Κεντρική Ελλάδα Γκρίζο φόντο Η απάντηση της ΟΔΚΕ στον Ηρακλή!

Η απάντηση της ΟΔΚΕ στον Ηρακλή!

H ΟΔΚΕ τοποθετήθηκε για τις διαιτητικές αποφάσεις του αγώνα Ηρακλής – Περιστέρι και τις δηλώσεις του Γενικού διευθυντή της ομάδας της Θεσσαλονικής, Κ. Καρβέλα.

Αναλυτικά όσα αναφέρει το δελτίο τύπου της ΟΔΚΕ:

Με ιδιαίτερη κατάπληξη πληροφορηθήκαμε τις δηλώσεις του κ. Καρβέλα Δημήτριου Γενικού Διευθυντή της ΚΑΕ Ηρακλής. Η έκπληξη οφείλεται στο γεγονός ότι ουδέποτε κατά το παρελθόν έχει προβεί σε ανάλογες επισημάνσεις, οι οποίες ομολογουμένως προκαλούν το κοινό αίσθημα και «δηλητηριάζουν» την ατμόσφαιρα της διαιτησίας και κατ’ επέκταση του μπάσκετ. Αποτελούν, δε, εν τω συνόλω, αήθη και απαράδεκτη προσπάθεια στοχοποίησης των διαιτητών του αγώνα Ηρακλής – Περιστέρι.

Η Διοίκηση της ΟΔΚΕ καταδικάζει απερίφραστα και χωρίς εξαιρέσεις τις δηλώσεις του κ. Καρβέλα όσο και της ΚΑΕ Κολοσσός κατά το πρόσφατο παρελθόν.

Δηλώνει με απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο ότι η Ελληνική Διαιτησία κοσμεί το μπάσκετ στη χώρα μας και αποτελεί πρεσβευτή του Ελληνικού Αθλητισμού διεθνώς. Εξ ου και οι σημαντικές επιτυχίες σε πανευρωπαϊκό επίπεδο.

Είναι ξεκάθαρο ότι οι Έλληνες Διαιτητές αντιμετωπίζουν τους συλλόγους, σύμφωνα με τις αρχές του δικαίου και της ηθικής αλλά και των κανόνων παιδιάς, όπως αυτοί ορίζονται κι ερμηνεύονται από τις αρμόδιες τεχνικές επιτροπές της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης αλλά και την Κ.Ε.Δ./Ε.Ο.Κ., που είναι το αρμόδιο όργανο Διαιτησίας κατά τον ελληνικό νόμο.

Το ήθος και το αγωνιστικό ανάστημα των Ελλήνων Διαιτητών καλαθοσφαίρισης δεν επιδέχονται αμφισβήτηση και δη στο έδαφος της ανακοίνωσης.

Διοίκηση της ΟΔΚΕ παρακολουθεί ενδελεχώς και με ιδιαίτερη αυστηρότητα το σύνολο της αγωνιστικής και ηθικής παρουσίας των Ελλήνων Διαιτητών Καλαθοσφαίρισης. Είναι όμως ταυτόχρονα και θεσμικά συμπαραστάτης τους σε όποια προσπάθεια άσκησης πίεσης ή στρατηγικών για να καταστήσουν το Διαιτητή έρμαιο συμφερόντων ή επιδιώξεων σωματειακών ή ατομικών. Συστήνουμε εν κατακλείδι αυτοσυγκράτηση και σύνεση, χωρίς εκπτώσεις στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων κανενός.
Αναφορικά με τις καταγγελίες, τις οποίες διαβάσαμε τις τελευταίες ημέρες σε Μέσα Μαζικής Ενημερώσεως, θα προτρέπαμε τον οιονδήποτε που διαθέτει αποδεικτικά στοιχεία, να τα καταθέσει άμεσα στα Αρμόδια Δικαιοδοτικά Όργανα. Σε αντίθετη περίπτωση η Διοίκηση της ΟΔΚΕ επιφυλάσσεται να προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Με την παρούσα καθιστούμε σαφές ότι η ΟΔΚΕ δεν θα επανέλθει με παρόμοια ανακοίνωση στο μέλλον που θα αφορά είτε σε απαντητική άλλη ανάρτηση είτε σε άλλες ομοίου περιεχομένου αναρτήσεις. Θα ασχοληθεί στο μέλλον μόνο με θέματα που επίσημα θα της καταγγελθούν, άλλως η ίδια ως νομική οντότητα, θα προωθεί τέτοιες συμπεριφορές που θα υποπέσουν στην αντίληψή της, στα αρμόδια θεσμικά όργανα ελέγχου, καλώντας άμεσα όποιον διαθέτει στοιχεία που υποστηρίζουν τις «καταγγελίες», να τα θέσει στη νομική αξιολόγηση του Αθλητικού Εισαγγελέα. Άλλες εκτός του πλαισίου αυτού συμπεριφορές, υποψιάζουν για προσανατολισμούς μακριά από την καθαρότητα. Ας μην λησμονούμε όλοι ότι η αοριστολογία δύο πράγματα καλύπτει, το μεν το ψεύδος, το δε τον δισταγμό, ενίοτε τα δύο μαζί.

Δεν βιώσαμε τέτοιες συνθήκες σε όλη την διαδρομή μας και δεν είμαστε έτοιμοι να ξεκινήσουμε σήμερα.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Γκρίζο φόντο

Δειτε επισης

Δρακόπουλος – «Δεν είπα ότι κακώς πήρε άδεια η ΑΕΚ»

Ο πρόεδρος του Ηρακλή μιλώντας στην ΕΡΤ3 ξεκαθάρισε πως δεν αναφέρθηκε στο πιστοποιητικό τ…