Κεντρική A2 Καρδίτσα και Κ.Β.Α. ενώνουν τις δυνάμεις τους (pic)
A2

Καρδίτσα και Κ.Β.Α. ενώνουν τις δυνάμεις τους (pic)

Η Καρδίτσα ανακοίνωσε την έναρξη της συνεργασίας της με την Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης Καρδίτσας. Οι δύο πλευρές θα συνεργαστούν και στόχος τους είναι η άνοδος του μπάσκετ στην Καρδίτσα. Η συνεργασία τους ξεκινάει στο επίπεδο των ακαδημιών μπάσκετ και θα δημιουργήσουν ένα πρόγραμμα, που θα απευθύνεται στα νέα παιδιά της περιοχής.

Αναλυτικά:

“Με μεγάλη χαρά, ο Α.Σ.Καρδίτσας και η Ακαδημία Καλαθοσφαίρισης Καρδίτσας (Κ.Β.Α.) ανακοινώνουν πως ενώνουν τις δυνάμεις τους, σε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα συνεργασίας με στόχο την άνοδο του μπάσκετ της Καρδίτσας. Αποδεικνύοντας στην πράξη πως η πρόοδος έρχεται μόνο μέσα από στοχευμένες συνέργειες και ειλικρινείς συνεργασίες, οι δυο σύλλογοι ξεκινούν την κοινή τους πορεία στο επίπεδο των ακαδημιών μπάσκετ, δημιουργώντας ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα που απευθύνεται στα νέα παιδιά της περιοχής μας.

Τα βασικά στοιχεία που χαρακτηρίζουν τη συνεργασία, είναι η οργάνωση της ακαδημίας σε όλα τα επίπεδα, η δυνατότητα όλων των αθλητών και αθλητριών που ήδη συμμετείχαν στις δυο ακαδημίες, αλλά και νέων παιδιών να συμμετέχουν σε ένα ολοκληρωμένο πρόγραμμα αθλητικής δραστηριότητας, η λειτουργία του προγράμματος με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές και με την επίβλεψη ικανών προπονητών, με παράλληλες δράσεις για την διαπαιδαγώγηση και τη δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου των παιδιών, πάντοτε με σεβασμό στα παιδιά και τις οικογένειές τους, αρχές που έτσι κι αλλιώς υπηρετούν οι δυο συνεργαζόμενες ακαδημίες.

Μέσα από τη συνεργασία του Α.Σ.Κ. και της K.B.A., θα δοθεί ταυτόχρονα η δυνατότητα σε όλα τα παιδιά να δοκιμάσουν τις δυνάμεις τους, να συμμετέχουν σε αγώνες και προπονήσεις υψηλού επιπέδου, ενώ ταυτόχρονα από τη προσεχή σεζόν, ομάδα αποτελούμενη από νέους και ταλαντούχους αθλητές και των δυο συλλόγων, θα αγωνιστεί στο ανδρικό πρωτάθλημα της ΕΣΚΑΘ. Στόχος είναι, να έχουν όλα τα παιδιά πλούσιες αγωνιστικές παραστάσεις και εμπειρίες, που θα τους βοηθήσουν να γίνουν οι καλύτεροι αθλητές που μπορούν.

Εξαιρετικά σημαντικό στοιχείο της συνεργασίας, είναι η παρουσία των εξειδικευμένων προπονητών που θα αναλάβουν την υλοποίηση του προγράμματος. Οι δυο προπονητές της Κ.Β.Α., Κώστας Σερίφης και Κυριάκος Τσαρμπόπουλος, εντάσσονται ενεργά στη νέα κοινή ακαδημία, προσφέροντας τη γνώση και την εμπειρία τους στο πρόγραμμα συνεργασίας.

Ο Κώστας Σερίφης, μέλος του ΣΕΠΚ, απόφοιτος ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα μπάσκετ και εκπαιδευτικός, έχει μακρά και επιτυχημένη πορεία στο μπάσκετ της περιοχής μας, τόσο ως αθλητής όσο και ως προπονητής, έχοντας εργαστεί σε ομάδες εθνικών κατηγοριών (Γ.Σ.Καρδίτσας, Τιτάνες Παλαμά, Α.Σ.Τρίκαλα, Α.Σ.Καρδίτσας), αλλά και σε ακαδημίες της Καρδίτσας, αναδεικνύοντας αθλητές που διέγραψαν τη δική τους αξιόλογη πορεία στο ελληνικό μπάσκετ.

Ο Κυριάκος Τσαρμπόπουλος, μέλος του ΣΕΠΚ, απόφοιτος ΤΕΦΑΑ με ειδικότητα μπάσκετ και εκπαιδευτικός, έχει μεγάλη εμπειρία στη ανάπτυξη των νέων ταλέντων του μπάσκετ, έχοντας εργαστεί, πριν την ΚΒΑ, στις ακαδημίες του Μαιάνδρου, της Ευρυάλης, του Πρωτέα Βούλας, του Πανιωνίου και της Ηλιούπολης, ομάδες με τις οποίες κατέγραψε εξαιρετικές επιτυχίες σε τελικούς πανελληνίων πρωταθλημάτων.

Και οι δυο αξιόλογοι και καταρτισμένοι προπονητές, αποδέχθηκαν με χαρά την πρόταση συνεργασίας που τους απευθύνθηκε από τη διοίκηση του Α.Σ.Κ., δείχνοντας εμπιστοσύνη σε ένα ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη και την πρόοδο του μπάσκετ της περιοχής μας. Ο Α.Σ.Κ. με την πορεία του τα τελευταία χρόνια, απέδειξε πως με οργανωμένη και συλλογική δουλειά, συνέπεια και προγραμματισμό, ο αθλητισμός της περιοχής μας μπορεί να έχει υψηλούς στόχους, και αυτή τη δυναμική έρχεται να ενισχύσει η Κ.Β.Α. και οι προπονητές της, σε μια κοινή προσπάθεια που φιλοδοξεί να δώσει νέα πνοή στο μπάσκετ και τον αθλητισμό της περιοχής μας”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε A2

Δειτε επισης

Α2 Ανδρών: Διπλός MVP από τον Ολυμπιακό

Δύο παίκτες του Ολυμπιακού μοιράστηκαν τον τίτλο του MVP στην 6η αγωνιστική του Β’ Γύρου τ…