Κεντρική Ελλάδα Εθνικές Κουρτίδης στο Ebasket.gr: “Θα κάνουμε τα πάντα για να διακριθεί η χώρα μας”

Κουρτίδης στο Ebasket.gr: “Θα κάνουμε τα πάντα για να διακριθεί η χώρα μας”

valantis kourtidis ethniki

Η Εθνική U19 θα συμμετάσχει σ΄ακόμη ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και στόχος της είναι γι ακόμη μία φορά η διάκριση. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στο Ηράκλειο (29/6-7-7) και οι παίκτες του Γιάννη Καστρίτη θα δώσουν το 100%. Ένας από τους παίκτες, που έχουν κληθεί, είναι ο Βαλάντης Κουρτίδης, ο οποίος είναι ένα από τα ανερχόμενα ταλέντα της χώρας μας.

Ο νεαρός καλαθοσφαιριστής αγωνίζεται στην εφηβική ομάδα του Άρη τα τελευταία χρόνια και έχει πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις. Φέτος, με την ομάδα της Θεσσαλονίκης κατέκτησε την τρίτη θέση στο πανελλήνιο πρωτάθλημα και ο ίδιος συμπεριλήφθηκε στην καλύτερη πεντάδα, ενώ ήταν και ο πρώτος σκόρερ.

Ο Βαλάντης Κουρτίδης πριν τις “μάχες” του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος μίλησε αποκλειστικά στο Ebasket.gr. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στους στόχους της Εθνικής μας ομάδας, αλλά και στο δικό του μέλλον ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

valantis kourtidis aris

Αναλυτικά:

  • Η Εθνική U19 έχει μπροστά της μία μεγάλη πρόκληση το Παγκόσμιο Κύπελλο στην Κρήτη. Ποιοι είναι οι στόχοι της Εθνικής μας ομάδας στη διοργάνωση;

“Έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο τουρνουά απέναντι σε πολύ καλές ομάδες. Στόχος μας είναι παίξουμε όσο καλύτερα μπορούμε, να δώσουμε το 100% των δυνατοτήτων μας και να διακριθούμε ως χώρα”.

  • Η Εθνική μας συμμετέχει στον τρίτο όμιλο μαζί με τις Φιλιππίνες, τη Ρωσία και την Αργεντινή. Ποια ομάδα θεωρείς δυσκολότερη;

“Και οι τρεις ομάδες είναι εξίσου καλές και δεν θα υποτιμήσουμε κανέναν αντίπαλο. Εμείς θα κάνουμε πάντα αυτό που πρέπει, για να μπορέσουμε να κερδίσουμε ανεξαρτήτως αντιπάλου”.

  • Η προετοιμασία της Εθνικής έχει ξεκινήσει, Πως είναι το κλίμα στις πρώτες προπονήσεις και τι είναι αυτό, στο οποίο ο προπονητής σας δίνει μεγάλη βαρύτητα στις πρώτες προπονήσεις;

“Το κλίμα στην ομάδα είναι πάρα πολύ καλό. Όλα τα παιδιά γνωριζόμαστε μεταξύ μας αρκετό καιρό και γνωρίζουμε ο ένας τον άλλον. Ο κόουτς δίνει μεγαλύτερη βαρύτητα στην ομαδικότητα, στην πειθαρχία και στην χημεία της ομάδας, ώστε να μπορέσουν όλα να λειτουργήσουν σωστά”.

  • Προσωπικά, είχες μία εξαιρετική σεζόν φέτος με την ομάδα του Άρη και κατακτήσατε το πρωτάθλημα ΕΚΑΣΘ. Στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα πήρατε την τρίτη θέση και εσύ προσωπικά συμπεριλήφθηκες στην καλύτερη πεντάδα και ήσουν πρώτος σκόρερ. Πες μας δύο λόγια για την εξαιρετική σας πορεία, αλλά και για την προσωπική σου απόδοση.

“Αρχικά, θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου και τους προπονητές μου για τα υπέροχα τρία χρόνια στην εφηβική ομάδα του Άρη. Φέτος, κατακτήσαμε την τρίτη θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, πράγμα το οποίο μας χαροποιεί γιατί στόχος της ομάδας ήταν ένα μετάλλιο και το καταφέραμε.

Παρόλα αυτά, όμως, θεωρώ πως μπορούσαμε να καταφέρουμε κάτι παραπάνω, αλλά δυστυχώς δεν τα καταφέραμε. Όσον αφορά για την ατομική μου διάκριση θέλω να ευχαριστήσω τους συμπαίκτες μου, γιατί χωρίς αυτούς δεν θα τα κατάφερνα”.

  • Τέλος, ποιοι είναι οι προσωπικοί σου στόχοι για τη νέα χρονιά με τη φανέλα του Άρη;

“Όσον αφορά το μέλλον μου στην ομάδα του Άρη δεν τον γνωρίζω ακόμα. Θα κάνω μία συζήτηση με τους ανθρώπους της ομάδας και θα δούμε τι θα γίνει”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Δημήτρης Ιωαννίδης
Περισσότερα σε Εθνικές

Δειτε επισης

Μπαρτζώκας: «Θεωρώ πως θα έχουμε τον Παπανικολάου στα επόμενα παιχνίδια»

Στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η  Μπαρτσελονα το ματς, αναφέρθηκε ο Γιώργος Μπαρτζώ…