Κεντρική Basket League Ολυμπιακός Η συμφωνία του Ολυμπιακού-ΕΡΤ και τα λεφτά που θα πάνε στο ΕΣΥ

Η συμφωνία του Ολυμπιακού-ΕΡΤ και τα λεφτά που θα πάνε στο ΕΣΥ

Ο Ολυμπιακός θα διοργανώνει κάθε Δευτέρα φιλικά παιχνίδια, έχοντας σαν στόχο την προώθηση μηνυμάτων για τη μάχη κατά του κορονοϊού. Οι αγώνες θα προβάλλονται από την ΕΡΤ, με τη δημόσια τηλεόραση να δημοσιεύει στη Διαύγεια  το πρακτικό της συνεδρίασης του Διοικητικού της Συμβουλίου, όπου εγκρίθηκε η συμφωνία.

Σύμφωνα με αυτήν, ο Ολυμπιακός θα πάρει από την ΕΡΤ 250.000 ευρώ καθαρά (310.000 μαζί με τον ΦΠΑ) και 150.000 ευρώ σε διαφημιστικό χρόνο (186.000 μαζί με τον ΦΠΑ) για την απ’ ευθείας μετάδοση 10 αγώνων. Συνολικά, δηλαδή, 400.000 ευρώ καθαρά (496.000 μαζί με τον ΦΠΑ).

Από τα δέκα παιχνίδια που θα γίνουν, τα 7 θα πραγματοποιηθούν απέναντι σε ελληνικές και τα υπόλοιπα τρία κόντρα σε ευρωπαϊκές ομάδες.

Πρόκειται για μία εξαιρετική κίνηση από τους Πειραιώτες, οι οποίοι θα διαθέσουν τα έσοδα από αυτούς τους αγώνες για την ενίσχυση του συστήματος υγείας.

“Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε λόγω πανδημίας, η ΚΑΕ Ολυμπιακός αισθάνεται ως αυτονόητο χρέος της να συνδράμει με όλες της τις δυνάμεις στην προσπάθεια που καταβάλει η Πολιτεία για την ενίσχυση του Συστήματος Υγείας, την έμπρακτη στήριξη όσων έχουν ανάγκη, καθώς και την ανάδειξη εκείνων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης. Τους γιατρούς μας, τους νοσηλευτές μας και όλο το προσωπικό των νοσοκομείων της χώρας μας”, ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της η ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Το πρακτικό της συνεδρίασης του ΔΣ της ΕΡΤ, που αναρτήθηκε στη Διαύγεια, αναφέρει τα εξής:

“ΠΡΑΚΤΙΚΟ αριθμ. 245
ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΗΣ 25-11-2020

Στην Αθήνα, σήμερα, Τετάρτη 25 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 12:30, ο Διευθύνων Σύμβουλος, κ. Γεώργιος Γαμπρίτσος, της ανώνυμης εταιρίας με την επωνυμία «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε.» («ΕΡΤ ΑΕ») ζήτησε από τα υπόλοιπα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου τη λήψη απόφασης επί του μοναδικού θέματος δια περιφοράς του πρακτικού.

Στην πρόσκλησή του αυτή ανταποκρίθηκαν όλα ανεξαιρέτως τα Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Ακολούθως το πρακτικό υπογράφεται από τους κ.κ. Κωνσταντίνο Ζούλα, Πρόεδρο του ΔΣ, Γεώργιο Γαμπρίτσο, Διευθύνοντα Σύμβουλο, Νικόλαο Ελματζιόγλου, Ιωάννα Στεφανάκη, Δημήτριο Παπαδημητρίου και Αριστοτέλη Μεταξά, Μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Του εν λόγω πρακτικού έλαβε γνώση ο κ. Βασίλειος Πατσιαντός, Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Νομικών Υπηρεσιών και η κα Ελισάβετ Βιδάλη Κελαγιάννη, Γραμματέας του Διοικητικού Συμβουλίου.

Θέμα Μόνο : Έγκριση απόκτησης δικαιωμάτων μετάδοσης αγώνων μπάσκετ της ΚΑΕ Ολυμπιακός στο πλαίσιο του Κοινωνικού Αθλητικού Προγράμματος «Monday’s Night Games Against COVID-19».

Το Διοικητικό Συμβούλιο, σε συνέχεια της απόφασής του με αρ. πρωτ.: 3570/13.11.2020, λαμβάνοντας υπόψη την εισήγηση του Διευθυντή Αθλητικού Προγράμματος και του Γενικού Διευθυντή Προγράμματος με αρ. πρωτ.: 380/12.11.2020, την από 24.11.2020 ηλεκτρονική αλληλογραφία με τις ενδεικτικές ημερομηνίες πραγματοποίησης των αγώνων του προγράμματος «Monday’s Night Game against COVID-19» και την ενημέρωση για τον τρόπο εξόφλησης του τιμήματος, αποφασίζει ομόφωνα και εγκρίνει την απόκτηση των δικαιωμάτων απευθείας μετάδοσης 10 αγώνων μπάσκετ της ΚΑΕ Ολυμπιακός στο πλαίσιο του Κοινωνικού Αθλητικού Προγράμματος “Monday’s Night Games Against COVID-19”, ήτοι επτά 7 αγώνων με αντιπάλους ελληνικές ομάδες και τριών 3 αγώνων με ομάδες του εξωτερικού που συμμετέχουν σε Ευρωπαϊκές διοργανώσεις (Euroleague, Eurocup και BCL), έναντι του ποσού των 250.000,00 € πλέον ΦΠΑ σε μετρητά και του ποσού των 150.000,00 € πλέον ΦΠΑ σε διαφημιστικό χρόνο. Η δαπάνη θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2020 κατά 25.000,00 € πλέον ΦΠΑ σε μετρητά και κατά 15.000,00 € πλέον ΦΠΑ σε διαφημιστικό χρόνο και του οικονομικού έτους 2021 κατά 225.000,00 € πλέον ΦΠΑ σε μετρητά και κατά 135.000,00 € πλέον ΦΠΑ σε διαφημιστικό χρόνο, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην υπ’ αριθ. 2/2176/ΔΠΓΚ/9/1/2018 εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους περί πολυετών υποχρεώσεων.

Σε περίπτωση πραγματοποίησης 2 επιπλέον αγώνων πέραν των ως άνω αγώνων με ομάδες του εξωτερικού που συμμετέχουν στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις, το αντάλλαγμα θα αυξηθεί κατά 50.000.00 € πλέον ΦΠΑ σε διαφημιστικό χρόνο, που θα βαρύνει τον προϋπολογισμό του οικονομικού έτους 2021, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στην υπ’ αριθ. 2/2176/ΔΠΓΚ/9/1/2018 εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους περί πολυετών υποχρεώσεων. Σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν περισσότεροι από 12 αγώνες, η ΕΡΤ θα αποκτήσει το δικαίωμα μετάδοσης αυτών χωρίς να καταβάλλει κανένα επιπλέον ποσό. Η τηλεοπτική παραγωγή των αγώνων θα πραγματοποιείται από την ΕΡΤ. Οι αγώνες θα μεταδίδονται από τηλεοπτικό σταθμό της ΕΡΤ εντός της Ελληνικής επικράτειας, καθώς και από το ERTFLIX και το δορυφορικό κανάλι της, την ΕΡΤ World, παγκοσμίως. Παράλληλα, η ΚΑΕ Ολυμπιακός διατηρεί το δικαίωμα της διάθεσης του υλικού των παραχθέντων αγώνων αποκλειστικά και μόνο εκτός της Ελληνικής επικράτειας.

Εξουσιοδοτείται ο Γενικός Διευθυντής Προγράμματος για την υπογραφή της σχετικής σύμβασης.

Ο Γενικός Διευθυντής Διοικητικών και Οικονομικών Υπηρεσιών ορίζεται ως δευτερεύων διατάκτης για την έκδοση απόφασης ανάληψης υποχρέωσης (ΑΑΥ)”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από eBasket.gr
Περισσότερα σε Ολυμπιακός

Δειτε επισης

Τζινόμπιλι: Eπιστρέφει στους Σπερς

Ο παλαίμαχος «αστέρας» του ΝΒΑ, Μανού Τζινόμπιλι έμεινε στην ομάδα του Σαν Αντόνιο 16 χρόν…