Κεντρική NBA Μπροστάρης αντιρατσιστική πορεία ο Αντετοκούνμπο! (vids)
NBA

Μπροστάρης αντιρατσιστική πορεία ο Αντετοκούνμπο! (vids)

e84fcf96 ef54 4aef add4 4bb40f874fa0 2020 06 06 Bucks e1591521156413

Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις κατά του ρατσισμού με αφορμή την δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ από αστυνομικό στην Μινεσότα, που οδήγησε σε γενική κατακραυγή τις ΗΠΑ και όλο τον κόσμο. Όλο και περισσότεροι αθλητές λαμβάνουν μέρος σε πορείες διαμαρτυρίας εκφράζοντας το μήνυμα κατά των φυλετικών διακρίσεων μέσω του κινήματος #BlackLivesMatter.

Έτσι, η οικογένεια Αντετοκούνμπο, η οποία βρέθηκε σύσσωμη σε διαδήλωση στο Μιλγουόκι, με τον Γιάννη να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Συγκεκριμένα, ο “Greek Freak” αφού αρχικά μοίρασε νερά στους διαδηλωτές, στην συνέχεια πήρε την ντουντούκα και έδωσε μια ολιγόλεπτη ομιλία όπου τόνισε ότι θέλει τα παιδιά του να μην φοβούνται μεγαλώνοντας στο Μιλγουόκι.

Αναλυτικά:

«Αυτή είναι η πόλη μας. Έχουμε ευθύνη να βγούμε και να τη στηρίξουμε. Θέλουμε αλλαγή, θέλουμε δικαιοσύνη και αυτό θα κάνουμε. Θέλω τα παιδιά μου να μεγαλώσουν στο Μιλγουόκι και να μην φοβούνται να περπατήσουν στους δρόμους. Πώς θα νιώσουν τα παιδιά μου, όταν μετά από χρόνια, δουν όλους όσοι έχουν πεθάνει από το ρατσισμό; Θα έχουν μίσος στην καρδιά τους και δεν το θέλω αυτό. Δεν έχει σημασία το χρώμα, είμαστε όλοι άνθρωποι. Δεν το κάνουμε αυτό για δημοσιότητα, δεν με νοιάζει, απλά σας αγαπώ και θέλω να δείτε ότι είμαι εδώ μαζί σας».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Λάμπης Χαραλάμπους
Περισσότερα σε NBA

Δειτε επισης

Ο Τζοέλ Εμπίντ πάσχει από παράλυση Bell

Επιβεβαίωσε ο Εμπίντ πως πάσχει από τη νόσο Bell Σε μια αποκάλυψη προέβη ο Έιντριαν Βοϊναρ…