Κεντρική Basket League To μπάχαλο του ελληνικού μπάσκετ θα σωθεί μόνο με μια επιτυχημένη Εθνική!

To μπάχαλο του ελληνικού μπάσκετ θα σωθεί μόνο με μια επιτυχημένη Εθνική!

ΕΘΝΙΚΗΟΜΑΔΑ

Βλέπουμε το πόσο σημαντικά προβλήματα έχει να αντιμετωπίσει το ελληνικό μπάσκετ εν έτει 2019!

Εχουμε φτάσει τέλη Ιουλίου και δεν γνωρίζουμε την ακριβή σύνθεση της Basket League. Ο Ολυμπιακός με τα μέχρι τώρα δεδομένα δε θα είναι παρών και αυτό αποδυναμώνει αφάνταστα την ανταγωνιστικότητα του πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟ κάνει σημαντικές κινήσεις ενίσχυσης, αλλά οι υπόλοιπες διεκδικήτριες της Euroleague έχουν ξεφύγει σε επίπεδο μεταγραφών. Ειδικά, η Μπαρτσελόνα φαντάζει το απόλυτο φαβορί και η Αρμάνι θα μπει δυναμικά στο κόλπο. Οπότε, πιθανή παρουσία στην οκτάδα θα είναι επιτυχία.

Στη Θεσσαλονίκη Αρης, ΠΑΟΚ και Ηρακλής δεν μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα, θα κινηθούν στα όρια της επιβίωσης και μιας εφικτής διάκρισης. Ποιος δε θέλει άλλωστε μια δυνατή Θεσσαλονίκη. Πολύ θετικές βέβαια οι προσπάθειες που γίνονται από την ΑΕΚ, τον Προμηθέα, το Περιστέρι και τον Ήφαιστο, που μακάρι να έχουν ανάλογης συνέχεις και στα σωματεία που δε βρίσκουν οικονομικούς αιμοδότες!

Βλέπουμε τα σενάρια απορρόφησης και αγοράς ΑΦΜ με Κύμη, Κολοσσό, Λαύριο και Χολαργό, οπότε το ντόμινο φέρνει λογικά τον Ερμή Αγιάς στην Α1. Καλά όλα αυτά…Όμως, θα πρέπει το ταχύτερο δυνατό να ξεκαθαρίσει το θεσμικό, οικονομικό και αγωνιστικό πλαίσιο για την νέα χρονιά σε συνεργασία του ΕΣΑΚΕ, της ΕΟΚ και της Πολιτείας.

Οπότε με δεδομένο πως την επόμενη Τετάρτη είναι η πρώτη συγκέντρωση της Εθνικής, είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίο να πάρει μια διάκριση το ελληνικό μπάσκετ στην Κίνα, η οποία θα λειτουργήσει ως προσάναμμα λάμψης για το νούμερο 1 άθλημα σε επιτυχίες στην Ελλάδα. Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο στην ομάδα και ένα σούπερ δίδυμο Καλάθη-Σλούκα δεν υπάρχει δικαιολογία. Υπάρχουν οι ΗΠΑ σε πρώτη φάση και ανταγωνιστές όπως η Σερβία, η Γαλλία, η Ισπανία και ο Καναδάς, αλλά η Ελλάδα έχει χρυσή ευκαιρία μπροστά της.

Όπως είχε γίνει και το 1987-89, όπως έγινε και το 2005-6 με τις επιτυχίες και τις πρωτιές…Μπορεί η Εθνική μας; Θα ξέρουμε τον Σεπτέμβριο…

 

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Στέλιος Παρθενάκης
Περισσότερα σε Basket League

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…