την ευκαιρία να φέρει το ματς σε ισορροπία, ωστόσο είχε 0/2 βολές, ενώ στην συνέχεια εκείνος και ο Ράντολφ έχασαν δύο φορές την ευκαιρία να βάλουν μπροστά στο σκορ την Ρεάλ, αστοχώντας σε δύο συνεχόμενα τρίποντα. Στα 37’’ πριν την λήξη, η ΤΣΣΚΑ υπέπεσε σε παράβαση πέντε δευτερολέπτων, με την Ρεάλ να ανακτά την κατοχή και τον Πάμπλο Λάσο να καλεί τάιμ άουτ.

Ο Τόμπκινς κατάφερε να φέρει τούμπα το ματς με τρίποντο (70-71) και να βάλει μπροστά στο σκορ τους φιλοξενούμενους, με 22’’ να απομένουν, στην συνέχεια ο Τζέιμς έχασε ένα ελεύθερο τρίποντο, όμως από ένα επιθετικό φάουλ πέτυχε απίστευτο τρίποντο στα 2’’από την γωνία για το 73-71, ενώ πήρε και το φάουλ από τον Ντεκ. Η ΤΣΣΚΑ πήρε τάιμ άουτ, με τον Αμερικανό να βάλει και την συμπληρωματική βολή για το 74-71, το μόνο που κατάφερε η Ρεάλ ήταν να μειώσει με ένα καλάθι του Ταβάρες σε 74-73, με τους γηπεδούχους να παίρνουν μία μεγάλη νίκη.

Δεκάλεπτα: 17-20, 35-38, 58-55, 74-73

Πηγή: Over FM

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Ευρωλίγκα

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…