Κεντρική Basket League ΠΑΟΚ To “φλερτ” του ΠΑΟΚ με Ιωαννίδη και η… άρνηση των συνδέσμων

To “φλερτ” του ΠΑΟΚ με Ιωαννίδη και η… άρνηση των συνδέσμων

iwannidis

Επί σειρά ετών μεγαλούργησε στον πάγκο του Άρη και τον οδήγησε σε πολλούς τίτλους, σε μια εποχή μάλιστα που ο ΠΑΟΚ προσπαθούσε να “πατήσει” στην κορυφή του ελληνικού πρωταθλήματος και κάποια στιγμή το όνομα του Γιάννη Ιωαννίδη είχε “παίξει” έντονα για τον “Δικέφαλο”. Ας γυρίσουμε τον χρόνο πίσω, στο τι γράφτηκε πριν ακριβώς 22 χρόνια για τον ΠΑΟΚ και τον “ξανθό”… Σαν σήμερα (28/5), λοιπόν, το 1996 στον Τύπο είχε αναφερθεί η περίπτωση του Ιωαννίδη για την τεχνική ηγεσία των “ασπρόμαυρων”, όχι στο πλαίσιο κάποιας… φημολογίας, αλλά ως αποτέλεσμα των συζητήσεων που είχαν πραγματοποιηθεί σε Γενική Συνέλευση του ΠΑΟΚ (τα προγραμματισμένα θέματα της Γενικής Συνέλευσης, σύμφωνα με όσα είχαν γραφτεί, ήταν “η έγκριση ισολογισμού ’95, η έγκριση έκθεσης ελεγκτικής επιτροπής και η έγκριση έκθεσης πεπραγμένων”) και στην οποία είχε γίνει κουβέντα για τον επόμενο τεχνικό του “Δικεφάλου”. Η περίπτωση του “ξανθού”, δηλαδή, είχε “πέσει” και… επίσημα στο τραπέζι για τους “ασπρόμαυρους”.

Η εφημερίδα “Μακεδονία” σε κείμενό της στις 28 Μαΐου του 1996, είχε αναφέρει λεπτομέρειες για την… επιθυμία που υπήρχε στον ΠΑΟΚ να προχωρήσει σε συμφωνία με τον Ιωαννίδη, αλλά είχε υπογραμμίσει και τις αρνήσεις που υπήρχαν από τους συνδέσμους του “Δικεφάλου” προκειμένου εκείνος να βρεθεί στον πάγκο του “Δικεφάλου”. Ο “ξανθός” είχε συνδέσει το όνομά του με τον Άρη ο οποίος με αυτόν στην τεχνική ηγεσία είχε “σαρώσει” τους τίτλους (συνολικά 13 με Ιωαννίδη), αρκετούς εξ αυτών είχε επιχειρήσει να πάρει ο ΠΑΟΚ, την περίοδο που οι δύο “αιώνιοι” ήταν οι κορυφαίες ομάδες στην Ελλάδα. Γενικότερα ο Ιωαννίδης είχε μεγάλο “κίτρινο” παρελθόν αφού πριν αναλάβει την τεχνική ηγεσία του Άρη ήταν και παίκτης των “κιτρίνων”. Οπότε η αγάπη του για τον Άρη, για όσα είχε “ζήσει” με τους “κίτρινους”, ήταν δεδομένη και στους συνδεσμίτες του ΠΑΟΚ είχε διαμορφωθεί μια αρνητική γνώμη προκειμένου να προχωρούσε αυτό το… deal, έστω κι αν τότε η προπονητική αξία του “ξανθού” ήταν δεδομένη και γνωστή.

Στη μέση ο Απόστολος Αλεξόπουλος

vezirtzis aleksopoulos

Η εφημερίδα “Μακεδονία” έγραφε σαν σήμερα (28/5) το 1996: “Τα σπουδαιότερα της χθεσινής Γενικής Συνέλευσης του ΠΑΟΚ ακούστηκαν στο τέλος από τον Απόστολο Αλεξόπουλο και αφορούσαν -τι άλλο;- το θέμα προπονητή που “καίει” αυτό τον καιρό στον Δικέφαλο. Ο πρόεδρος του ΠΑΟΚ δεν μίλησε με ονόματα αλλά “φωτογράφισε” τους Ιβκοβιτς, Ιωαννίδη. Το πρώτο ως πρώτη επιλογή («το τηλέφωνό μου είναι ανοιχτό ακόμη και τώρα και τον αριθμό τον έχει ένας προπονητής που αγαπάμε, γνωρίζουμε την αξία του. Ο κόσμος τον θέλει πίσω και περιμένουμε υπομονετικά») και τον δεύτερο λέγοντας: «Συζητάμε με πρώτα ονόματα και ο κόσμος θα αγκαλιάσει όποια επιλογή κάνουμε αν ο προπονητής είναι καταξιωμένος. Τι να κάνουμε; Δεν μπορούμε να τους ικανοποιήσουμε όλους με την επιλογή μας…».

Στην συνέχεια όσον αφορά τους συνδεσμίτες και την αντίθετη γνώμη που είχαν στο να αναλάβει την τεχνική ηγεσία του ΠΑΟΚ ο Ιωαννίδης, είχε τονιστεί: “Σε ερώτηση συνδεσμίτη για το πως θα αντιμετωπίσει η διοίκηση τον κόσμο αν προσληφθεί ο Ιωαννίδης, τα περισσότερα μέλη που βρέθηκαν στη Γενική Συνέλευση φάνηκαν ανοιχτά στο ενδεχόμενο λέγοντας: «Γιατί να μην έρθει»; Διαμορφώθηκε ένα θετικό κλίμα υπέρ του “ξανθού” από πλευράς Γενικής Συνέλευσης, ωστόσο τα μηνύματα από τους συνδέσμους είναι αρνητικά για τον Γιάννη Ιωαννίδη”.

Βέβαια, υπήρχε και μια άλλη παράμετρος στο θέμα Ιωαννίδη και αυτή ήταν η δική του απόφαση για το αν προχωρούσε το θέμα του ΠΑΟΚ και τότε η εφημερίδα “Μακεδονία” τόνιζε πως έμοιαζε απίθανο να έλεγε το “ναι” ο “ξανθός” λόγω του “κίτρινου” παρελθόντος του (το “ναι” δεν το είχε πει ούτε το 1990, όταν είχε “ακουστεί” πάλι η περίπτωσή του για τον ΠΑΟΚ μετά το τέλος της συνεργασίας του με τον Άρη) αλλά και των αντιδράσεων των οπαδών του “Δικεφάλου.

“Πάντως όσον αφορά τον Γιάννη Ιωαννίδη (για τον ερχομό του οποίου στον ΠΑΟΚ ρόλο μεσολαβητή παίζει ο Βασίλης Οικονομίδης), θεωρείται απίθανο να πάρει τη μεγάλη απόφαση να εργαστεί στον Δικέφαλο και λόγω των αντιδράσεων των φιλάθλων και λόγω της σχέσης του με τον Αρη “, είχε αναφερθεί τότε και αυτός ο “γάμος” του Ιωαννίδη με τον ΠΑΟΚ δεν έγινε ποτέ (αν μη τι άλλο θα προκαλούσε αίσθηση τότε αν “τελείωνε” το… deal μεταξύ των δύο πλευρών και τελικά το 1996 ο “ξανθός” ανέλαβε την ΑΕΚ). Να σημειωθεί πως μια μέρα πριν και πιο συγκεκριμένα στις 27 Μαΐου του 1996 είχε γραφτεί στην εφημερίδα “Μακεδονία” πως “ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς απάντησε αρνητικά στις βολιδοσκοπήσεις που του έκανε ο ΠΑΟΚ στο Βελιγράδι”.

Περισσότερα σχετικά άρθρα
Περισσότερα από Νίκος Δραγόλιας
Περισσότερα σε ΠΑΟΚ

Δειτε επισης

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας (26/4)

Τα φώτα σε Ολυμπιακό και Περιστέρι Τέσσερα παιχνίδια περιλαμβάνει το σημερινό τηλεοπτικό π…