Τα Τρίκαλα αποχαιρέτησαν την Stoiximan Basket League και από του χρόνου θα παίζουν στην Α2. Ο ΕΣΑΚΕ στάθηκε στις καλύτερες επιδόσεις των Θεσσαλών στη φετινή προβληματική τους σεζόν.
Αναλυτικά το αφιέρωμα του ΕΣΑΚΕ για τα Τρίκαλα:
Τι έμεινε από τη σεζόν για τα Τρίκαλα BC Aries;
ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ: 4 νίκες – 22 ήττες – 14η θέση.
Ο ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: Για πρώτη φορά -με εξαίρεση τη σεζόν 2014-15 όταν ο Κώστας Φλεβαράκης αποχώρησε τέσσερις αγωνιστικές πριν το τέλος για να κλείσει την ολοκληρώσει στην πολωνική Κόζαλιν με τον συνεργάτη του Κώστα Παπάζογλου να τον αντικαθιστά- τα Τρίκαλα BC Aries προχώρησαν σε αλλαγή προπονητή στην εξέλιξη του Πρωταθλήματος. Άρχισε τη σεζόν με τον Κώστα Μέξα (2-9) με τον οποίο λύθηκε η συνεργασία μετά το ματς της 11ης αγωνιστικής με το Ρέθυμνο Cretan Kings και την ήττα στην παράταση με 76-86. Τον διαδέχτηκε ο Φώτης Τακιανός που έμεινε στον πάγκο της ομάδας ως το τέλος της σεζόν με ρεκόρ 2-13.
Ο ΜVP: Ο Μιχάλης Λούντζης βρέθηκε στα Τρίκαλα με τη μορφή “δανεισμού” από τον Παναθηναϊκό Superfoods και άρπαξε την ευκαιρία, έχοντας μεγάλο χρόνο συμμετοχής (27:22) και γενικά πολύ καλή παρουσία. Οι αριθμοί τον αναδεικνύουν πολυτιμότερο παίκτη της ομάδας αφού είχε τον μεγαλύτερο αριθμό ranking (200), αφήνοντας πίσω του τον Μάρκο Τέγιτς (189). Εκείνος με τον μεγαλύτερο μέσο όρο (16) ήταν ο Ίρβιν Μόρις που έπαιξε σε 10 παιχνίδια της ομάδας. Τον ακολούθησαν ο Τζον Φιλντς με 12,5 βαθμούς ανά αγώνα στο σύστημα αξιολόγησης του Πρωταθλήματος και οι Κώστας Βασιλειάδης και Λαμόντ Μάρεϊ με 11,8.
Ο ΣΚΟΡΕΡ: Ο Μιχάλης Λούντζης ήταν πρώτος σκόρερ των Τρικάλων BC Aries σε απόλυτους αριθμούς αφού έφτασε τους 205. Πίσω του ήταν οι ΣονΝτρέ Τζόουνς με 192 και Μάρκο Τέγιτς με 185 πόντους. Σε μέσους όρους την πρωτιά είχε ο Ίρβιν Μόρις αφού σκόραρε 17,5 πόντους στα 10 παιχνίδια του, αριθμός μεγαλύτερος από εκείνους του Ξαβιέ Τέιμς (13,1) και Λαμόντ Μάρεϊ (12,67).
Ο ΡΙΜΠΑΟΥΝΤΕΡ: Ακόμη μια πρωτιά σε απόλυτους αριθμούς για τον Λούντζη που τελείωσε το Πρωτάθλημα έχοντας 94 ριμπάουντ και κατακτώντας την κορυφή της λίστας, με τρία περισσότερα από τον Μάρκο Τέγιτς (91). Σε μέσους όρους ο Τζον Φιλντς είχε με διαφορά τη μεγαλύτερη παραγωγικότητα καθώς στα εννιά παιχνίδια στα οποία αγωνίστηκε, είχε συνολικά 73 ριμπάουντ (8,11 μ.ό.). 5,8 είχε ο Χαλίλ Κανάτσεβιτς στα πέντε μόνο παιχνίδια του ενώ 5,4 ο Λαμόντ Μάρεϊ.
Ο ΠΑΣΕΡ: Ο ΣονΝτρέ Τζόουνς αποχώρησε τον Φεβρουάριο και μετά το παιχνίδι της 17ης αγωνιστικής με τον Ολυμπιακό, πρόλαβε όμως με τις 55 ασίστ του σε 16 ματς να κερδίσει την πρωτιά των πασέρ της θεσσαλικής ομάδας. Τον ακολούθησαν ο Λούντζης με 43 και ο Σλαφτσάκης με 28 ασίστ. Σε μέσους όρους ο Τζόουνς δεν είχε τον μεγαλύτερο αριθμό με 3,43 αφού ο Γκάρι Τάλτον στα επτά παιχνίδια που αγωνίστηκε είχε 3,57 ασίστ. Ακολούθησαν Κώστας Βασιλειάδης (2,5) και Ίρβιν Μόρις (2,5).
ΤΑ ΡΕΚΟΡ: Ο Τζον Φιλντς και ο ΣονΝτρέ Τζόουνς μοιράστηκαν την κορυφαία επίδοση σκοραρίσματος για τα Τρίκαλα BC Aries, έχοντας από 32. Ο Φιλντς έφτασε σε αυτήν την επίδοση στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό Superfoods στις 25 Μαρτίου. 32 είχε και ο Τζόουνς στην αρχή της σεζόν και στις 14 Οκτωβρίου στο εντός έδρας παιχνίδι με το Λαύριο Megabolt.
Στο διάστημα στο οποίο αγωνίστηκε, ο Τζον Φιλντς έκανε αισθητή την παρουσία του στον τομέα των ριμπάουντ. Έφτασε άλλωστε σε διψήφιο αριθμό σε πέντε από τα εννιά παιχνίδια του. Κορυφαία επίδοση όλων εκείνη της 3ης Μαρτίου κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Πυλαία, όταν μάζεψε 15 ριμπάουντ. Με αυτήν ισοφάρισε το ιστορικό ρεκόρ της θεσσαλικής ομάδας αφού 15 είχε ο Πάτρικ Γιούιν τζούνιορ στην 1η Δεκεμβρίου 2013.
Ο Γκάρι Τάλτον σημείωσε την κορυφαία επίδοση ασίστ, φτάνοντας δύο φορές στις επτά. Ήταν στο ματς της Χαλκίδας με την Κύμη στις 31 Μαρτίου και σε εκείνο με τον Πανιώνιο Βίκος Cola εντός έδρας, στις 10 Απριλίου.”