Κεντρική Ελλάδα ΕΟΚ Η επιστολή της ΕΟΚ στον Ολυμπιακό

Η επιστολή της ΕΟΚ στον Ολυμπιακό

aggelopouloi olympiakos vasilakopoulos eok

Η ΕΟΚ απάντησε στον Ολυμπιακό για το θέμα της μετονομασίας του με μία επιστολή, την οποία δημοσίευσε στην επίσημη ιστοσελίδα της ομοσπονδίας.

Η ΕΟΚ εξήγησε τους λόγους που δεν άλλαξε τον όνομα της ομάδας του Ολυμπιακού που θα συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Α2 και στο Κύπελλο σε «Ολυμπιακός Β’ – Αναπτυξιακή ομάδα», ξεκαθαρίζοντας ότι με το όνομα Ολυμπιακός θα συμμετέχει η ομάδα του Πειραιά στους αγώνες πρωταθλήματος και Κυπέλλου.

Η ΕΟΚ έστειλε στον Ολυμπιακό την εξής επιστολή:

«Σε απάντηση σχετικού εγγράφου σας, το Δ.Σ. της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης σας γνωρίζει τα ακόλουθα.

1. Στον καλαθοσφαιριστή Αλεξέι Ποκουσέφσκι, σερβικής εθνικότητας, εκδόθηκε δελτίο αθλητικής ιδιότητας, με το οποίο συμμετείχε στους αγώνες των ομάδων παίδων και εφήβων του αθλητικού σωματείου ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. σύμφωνα με τη ρύθμιση περί αλλοδαπών καλαθοσφαιριστών που έχουν έλθει στην Ελλάδα τρία τουλάχιστον χρόνια πριν συμπληρώσουν το 15ο έτος της ηλικίας τους. Στους αγώνες στους οποίους συμμετείχε ο καλαθοσφαιριστής διατήρησε την σερβική εθνικότητα, η οποία και τον ακολουθεί υποχρεωτικά και στο μέλλον.

Στην περίπτωση κατά την οποία όμως αυτός συμμετέχει σε πρωτάθλημα tης Α1 και της Α2 Εθνικής κατηγορίας, στις οποίες ο αριθμός των αλλοδαπών καλαθοσφαιριστών είναι αυστηρά περιορισμένος, ο Σέρβος καλαθοσφαιριστής περιλαμβάνεται στο καθορισμένο από το νόμο περιορισμένο αριθμό των αλλοδαπών καλαθοσφαιριστών.

2. Η ομάδα του ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ.Π. Κ.Α.Ε. υποβιβάσθηκε στη Α2 Εθνική Κατηγορία Ανδρών, με απόφαση του Μονομελούς Δικαιοδοτικού Οργάνου. του Ε.Σ.Α.Κ.Ε. η οποία στην συνέχεια αναγνωρίστηκε για τη νομιμότητά της με απόφαση του Α.Σ.Ε.Α.Δ. το οποίο επιλήφθηκε μετά από δική σας προσφυγή. Σύμφωνα με τον ν. 2725/1999 οι ομάδες που υποβιβάζονται στην Α2 Εθνική κατηγορία διατηρούν την ιδιότητα της Κ..Α.Ε. και κατά συνέπεια και την εταιρική επωνυμία της.

Με αυτή την μορφή και με αυτή την επωνυμία ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Σ.Φ..Π. Κ.Α.Ε. δήλωσε συμμετοχή στο Πρωτάθλημα της Α2 Εθνικής Κατηγορίας και στο Κύπελλο Ελλάδας αλλά και στη δημόσια τελεσθείσα κλήρωση των αγώνων και με αυτή θα συμμετέχει στους αγώνες Πρωταθλήματος και Κυπέλλου».

Η επιστολή της ΕΟΚ έρχεται ως απάντηση στην εξής επιστολή του Ολυμπιακού:

«Κύριοι,

Σας ενημερώνουμε ότι σύμφωνα με την από 11 Σεπτεμβρίου 2019 Δήλωση Κατάθεσης Εθνικού Σήματος προς το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων (Αριθμός Δήλωσης: 257272, Καταχώρηση Μητρώο Σημάτων ΓΓ Εμπορίου) ο διακριτικός τίτλος που θα χρησιμοποιεί η ΚΑΕ Ολυμπαικός για την ομάδα που θα συμμετέχει στο Πρωτάθλημα της Α2, το Κύπελλο Ελλάδας και κάθε διοργάνωση της ΕΟΚ, θα είναι “OLYMPIACOS B-DEVELOPMENT TEAM” και στα ελληνικά «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β’ – ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΟΜΑΔΑ». Σας επισυνάπτουμε και το σχετικό σήμα της ομάδας. Η επωνυμία της εταιρείας μας παραμένει ΚΑΕ Ολυμπιακός.

Παρακαλούμε για τις σχετικές ενέργειές σας και τη χρήση του παραπάνω διακριτικού τίτλου και σήματος σε όλα τα σχετικά έγγραφα, ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου κλπ, καθώς και τη σχετική ενημέρωση των υπόλοιπων ομάδων και των σχετικών φορέων που έχουν συμμετοχή στην οργάνωση του πρωταθλήματος».

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Γιάννης Αρμάος
Περισσότερα σε ΕΟΚ

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (19/3)

Τα «φώτα» σε Ολυμπιακό και Περιστέρι «Πλούσιο» είναι το σημερινό τηλεοπτικό πρόγραμμα (19/…