Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Ελλάδα – Βουλγαρία 73-63

Ελλάδα – Βουλγαρία 73-63

lefteris bochoridis ethniki andres ellada voulgaria

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ του 2021 η Ελλάδα, καθώς επικράτησε εντός έδρας της Βουλγαρίας με 73-63. Η Εθνική μας δυσκολεύτηκε αρκετά, αλλά κατάφερε τελικά να πάρει το ροζ φύλλο αγώνα. Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Λευτέρης Μποχωρίδης, ο οποίος πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και ήταν καθοριστικός και στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης.

Οι δύο ομάδες στο ξεκίνημα του αγώνα ήταν ιδιαίτερα εύστοχες έξω από τη γραμμή του τριπόντου και με συνολικά τέσσερα εύστοχα σουτ διαμόρφωσαν το 8-8. Η Βουλγαρία στη συνέχεια έπαιξε καλύτερη άμυνα και με ένα μικρό σερί 4-0 προηγήθηκε με 12-8. Η Ελλάδα είχε επιθετικό πρόβλημα, αλλά η λύση ήρθε και πάλι έξω από τη γραμμή του τριπόντου αυτή τη φορά με δράστη τον Λευτέρη Μποχωρίδη (11-12).  Η Εθνική μας πίεζε, αλλά η Βουλγαρία άντεχε και κράταγε το μικρό της προβάδισμα (15-17). Η Ελλάδα στο φινάλε της περιόδου προσπαθούσε να χτυπήσει μέσα στο ζωγραφιστό με αποτέλεσμα να κερδίζει φάουλ και με εύστοχες βολές πέρασε μπροστά στο σκορ ύστερα από αρκετή ώρα (19-17).

Στο δεύτερο δεκάλεπτο η εικόνα παρέμεινε ίδια και το ντέρμπι συνεχίστηκε μεταξύ των δύο ομάδων (21-22). Ο Χάρης Γιαννόπουλος με το που μπήκε στο παρκέ έκανε τη διαφορά και με δικό του τρίποντο έβαλε μπροστά την Ελλάδα (26-25). Οι δύο ομάδες κόλλησαν επιθετικά και είχαν αρκετά άστοχα καλάθια (31-30). Ο Βασίλης Καββαδάς στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου ήταν κυρίαρχος κάτω από το καλάθι και έδωσε προβάδισμα πέντε πόντων στην Ελλάδα για πρώτη φορά (37-32).

Βουλγαρία με όπλο της τα τρίποντα προσπάθησε να ρίξει τη διαφορά, αλλά η Εθνική μας με πρωταγωνιστή τον Λευτέρη Μποχωρίδη ανέβασε τη διαφορά για πρώτη φορά στους εννιά πόντους (49-40). Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη, καθώς η Ελλάδα είχε ακόμη ένα νεκρό διάστημα, δέχθηκε έξι σερί πόντους και έχασε τη διαφορά που είχε χτίσει (49-46). Ο Μποχωρίδης έβαλε τέλος στο σερί των φιλοξενουμένων, ενώ ο Λαρεντζάκης πήρε το όπλο του και με τρίποντο αποκατέστησε τη διαφορά των 8 πόντων (54-46).

Οι παίκτες του Θανάση Σκουρτόπουλου είχαν τον πλήρη έλεγχο στο τέταρτο δεκάλεπτο και προηγήθηκαν με διψήφια διαφορά για πρώτη φορά ύστερα από κλέψιμο του Αγραβάνη και καλάθι του Κασελάκη (58-48). H συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Η Βουλγαρία έκανε την αντεπίθεση της και με ένα εκπληκτικό σερί πλησίασε σε απόσταση αναπνοής (64-62). O ομοσπονδιακός τεχνικός κάλεσε τάιμ άουτ και φαίνεται ότι ξύπνησε τους παίκτες του.

Η Εθνική έσφιξε την άμυνα της και κατάφερε με ένα μικρό σερί 4-0 και με φοβερή ενέργεια από τον Χρυσικόπουλο κατάφερε να προηγηθεί 68-62 1,29′ πριν το τέλος. Μέχρι το φινάλε δεν άλλαξε κάτι και η Ελλάδα πήρε τη νίκη με 73-63.

Τα δεκάλεπτα: 19-17, 37-32, 54-46, 73-63
Ελλάδα (Σκουρτόπουλος): Μποχωρίδης 19 (3), Χρυσικόπουλος 13 (1), Γιαννόπουλος 7 (1), Κατσίβελης 5 (1), Μαργαρίτης 5, Αγραβάνης 5 (6 ρμπ.), Κασελάκης 5 (1), Καββαδάς 7, Λαρεντζάκης 7 (1), Μάντζαρης (5 ασ.), Σαλούστρος, Σκορδίλης
Βουλγαρία (Μπαρζόφσκι): Αβράμοφ 1, Μποστ 14 (4), Ντιμιτρόφ 15 (7 ριμπ.), Κοστόφ 3 (1), Μίντσεφ 10 (1), Γκεοργκίεφ 2, Ιβάνοφ, Μαρίνοφ 10 (2), Βακλίνοφ 8, Ζαχαρίεφ

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…